Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


29_Horvath_Gyula_420
Forrás: ITB
Már gyermekkorában százas szöggel kereste a fázist a konnektorban, testközelbe került az elektromossággal… Pannonhalmán a Bencés Gimnáziumban az elitképzés légkörében a latin mellett irányítástechnikával is foglalkozhatott.

-
Horváth Gyula

A BME Elektronikus Eszközök Tanszék egyetemi adjunktusa és az Ericsson Hardver Lab vezetője. Speciális iparági megoldásokkal foglalkozott, mielőtt a Masat–1, Magyarország első műholdjának projektmenedzsere lett. A 33 éves Horváth Gyula közreműködésének is köszönhetően példátlan űriparági összefogást sikerült elérni, amellett, hogy Magyarország első műholdja minden rekordot megdöntött.

 

A Schönherzben szabadabb

Nagy változást jelentett, amikor bekerült a Műegyetem Schönherz Kollégiumába. A fix és szigorú tanulási receptúra után az egyetemen, a kreditrendszerben, kevesebb korláttal, nagyobb szabadsággal találkozott. Szeretett egyetemista lenni, jó csapat élt a koleszban, szakmai és szociális szempontból is. Sportélet, szakmai körök és bulizás jellemezte ezt az időszakot. Kiváló terepnek bizonyult a projektszervezési és menedzsment „skill”-ek összeszedegetésére.

Mindig a komplex feladatok vonzották. Egy németországi kisvárosban szerezte első szakmai tapasztalatait mezőgazdasági beágyazott rendszerekből. A szemeszterek alatt pedig az erősáram (kábeldiagnosztika, kábelerózió) területével kezdett el foglalkozni. Diplomamunkáját a robotika területén, 3d gépi tapintással működő robotokból írta. Jó érzés volt látni, hogy diplomamunkája szépen, lassan, de meg is valósult. (Nem tipikus… – a szerk.)

Hamarosan felkérték tanársegédnek, két tárgyat is át kellett dolgoznia a tanításhoz és egy újat elindítani. Jelenlegi projektkoordinációs feladatai mellett továbbra is igyekszik kivenni részét az oktatásból.

 

Karrier

2012–: C3S Kft. – Complex Systems & Small Satellites társalapítója és ügyvezető igazgatója

2011–: BME, Elektronikus Eszközök Tanszéke, egyetemi adjunktus

2007–2012: BBM Elektronikus Eszközök Tanszéke, Masat–1 projektmenedzser

2005–2011: BME Elektronikus Eszközök Tanszéke egyetemi tanársegéd

1998–2007: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), majd PhD

Határ a csillagos ég

2007-ben a tanszékre segítségért kopogtatott néhány hallgató, diákok műholdprojektjében vettek részt. Ők lettek a Masat–1 projekt magja. Projektkoordinátorként beállt mögéjük: a Masat–1 misszióval bekapcsolódtak a magyar és a nemzetközi űripar-szegmensbe. Hatvanezer mérnökóra, 600 érintett fő. Túlszárnyalták a Boeinget és a NASA-t… Ez már történelem.

Másfél éve készítik elő a Masat–2-t. Ha megkapnák a teljes támogatást, a kezdeményezés hosszú távon akár 400–500 munkahelyet is teremthetne. Konkrét stratégiai tervük, hogy kineveljék az űripari mérnökök hadrendjét, és saját műholdas flottát bocsáthassanak fel, kis műholdak új generációit fejleszthessék.

 

Sikerrecept

– Olyan csapattal dolgozz, akik szakterületükön a legjobbak!

– A kiváló iskolai alapok, a megfelelő szakmai háttér predesztinál a sikerre.

– A lehetetlent hittel és tudatossággal lehet elérni.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: