Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
65_zsoter_csaba_GYU_8325_2.jpg
Zsótér Csaba, MOL CsoportForrás: ITB

Dióhéjban: 34 éves, több mint 10 éve építi karrierjét egy multinacionális vállalatnál, a Kőolajipari Világtanács magyar tagja, az ereiben is olaj folyik, egyébként sportember, egy Ironman és hat maraton teljesítője. Leginkább a tanulásban és a munkában hisz, no meg a jó rockzenében. Februárban pedig az Év Fiatal Vezetőjének választották. Zsótér Csabával, a MOL Csoport Ellátás és Trading igazgatójával találkoztunk.

– Mennyire befolyásolja, hogy milyen vezetővé válik valaki az, hogy milyen vállalatnál dolgozik?

– Nagymértékben. Persze az is fontos, honnan jövünk, de három dolgot mindenképpen meghatároz. Egyrészt a saját főnökétől óhatatlanul sokat tanul az ember: ellesi a dolgokat, időnként imitálja észrevétlenül. Ezért is fontos a felettes személyisége, hiszen nagyon jó (vagy nagyon rossz) viselkedésminta sajátítható el egy domináns vezetőtől.

Másrészt a vállalati kultúra alapjaiban határozza meg a kérdést. Milyen légkörben dolgozunk? Fegyelemre, kontrollra, szabadságra, bizalomra épül? Nem véletlenül mondják, hogy a vállalati kultúra az, ami megeszi a stratégiát reggelire. Harmadrészt pedig nem hiszek abban, hogy az emberek vezetőknek születnek, kőkemény munkát kell a tanulásba, fejlődésbe tenni – persze, nyilván kell hozzá kedv, affinitás, tehetség is. Tehát sok múlik azon, hogy az adott vállalat mennyit költ a vezetők fejlesztésére, mennyit tesz értük. Szerencsés vagyok, mert a MOL-nál ezt nagyon komolyan veszik, komplex vezetőfejlesztői programok vannak, melyek olyan eszköztárat adnak a vezetők kezébe, amit maguktól nem sajátíthatnának el.

– Mi a jó abban, ha az ember vezető? Ön miért szereti ezt a szerepkört?

– Engem elsősorban a fejlődés motivál és tölt el örömmel. Azért járok be szívesen dolgozni, mert tudom, hogy minden nap fejlődöm és ezáltal – remélem – a körülöttem lévők is fejlődnek. Az a tudat is meghatározó és egyben nagy felelősséggel is jár, hogy ráhatásom van a csapatomban dolgozók mindennapjaira, attól kezdve, hogy milyen munkát végeznek egészen addig, hogy reggel mennyire lelkesen érkeznek az irodába és este milyen kedvvel térnek haza.

– Mitől lesz valaki jó főnök, mik az ismérvei?

– Véleményem szerint a jó vezető felhatalmazó. Ez pedig a következőket jelenti: őszinte és olyan közeget teremt, ahol a munkatársai is őszinték lehetnek, akkor is, ha negatív véleményük van. Következetes: a mérce mindenkinél ugyanaz, mindenkivel szemben azonos elvárások vannak. Folyamatosan építkezik: sok időt el lehet tölteni, főleg nagy cégeknél azzal, hogy közepesen értékteremtő munkát végeznek a munkatársak vagy a belső politikával foglalkoznak – én azt szeretem, ha építkezünk, ha a tényleges munka zajlik és értéket teremtünk, mindenkinek. Hisz a kemény és alázatos munkában: vezetőnek lenni nem azt jelenti, hogy bársonyszékben ülve csak irányít és döntéseket hoz az ember. Végül pedig: szereti azt, amit csinál. Ha a kollégáim azt látnák, hogy nem vagyok lelkes, ők sem dolgoznának lelkesen. Az a vezető, aki nem élvezi a munkáját, nem hiteles, egyben fontos belső jelzés is számára, hogy valamin változtatnia kell, mert hosszútávon ez nem fenntartható állapot.

– Önnek mit jelent az Év Fiatal Vezetője-díj?

– A vezetői utam fontos mérföldköve, ami megerősít abban, hogy jó úton járok. Izgalmas önértékelési kirándulást is jelentett, mert a pályázati anyag összeállításán sokat dolgoztam, gondolkodtam. Az értékelési folyamat része volt egy tanulságos interjú tapasztalat vezetőkkel, a zsűrivel. De a díj új ajtókat is nyitott: új ismeretségeket, további fejlesztési lehetőségeket is adott.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:ADAPTO Solutions Kft.

A legkeresettebb cégek: