Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
programozd_a_jovod
Forrás: Programozd a jövőd!

Az uniós támogatással megvalósuló kormányzati projekt keretében szakmai előadók tolmácsolásában országszerte közel 5500 pályaválasztás előtt álló középiskolás ismerkedhetett meg az informatikai pályával: a szakirányú felsőoktatási képzésekkel és a szakterületben rejlő karrierlehetőségekkel.

A világszerte lendületesen fejlődő infokommunikációs ágazatban egyre több jól képzett, felsőfokú végzettségű informatikai szakemberre van szükség. Az uniós támogatással megvalósuló Programozd a jövőd! (GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú projekt) program keretében ezt a célt szem előtt tartva, az idei felsőoktatási jelentkezések beadási határideje előtt ICT-vállalkozások önkénteseinek részvételével motivációs kampány indult, arra ösztönözve a fiatalokat, hogy továbbtanulási célként az informatika, a gazdaság-informatika vagy az informatikai mérnök szakokat válasszák.

A február 14-ig zajló kampány keretében több mint 100 gimnáziumban és szakgimnáziumban 50 önkéntes 16 budapesti és 70 vidéki helyszínen tartott előadást. A vidéki helyszínek az ország minden megyéjét lefedték, a programsorozat közel 5500 pályaválasztás előtt álló fiatalt ért el. Az önkéntesek saját szakmai példáik alapján népszerűsítették az informatikai pályát és elmondták, hogy a projektnek köszönhetően a felsőoktatási intézményekben már a munkaerőpiacon keresett informatikai tudásanyaghoz is hozzájuthatnak a hallgatók.

A projekt korábban 21 felsőoktatási intézménnyel és piacvezető ICT-vállalkozásokkal kötött együttműködést annak érdekében, hogy a legkeresettebb informatikai képzési csomagok ingyenesen jussanak el a felsőoktatási intézmények szakirányú képzésein tanuló hallgatóihoz.

 

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: