Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

06_1_hetenyi_mark_580px.jpg
Forrás: ITB

A közjó szolgálatába állítja az innovációt egy újonnan alapított díj segítségével Amanda Nelson; az MKB IT-rendszercseréjét levezénylő Hetényi Márk újabb komoly megbízást kapott; a Hiventures vezérigazgatója pedig a GE Healthcare-rel szövetkezett. Decemberi toplistánkra a NISZ projektmenedzsment-igazgatója is felkerült, az év végére ugyanis elkészült az új bírósági videókonferencia rendszer.

#1 Hetényi Márk A hazai bankszektor legnagyobb IT-rendszercseréjét követően újabb feladatra kérték fel az MKB Bank Digitális, Retail és Stratégiai vezérigazgató-helyettesét: december 13-án a 4iG rendkívüli közgyűlésén igazgatósági tagnak választották, a pozíciót január elsejétől tölti be. „Hatalmas potenciált látok abban, hogy magyar digitális és IT-kapacitásokra építve hatékonyan valósítsunk meg nagyobb projekteket, ezáltal erőteljesebb lépéseket tehetünk az új technológiák meghonosításában, alkalmazásában. A 4iG tökéletes alapot nyújt e jelentős fejlesztés folyamatához” – nyilatkozta Hetényi Márk a kinevezése kapcsán.
A 4iG új igazgatósági tagja szakmai karrierje során részben itthon és részben a Szilícium-völgyben végzett könyvvizsgálati és pénzügyi tanácsadási feladatokat a PriceWaterhouseCoopers színeiben. 2005-től a Flextronics design és bérgyártással foglalkozó cégénél volt európai, közel-keleti és afrikai pénzügyi alelnök, majd 2015-től az MKB Bank vezérigazgató-helyetteseként a pénzintézet digitális arculatának megalkotásában és fejlesztésében vett részt.

#2 Dömötör Csaba Komoly feladatot zárt le decemberben a NISZ projektmenedzsment-igazgatója és csapata, az év végére ugyanis teljesen elkészült az új bírósági videókonferencia rendszer, amely lehetővé teszi, hogy személyes jelenlét nélkül hallgassák meg egy-egy ügy szereplőit, érintettjeit. A projektzáró decemberi eseményen többek között elhangzott, hogy a július 1. és november 30. közötti éles tesztelés során közel 15 ezer hívást bonyolítottak le a rendszeren keresztül.
A rendszer központi vezérlőegysége a Kormányzati Adatközpontban van, a megoldást a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. építette ki és üzemelteti, a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat zárt rendszerén. A szolgáltatás különböző közigazgatási telephelyeket kapcsol össze, idén 215 végpontot alakítottak ki – ezek közül 133 távmeghallgatásra is alkalmas, melyből 72 a bíróságokon, 39 a büntetés végrehajtási intézeteknél, 18 a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál található, és 4 mobilvégpont is rendelkezésre áll.

#3 Kisgergely Kornél Az elmúlt két év tapasztalatai alapján a befektetési volumen és a befektetések száma tekintetében is az egészségügyi, orvostudományi, gyógyszeripai területeken működő startupok a legmeghatározóbbak a Hiventuresportfólió családjában. „A GE Healthcare, EIT Health VentureLab és Hiventures szakmai partnerség kialakulásával tovább tudjuk színesíteni a portfóliónkat ebben az iparágban” – jelentette ki a vállalat vezérigazgatója december 10-én, amikor aláírták az MFB Csoporthoz tartozó befektetési ügynökség és a GE egészségügyi üzletága, a GE Healthcare közötti stratégiai együttműködési megállapodást. Az együttműködési keretrendszeren belül a GE Healthcare egészségügyi informatikai, adatfeldolgozási, üzletfejlesztési gyakorlatára és szakértői bázisára, valamint a Hiventures szakmai jártasságára és az innovatív vállalatok finanszírozásában szerzett tapasztalataira építve közösen kezdik meg a fejlesztési irányok kidolgozását. Kisgergely Kornél elmondta azt is, hogy a 2017-es indulása óta közel 250 innovatív vállalkozás került a Hiventures befektetési programjaiba, több mint 14 milliárd forintnyi tőkekihelyezés mellett.

#4 Dalos Ottó Nem fog unatkozni a Cisco hazai vezetője és csapata, ha legalább félig bejönnek azok a jóslatok, melyeket a cég a múlt év végén megfogalmazott a közeljövőre vonatkozóan. Prognózisuk szerint az idei évet egyszerre jellemzi majd az „evolúció”, azaz a már létező trendek bővülése és fejlődése, és az az igény, hogy a digitalizációt és az új technológiákat minden eddiginél gyorsabban adaptáljuk az üzleti folyamatokba. Már tavaly is elképesztő „hype” volt a mesterséges intelligencia körül, idén pedig azzal lehet számolni, hogy az MI önálló döntéseket ugyan még nem hoz, de egyre nagyobb támogatást nyújt majd a felhasználóknak. A cég az internetes adatforgalom kapcsán is jósolt: megdöbbentő, hogy 2022-ben az adatforgalom nagyobb lesz, mint az internet elindítása óta eltelt 32 év alatt összesen. Több mint 28 milliárd eszköz csatlakozik majd a világhálóra, és ennek több mint 50 százaléka gép–gép (M2M) kapcsolat lesz. Az átlagos vezetékes szélessávú és wifi kapcsolat sebessége 2022-re kétszeresére nő, míg a mobilkapcsolatok sebessége több mint háromszorosa lesz a 2017-es értéknek.

#5 Amanda Nelson „Olyan tehetségek felfedezése a célunk, akiket támogatva közelebb kerülünk egy digitális világhoz és egy izgalmas jövőhöz” – mondta a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a vállalat által létrehozott új díj bejelentésekor. A 15 millió forint összdíjazású Digitális Díjra olyan cégek, nonprofit szervezetek és magánszemélyek nevezését várja a társaság, akik kész digitális megoldást nyújtanak a gyermekeket, a családokat és a nonprofit szervezeteket érintő mindennapi kihívásokra. A gyermekek esetében az életüket színesítő megoldásokat várják, például a tanulás vagy a sportolás területén. Digitális Családok kategóriában a családok életében felmerülő problémákra, például a kapcsolattartásra vagy a generációs szakadék leküzdésére választ adó digitális megoldásokat lehet küldeni. A Digitális Nonprofit Szervezetek kategóriába pedig olyan projektek érkezhetnek, amelyek a társadalmi felelősségvállalás bármely területéhez, például az edukációhoz, a környezettudatossághoz vagy az egészségügyhöz kapcsolódnak.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: