Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
magyar_telekom_1
Forrás: Magyar Telekom

Együttműködési megállapodást írt alá két nagy vidéki egyetem Magyarország legnagyobb infokommunikációs vállalatcsoportjával.

Számos területre kiterjedő, de konkrétumokkal majd csak a következő hónapokban-években megtöltött együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetemmel, illetve a Szent István Egyetemmel a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország.

Az elképzelések között szerep a szoros kooperáció a szakirányú és szakinformatikai képzésekben, partneri kapcsolat a K+F projektekben hazai, regionális és európai léptékben egyaránt. A kutatás-fejlesztés és innováció számos területére kiterjedő együttműködés a remények szerint hozzájárul a hazai informatikai, orvosi, valamint agrár- és élelmiszeripari képzés megújításához.

A megállapodás ünnepélyes aláírásán felszólaló Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte, hogy a kormányzat innovációval kapcsolatos stratégiai céljai között pontosan az olyan együttműködések erősítése szerepel, mint amilyenre most készül a két egyetem és a Telekom-csoport. Mint mondta, az állam számos eszközzel – például adókedvezményekkel, támogatásokkal – igyekszik elősegíteni, hogy a magyar vállalatok innovációs képessége jelentősen javuljon.

Fendler Judit kancellár (SZTE), Rovó László rektor (SZTE), Rékasi Tibor vezérigazgató, Magyar Telekom, Palkovics László miniszter (ITM), Kaszás Zoltán vezérigazgató, T-Systems Magyarország, Palkovics László rektor (SZIE) és Magyar Ferenc kancellár (SZIE).
 

Szegeden a lézerkutató központ már épül az ELI Science Park, ahova kifejezetten tudás- és innovációorientált cégeket, laboratóriumokat várnak, és ahol inkubátor segíti majd az induló vállalkozásokat – mondta Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora. A szegedi tervek között szerepel közös, integrált oktatási, gyakornoki és ösztöndíjprogramok elindítása, illetve már meglévők célszerű átalakítása, illetve a Smart University és a Smart Hospital koncepciók kialakítása. A rektor szerint a megállapodás nagy lökést adhat az egyetemen tervezett Informatikai és Villamosmérnöki Kar létrehozásának is.

A Szent István Egyetem célja az, hogy hallgatóik ismerjék meg modern infokommunikációs technológiákat, mert azok az agráriumban és az élelmiszeriparban is egyre fontosabb szerepet játszanak – hangsúlyozta Palkovics László rektor (aki csak névrokona a miniszternek). A közös kutatás-fejlesztési projektek és a duális képzés erősítése mellett a tervek között szerepel egy agrárinformatikai szak elindítása is.

„Okos jövőt csak okos egyetemekkel lehet építeni” – fogalmazott Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Mint mondta, össztársadalmi cél, hogy a digitalizációnak mindenki nyertese legyen, egyéni szinten ugyanúgy, mint a gazdaság vagy a társadalom egésze. A mostani megállapodásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy az együttműködés közvetlen átjárást teremt a tudomány, az oktatás és a munka világa között, segítve azokat a hallgatókat, akik fontosnak tartják, hogy korszerű, versenyképes tudással felvértezve lépjenek majd ki a munkaerőpiacra.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:ADAPTO Solutions Kft.

A legkeresettebb cégek: