Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


11_metro-feature_420
Forrás: ITB

A MÁV Start most újít az eddig is létező online rendelésén. Nemcsak asztali gépekről, de okostelefonokról is megtehetjük már ezt. Magát a jegyet akár a mobilunkkal is bemutathatjuk a kalauznak. A kiegészítőket akár a vonaton is megvásárolhatjuk, hiszen a legtöbb járaton már van wifi is.

Divat szidni és dicsérni is manapság a vasutat hazánkban. Nemrég, Halottak Napján látványosan  becsődölt az elektronikus jegyvásárlási rendszer. A kedves utasok csak egy fehér lapot és egy 500-as hibakódot kaptak. Aki pedig élelmes volt, és korábban megvette a jegyet online, ő sem tudta a állomásokon elrejtett kiadóautomatákból megkaparintani.

 

-
 

 

Később feléledt ugyan a rendszer, de pont a legforgalmasabb időben mondott csődöt. Közben a vonatokon elérhető ingyenes wifi szolgáltatását díjazták: az „Év projektje” díjat kapta meg a T-Systems Magyarország Symposiumán. Jelenleg már 770 kocsiban érhető el, (így a késések alatt is elfoglalja legalább valamivel magát a közönség), ezért forradalmi lépésre szánta el magát a MÁV-START.

2015 közepéig fokozatosan bevezetik, hogy okostelefonnal is vehetünk végre jegyet. A jegyellenőrzést is korszerűsítik, a mobil képernyőjén is be lehet mutatni a jegyünket. A kalauzok is új táblagépet kapnak, de akár bankkártyával is fizethetjük majd náluk a különbözeti kompenzációt (és a büntetéseket).

Akik türelmetlenek, azok addig használhatják az e-Ticket rendszert, vagyis mobilegyenlegük terhére vásárolhatnak jegyet. Mindhárom szolgáltató támogatja, semmilyen tranzakciós költség nem terheli. A vásárlási szándékot megerősítő sms díját meg kell téríteni, de ez az aktuális díjcsomagunk szerint alakul.

Üröm az örömben, hogy egyelőre csak belföldi és csak teljes árú menetjegy, különbözet (IC pótjegy), kerékpárjegy és élőállat szállítására vehető igénybe. A felső korlát jelenleg 7500 forint, de az aktuális egyenlegünk is határt szab utazási kedvünknek. A rendszer használatához viszont mindenképpen regisztrálnunk kell. Ha nem használjuk fel a jegyet, árát visszatérítik a mobilegyenlegünkre.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: