Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
53_pal_imre.jpg
Pál Imre, HRP EuropeForrás: ITB

Pál Imrével, a HRP Europe Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk az IT-disztribúció átalakuló feladatairól a hálózatbiztonság tükrében.

– A HRP Europe egyre több értéknövelt szolgáltatást vesz fel a portfóliójába, és folyamatosan bővülni látszik a dróntechnológia mellett a hálózati megoldások és a security megoldások kínálata is. Miért és hogyan bővíti a cég a forgalmazott megoldások körét?

– A HRP hosszú évek óta azon dolgozik, hogy a kínálatát és a szolgáltatásait a piaci igények szerint alakítsa, és emellett hidat építsen a legújabb gyártói technológiák és a végfelhasználói piac között. Cégünk feladata az újabb és újabb gyártói innovációk bevezetése a magyar piacra, és az értékesítési csatorna felkészítése a technológiai változásokra. Természetesen mindkét oldalról kapunk inputokat: előfordul, hogy egy gyártó hívja fel a figyelmünket egy-egy új megoldásra, és az is, hogy a viszonteladó partnereink kérik azok felvételét a portfólióba.

– Hogyan kényszeríti ki a piac egy disztribútor termék- vagy irányváltását?

– Napjainkban a digitalizáció átalakítja a szervezetek és vállalatok működését, emiatt biztonsági transzformációra is szükség van. Az egyre szélesebb infokommunikációs csatornák révén rohamosan bővülnek a támadási felületek és a támadási módszerek. Mindemellett egyre több jogszabályi előírással is szembesülnek mind a profitorientált, mind az állami szervezetek. A kritikus adatok védelme nem csupán biztonsági kérdés már, hanem jogszabályi kötelezettséggé is vált. Az állandóan változó biztonsági igényekhez a vállalatok security megoldásának alkalmazkodnia kell.

A szervezeteknek gondot jelent továbbá a rendkívül diverz hálózati infrastruktúra is: nincs humánerőforrás minden egyes megoldást külön védeni, és egy szétaprózódott rendszer védelme könnyebben kompromittálható. Olyan megoldást kell tehát választani, mely komplett biztonsági ernyőt húz a teljes vállalat infrastruktúrája felé. Egy olyan egyszerűen kezelhető platformra van szükség, mely alkalmazkodik üzleti igényekhez és megfelelő sebességet is biztosít.

– Mi a HRP megoldása a biztonsági kérdésekre?

– A már meglévő szoftveres megoldásaink (Kaspersky, Symantec) mellé másfél éve elnyertük a világ egyik vezető security gyártója, a Fortinet Inc. disztribúciós jogát. A Fortinet megoldásait a szervezetekhez kapcsolódó kihívások kezelésére tervezték ezért biztonságos vezetékes és vezeték nélküli infrastruktúrát biztosít, függetlenül a hálózat méretétől. A Fortinet megoldások magukban foglalják a kibertámadások hatékony védelméhez szükséges biztonsági elemek teljes körét.

A Fortinet, reagálva a piaci igényekre, létrehozta és folyamatosan fejleszti az integrált, rugalmasan kezelhető, automatizált biztonsági keretrendszerét a Fortinet Security Fabric-ot, mely kompromisszummentes hálózatbiztonsági megoldásokat biztosít mind a kisvállalatok, mind a közép- és nagyvállalatok vagy állami szervezetek számára is. A támadások elhárításához olyan átfogó, fejlett és többrétegű védelmet biztosít, mely automatizációt is tartalmaz.

A Fortinet Security Fabric ereje három pilléren nyugszik. A FortiOS saját operációs rendszer a Fortinet Security Fabric alapja, amely egyszerűsített, egységes irányítási rendszerként kiemelkedő védelmet, jobb átláthatóságot és könnyebb ellenőrzést biztosít a teljes támadási felületünkön, magas működési hatékonyság mellett. A Security Fabric nagy teljesítményű, saját fejlesztésű biztonsági processzorok (SPU) radikálisan növelik a Fortinet-megoldások teljesítményét, bővíthetőségét, miközben jelentősen kevesebb hely-, és energiaigénnyel rendelkeznek a hagyományos CPU-alapú megoldásokhoz képest. A FortiGuard megoldás pedig egy olyan központi, gépi tanuláson és MI-technológián alapuló intelligencia, mely a fellépő fenyegetések ellen valósidejű védelmet biztosít. A FortiGuard a fenyegetés-elhárítás legújabb generációját biztosítja világszerte.

A Fortinet közép- és nagyvállalati termékei a hálózati biztonság teljes vertikumában kínálnak megoldást: a hálózatvédelem univerzális eszköze a FortiGate tűzfal, amely a belépő szintű megoldásoktól egészen a high-end kivitelig elérhető. A SaaS és IaaS üzleti modellben a nagy kiterjedésű hálózatok zökkenőmentes elérését és védelmét a Secure SD WAN rendszer biztosíthatja. A behatolás megelőző rendszer, azaz az IPS, a kiberbűnözők megállításának kulcseleme, amely lehetővé teszi, hogy a Security Fabric-ben automatizmusok segítségével elemezzük és naplózzuk a hálózati forgalmat, és a gyanús hálózati aktivitást blokkoljuk. Mindezek mellett a Fortinet megoldást biztosít egy szervezet internetes forgalmának URL szűrésére, SSL ellenőrzésére, a hálózati forgalom teljes analizálására, szabályozott autentikációra, vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatok biztonságos menedzselésére, eszköz- és végpontvédelemre, alkalmazásvédelemre, terheléses támadások kivédésére. A Fortinet megoldásai natívan támogatják a legtöbb publikus felhőszolgáltatót (Microsoft, Azure, AWS, Google Cloud stb.). A Fortinet úgynevezett „nulladik napi fenyegetések” elleni megoldása a FortiSandbox, mely a gyanús elemeket egy izolált virtuális környezetbe helyezi át, és annak teljes vizsgálatáig a potenciálisan kártékony elem nem férhet hozzá kulcsfontosságú erőforrásokhoz és adatokhoz. Az adatbiztonság aduásza pedig a FortiInsight, egy viselkedés-elemzésen alapuló behatolásmegelőző megoldás, mely gépi tanulás és fejlett analitika használatával automatikusan azonosítja a nem megfelelő, gyanús vagy anomális viselkedést, és még az incidensek bekövetkezése előtt figyelmezteti a rendszer üzemeltetőit a potenciális támadásról.

A Fortinet megoldások hazai disztribútora a HRP Europe Kft. a https://fortinet.hrp.hu internetes oldalon keresztül, valamint a fortinet@hrp.hu címen biztosít további információt vagy támogatást a hálózatbiztonság iránt elkötelezettek számára.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: