Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ivsz_gyuros_tibor-dij_2018
Forrás: IVSZ

A digitális oktatást támogató polgármester, egy forradalmi rákkutató módszer, mesterséges intelligencia alapú logisztikai megoldás és üzleti intelligenciára specializálódott ügyvezető szerepel a díjazottak között.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a negyedszázados jubileumát ünneplő MENTA konferencián immár 20. alkalommal adta át a Gyurós Tibor-díjakat. Az egyik legnagyobb ágazati szövetség minden évben négy kategóriában díjazza a digitális gazdaság és oktatás legkiválóbbjait.

A 2018-as Gyurós Tibor-díj győztesei:
– Az Év IKT Menedzsere Csillag Péter, a Starschema ügyvezető igazgatója lett;
– Az Év Digitális Oktatás Nagykövete: Cser-Palkovics András, Székesfehérvár MJV polgármestere;
– Az Év IKT Innovációja a Turbine AI;
– Az Év IKT Projektje a Waberer’s International mesterséges intelligencia projektje lett.

„Soha nem látott érdeklődést tapasztaltunk: minden korábbinál több, összesen 50 jelölés, és 25 pályázat érkezett az értékelő bizottsághoz. Különösen sok jelölést kaptunk a digitális oktatás nagykövete díjra” – összegezte a legfontosabb számokat Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

„Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Gyurós-díjak nemcsak elismerik az elmúlt év kiemelkedő teljesítményeit, de meg is előlegzik az elkövetkezendő évek sikereit. A zsűri rendszerint olyan szakembereket, vállalkozásokat díjaz – s nem volt ez másképp idén sem –, akik az elkövetkező években is nagy eséllyel meghatározó szereplői lesznek a piacnak vagy olyan jövőformáló erővel rendelkeznek, amit az odaítélt díj csak tovább fog erősíteni” – tette hozzá Laufer Tamás.

A nyertes cégek, szakemberek eddigi eredményei világosan mutatják, hogy mekkora potenciállal bírnak ezek az ötletek. A Starschema Csillag Péter vezetésével egy több mint 200 főt foglalkoztató, prosperáló, a nemzetközi porondon is jelentős eredményeket elérő technológiai céggé nőtte ki magát.

Cser-Palkovics András Magyarország polgármesterei közül elsőként karolta fel a digitális oktatás ügyét. Támogatásának és munkájának köszönhetően hazánk első digitális élményközpontjában, az Alba Innovárban a fehérvári fiatalok – szociális helyzettől függetlenül – ingyenesen ismerkedhetnek a digitális világgal.

Az Év IKT innovációja díjat elnyerő Turbine újításának lényege, hogy a hosszadalmas és bonyolult laborkísérletek helyett számítógépes szimulációk formájában vizsgálja meg az egyes rákgyógyszerek várható hatását.

Az Év IKT Projektjét megvalósító Waberer’s International Intelligens Tervezőmotort alkotott; egy olyan fuvartervező platformot, amely összetett algoritmusok segítségével hatékonyan képes egymáshoz rendelni a sofőröket, a szállítmányokat és az úticélokat.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: