Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


gyorko_zoltan_2
Forrás: ITB

Az év exitjének nevezte a sajtó tavaly, amikor januárban kiderült, hogy az amerikai One Identity felvásárolta a védelmi szoftvereket gyártó, magyar tulajdonban lévő Balabitet. Bő egy év telt el azóta, Györkő Zoltán pedig most végleg elengedte felnőtté vált „gyermeke” kezét.

Új fejezetet nyit életében a One Identityhez került Balabit társalapítója és egykori CEO-ja: az üzletember LinkedIn oldalán jelentette be, hogy 19 év szolgálat után továbblép: miután sikeresen levezényelte az integrációt, január végén búcsút mondott a cégnek.

„A teljes felnőttkoromat a Balabitben töltöttem, és nagyon büszke vagyok az elért eredményeinkre. Az általunk gyártott termékekre, az általunk létrehozott üzletekre, az általunk kiszolgált ügyfelekre, valamint a partnereinkre, akikkel együttműködtünk, és végül, de nem utolsósorban arra, hogy az iparág legelkötelezettebb, legtehetségesebb és legkreatívabb embereivel volt lehetőségem együtt dolgozni” – fogalmazott üzenetében Györkő Zoltán.

Az üzletember kérdésünkre elmondta: a következő hónapokat a hosszú évek óta kihagyott pihenésnek és feltöltődésnek, valamint családjának szenteli. „A külföldre történő erős fókuszálás miatt az elmúlt években részben elvesztettem a kapcsolatot a magyar IT- és startup-világgal, kíváncsian várom tehát, milyen ötletekkel, cégekkel találkozom, illetve hol és milyen formában tudom azt a tudást és tapasztalatot átadni, ahogyan érdemes vagy nem érdemes valamit csinálni” – mondta Györkő Zoltán.

A szakember 2018 szeptemberében az év ICT-t menedzsere lett az ITBUSINESS TOP 25-ös szavazásán. Nevét a Balabit közel 20 éves története során ismerhette meg a hazai informatikai szakma. Gyakorlatilag a nulláról építette fel azt a vállalatot, amely 2018 januárjára 250 főt foglalkoztatott, irodával rendelkezett New Yorkban, Moszkvában, Párizsban és Londonban, fejlesztéseit pedig a budapesti és a veszprémi központjában folytatta. 2018 elején ütötte nyélbe azt az üzletet, amely a hazai IT-szakma egyik legnagyobb durranása lett tavaly: az amerikai One Identity felvásárolta a Balabitet, és ez nemcsak a vállalat tulajdonosai számára jelentett rendkívül jövedelmező sikert, hanem a cég által fejlesztet technológiák továbbfejlődése szempontjából is mérföldkövet jelent.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: