Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

A régi korok filozófusai és filozófiája segíthet megérteni a jelen és a jövő technológiai irányzatait, azok hatásait. Az informatikai rendszerek elavulnak, nem a kód, nem a bitek öregednek meg, hanem a környezetük halad el mellettük. Ha a vezető nem akar a tükörbe nézni, akkor a sikernek is búcsút mondhat. Létezik-e jogszerű összehasonlító reklám? Ki figyel az ipari rendszerek védelmére?

TECHNOLOGY

A digitális Robin Hood reneszánsza A társadalmi felháborodás és a félreértések mélyen gyökereznek, ezért egyáltalán nem könnyű megkülönböztetni az etikus hackert a sötét oldalon álló hackertől. Minderről pedig a hackerséget szakmává emelő változás tehet. Hogy pontosan kit nevezünk hackernek és etikus hackernek, az attól is függ, hogy kivel beszélünk és milyen dátumot írunk.

Technológia és filozófia: közelebb, mint gondolnád A régi korok filozófusai és filozófiája segíthet megérteni a jelen és a jövő technológiai irányzatait, azok hatásait – mondja Anders Indset, az üzleti filozófus. Korunk egyik üzleti sztárelőadójával a budapesti SAS Analytics Day szünetében beszélgettünk.

Kerüljük el a szélmalomharcot! Az informatikai rendszerek elavulnak. Nem a kód, nem a bitek öregednek meg, hanem a környezetük halad el mellettük. Újabb eszközök keletkeznek, a felhasználók modernebb grafikus interfészeket igényelnek, a fejlesztők újabb technológiákat preferálnak. Az informatikai vezetőknek kiemelt feladata, hogy gondoskodjanak a rendszerek időbeni megújításáról. Both Andrással, az IdomSoft vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.

Ki figyel az ipari rendszerek védelmére? Még mindig nagy titokzatosság övezi az ipari rendszerek védelmét – már ha valaki veszi a fáradságot, hogy egyáltalán foglalkozzon vele. Pedig a felszínt egy kicsit megkapargatva kiderülhet, hogy valahol ezek is informatikai rendszerek, így az azoknál alkalmazott védelmi mechanizmusok is működhetnek. Csinos Tamás, a Clico Hungary ügyvezetőjének írása.

Helyhez szabott innovációs ökoszisztéma Ljubljanában, Szlovéniában – II. rész Szlovénia a függetlensége elnyerése (1991) óta folyamatosan építi ki innovációs támogató rendszerét, amit azonban sokáig töredezettség és bizonytalanság jellemzett. Az igazán jelentős előrelépésre 2014-ig kellett várni, amikor néhány egyetemi tanár egy hasonló gondolkodású szakemberekből álló munkacsoporttal együtt kiadta a Start:up Kiáltványt, útjára indítva a Start-up Kezdeményezést.

Hamarosan indulhat az Apple AR-szemüveg gyártása Már idén megkezdődhet a kiterjesztett valóságra építő headset/szemüveg gyártása, a készülék csak iPhone-okkal lesz használható. Az Apple szinte minden alkalmat megragad, hogy kitérjen a kiterjesztett valóságra, eddig azonban csak ARKitre építő appokat kaptunk az iPhone és iPad készülékekre. Pedig a pletykák szerint régóta készül az Apple AR-szemüvege/headsete. 

Kimagasló bevételek az Autodesknél Az 1982-ben alapított Autodesk 2 és 3D szoftverekben világvezető, programjait többek között az építő-, a gyártó- és a szórakoztatóiparban, valamint a médiában stb. használják. Legismertebb terméke a Maya 3D modellező és szimulációs szoftver, illetve a Fusion 360 és a 2019-es frissítéssel több új funkcióval bővült Netfabb. A cég 2018-ban többmillió dolláros high-tech additív gyártóközpontot létesített az Egyesült Királyságban. 

Bécs a legokosabb város, de London sem rossz Nem elég a jó okosváros-stratégia, azt végre is kell hajtani – vonja le a következtetést legfrissebb tanulmányában a Roland Berger nemzetközi tanácsadó cég, amely ismét összeállította a világ városainak „smart city" rangsorát. Az első helyen újra Bécs végzett, az osztrák fővárost London és a kanadai St. Albert követi.

Erre figyeljen, és sok bosszúságtól kíméli meg magát A Cisco Talos közzétette éves jelentését, ami a 2018-as fenyegetettségi helyzetre tekint vissza, elemezve és kiemelve az elmúlt év néhány legveszélyesebb fenyegetését. Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője a 18 ország 3 200 biztonsági szakértőjének bevonásával készült kutatást ismertetve kiemelte:

A digitalizáció a kisebb gazdaságokat sem fogja elkerülni A precíziós gazdálkodással hatékonyabb lehet a hazai termelés.Egyre hatékonyabb gazdálkodásra van szükség, ugyanis becslések szerint akár 60 %-kal is nőhet az élelmiszerigény a jövőben. Ezt segíti a precíziós gazdálkodás, amely sokat tesz hozzá a GDP-hez is. Az okos gazdálkodás egyet jelent az olcsóbb gazdálkodással, mivel a precíziós termeléssel hektáronként akár 60-70 ezer forinttal nagyobb eredmény érhető el.

Ha nincs készülék, 5G sincs Az eredeti tervekhez képest csak későbbi időpontban indulhatnak el az országos kereskedelmi 5G-hálózatok Dél-Koreában, miután az illetékes minisztérium elsősorban a gyér készülékoldali támogatás miatt egyszerűen lefújta a rajtot.

Trendi SEO trükkök helyezéseid javítására 2019-ben Mi köze a keresőoptimalizálásnak a tartalommarketinghez? Nagyon is sok! A legjobb tartalmak sem érnek semmit a megfelelő terjesztés nélkül, a Google pedig az egyik legfontosabb terjesztési csatorna. Ha jó helyen szerepelnek tartalmaid a Google keresési találatai között, félig már csatát is nyertél. Tusnádi István a SEO legújabb trendjeit mutatja be.

Ne legyen „átalakítás miatt zárva”, avagy a digitális átállás 4 alappillére A digitális átalakulás szinte minden szervezetnél a toplistán szerepel a rövidebb vagy a hosszabb távú célok között. De hogyan kivitelezhető a modernizálás anélkül, hogy az megzavarná a vállalat mindennapi működését? A Micro Focus szakértői összegyűjtötték a négy legfontosabb területet, amelyek fejlesztése segít zökkenőmentessé tenni az átállást.

 

HUMAN

Tömegek nézik YouTube-on, ahogy emberek tanulnak A koreai gongbang szó azt jelenti tanulás-közvetítés, és pontosan ezt is jelenti: emberek felveszik videóra, vagy élőben közvetítik, amint tanulnak, vizsgára vagy dolgozatra készülnek. Ugyanezt a japánok „benkyou douga” néven emlegetik, a web angolul beszélő része pedig „study with me”, azaz „tanulj velem” néven talál hasonló tartalmakat. Ezek a videók motiválóan hatnak a nézőkre és a készítőkre egyaránt, hiszen ha valaki azt nézi, amint egy másik ember keményen tanul neki is megjöhet a kedve.

Ha a vezető nem akar a tükörbe nézni, akkor a sikernek is búcsút mondhat A coaching ma már nem kiváltság, hanem a megbecsülés jele, s nem a kirúgás előtt álló vezetőnek van szüksége ilyen jellegű támogatásra, hanem akire még hosszú időn keresztül számítanak a vállalatok. Ugyan a coaching-témák köre az élet komplexitását leképezve igen változatos, a kiégés és az életközépi válság kérdéskörei dobogós helyen állnak. A korábban elzárkózó iparágak is egyre nagyobb érdeklődést mutatnak, viszont a coaching-piac még mindig drámaian Budapest-fókuszú. 

A Visa elindítja első globális versenyét női vállalkozók számára A Visa megerősítette elkötelezettségét a nők szerepének erősítése mellett az első „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás” (Visa Everywhere Initiative: Global Women Edition) elindításával. A program felhívja a vállalkozó nőket szerte a világon, hogy különböző kihívásokat oldjanak meg a fintech és a társadalmi hatások területén, egyenként 100 000 dolláros fődíjért. 

Gigászok csatája: létezik-e jogszerű összehasonlító reklám? Reklámok, reklámok mindenhol… Napjainkban óriásplakátok, szórólapok, tévés és netes videók promotálják a legújabb, leggyorsabb, leggazdaságosabb termékeket. A vállalatok harcot folytatnak a fogyasztók bizalmáért és természetesen a forgalmuk növekedéséért. Egyik jól bevált eszközük erre a rivális termékeket feltüntető összehasonlító reklám, amely kitűnő marketingfogás lehet a fogyasztók figyelmének felkeltésére, ugyanakkor könnyen jogszerűtlenné válhat.

Az e-sport világa nem csak a fiataloké! Globálisan több mint 380 millióan, míg Magyarországon 3,7 millióan játszanak alkalmanként vagy rendszeresen online játékokkal. Emellett több mint 425 ezerre tehető azok száma, akik ezt már versenyszerűen űzik.  Az e-sport hazai fejlődését támogató K&H szerint a játék kortól független. Magyarországon a legalább heti rendszerességgel  internetezők 92 százaléka szokott valamilyen rendszerességgel játszani hagyományos vagy videojátékot.

5 tipp a sikeres eseménymarketingért A különböző közösségi média felületek használata elengedhetetlen, ha egy közelgő esemény megszervezése előtt állsz. Ugyanakkor fontos, hogy legyen egy átgondolt közösségi kommunikációs stratégiád a rendezvény szervezése mellett. Érdemes az esemény célközönségéhez igazítanod a kommunikációd, ezért mindenek előtt gondold végig, melyik közösségi média felület felel meg leginkább a leendő résztvevőknek.

Ez most a legkeresettebb szakma Magyarországon A legnagyobb kereslet villamosmérnökökre van, alig megelőzve az informatikusokat és gépészmérnöki végzettséggel rendelkezőket a 48. alkalommal megrendezésre kerülő Műegyetemi Állásbörzén. Hazánk legrangosabb álláskereső rendezvényén több, mint 140 cég várja a pályakezdőket és tapasztalt munkavállalókat egyaránt.

A CMA égisze alatt indul a Kreatív első influencer marketing versenye Hatodik alkalommal rendezi meg a CMA-t, azaz a Content+Marketing Awardot a Kreatív, erre az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal. Az idei év nagy újítása, hogy ez alkalommal lesz egy társversenye is a CMA-nak. A Kreatív első alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét.

Állásbörzét rendez a Szegedi Tudományegyetem Állásbörzét rendez kedden a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a régió legnagyobb munkaerőpiaci rendezvényén csaknem hetven kiállító mutatkozik be. Az eseményre az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő friss diplomásait és minden olyan, már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt várnak, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók.

Az informatikai szakemberek több mint egyharmadát a diverzitás hiánya riasztja el a szakmától A Kaspersky Lab egy friss kutatása a technológiai iparban megfigyelhető nemek közötti egyensúlytalanság okait és azok lehetséges – az ágazatban dolgozók szerint a későbbiekben változást hozó – megoldásait vizsgálta. A kutatás 5000 informatikai szakember bevonásával készült Európa-szerte.

Így csökkenthető a munkaerő elvándorlása A munkaerő elvándorlása minden szervezetet érint, komoly hatással van rájuk, küzdenek ellene, még a legjobbak is. Persze különbséget tehetünk a között, hogy a munkaerő önként, vagy nem önként távozik a szervezettől. Figyelembe vehetjük az egyes iparági sajátosságokat, hisz vannak olyan ágazatok, ahol a munkaerő vándorlása magasabb az átlagosnál. Vizsgálhatjuk, hogy a szervezetünk esetében ez a szint alacsony, közepes, vagy éppen magas. Összefoglaltuk, mire figyeljenek a munkáltatók.

A virtuális valóság még mindig nem veri a Lego-kockát Az új, kiterjesztett valósággal megspékelt termékcsalád nagy változást hozna abba, amit a Legóról gondolunk. A Hidden Side ismét ad egy esélyt az AR-nek (augmented reality – kiterjesztett valóság), a szettre irányítva a telefon kijelzőjén szellemek jelennek meg, vagy a készlet egyes darabjai borulnak baljós zöldes fénybe. A 2000-es évek elejének keserű tapasztalatai megtanították rá a Legót, hogy sose távolodjon el messze attól, amihez igazán ért, az pedig maga a Lego.

A 6 legnagyobb hiba, amit a LinkedInen elkövetsz Ha új állást keresel, az első dolog, amit meg kell tenned, a LinkedIn-profilod felfrissítése. Sok álláskereső azonban hajlamos nagyobb hibákat is elkövetni, amikor a profilját szerkeszti, ezzel tudattalanul is szabotálva a lehetőségeit. Ez most a hat legnagyobb hiba, amint a LinkedInen elkövethetsz.

Magyar mentor csapata nyert a GLH hamburgi fordulóján Nemzetközi diákjaiból szervezett csapatot a Göttingeni Egyetemen a 2019-es Global Legal Hackathon hamburgi fordulójára Dr. Balogh Zsolt György jogász-informatikus, a Budapesti Corvinus Egyetem Infokommunikációs Tanszékének docense. Tanár urat a hamburgi fordulóról és a csapata projektjéről, a FinCyBot-ról kérdeztük.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: