Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

Személyre szabott szakértő tanácsadás és uniós források is elérhetőek a kis- és középvállalkozások infokommunikációs eszközeinek és képességeinek fejlesztésére. Eljött a 3D nyomtatószolgáltatások kora. Ki lehet munkavállaló? Hogyan lesz valakiből „10 milliós” influencer?

TECHNOLOGY

Íme az elmúlt egy év legsikeresebb hazai ICT-cégei!

Újra összeállítottuk a legsikeresebb hazai ICT-cégek TOP 52-es rangsorát, melyet az ITBusiness & Techology 2019 konferencia díjátadó gáláján hirdettünk ki.

Ami pedig az eredményeket illeti: a szavazás ideje alatt több mint hatezren látogatták meg a szavazó oldalt és 3406-an adták le voksukat a 100-as listán található cégekre. Mint mindig, idén is újítottunk: szerettük volna különdíjjal is elismerni azt a vállalatot, amely a TOP 52 közönségszavazás részében az első helyen végzett. Nos, ismerje meg Ön is, mely cégek kerültek idén a toplistára!

EMPLOYER OF THE YEAR 2018: DIGI
TOP 52
#1 Codecool 
#2 T-Systems Magyarország 
#3 Green Fox Academy 
#4 DIGI 
#5 Cyber Services 
#6 AutSoft 
#7 H1 Systems 
#8 Magyar Telekom 
#9 NEXON 
#10 Enterprise Group

További helyezettek a toplistán.

 

Legyen ön is digitális! Személyre szabott szakértő tanácsadás és uniós források is elérhetőek a kis- és középvállalkozások infokommunikációs eszközeinek és képességeinek fejlesztésére. A labda most az ő térfelükön pattog – aki jól kihasználja a lehetőségeket, előnybe kerülhet versenytársaival szemben.

„Lex Huawei"? - az EU is megkongatta a vészharangot Aggodalmának adott hangot a kínai telekommunikációs cégek jelentette kiberbiztonsági kockázatok miatt kedden megszavazott állásfoglalásában az Európai Parlament (EP). A strasbourgi plenáris ülésen 586:44 arányban elfogadták az új európai uniós kiberbiztonsági tanúsítási rendszerről szóló jogszabályt, melynek célja, hogy az EU-ban forgalmazott termékek, folyamatok és szolgáltatások megfeleljenek a közösségi normáknak.

Kicsavarná a techóriások kezéből az adatainkat egy új brit kormányzati javaslat A piaci verseny kiegyenlítése érdekében a kisebb cégeknek is hozzáférést adnának a felhasználói adatokhoz, maguknak a felhasználóknak pedig lehetővé tennék, hogy oda vigyék a személyes adataikat, ahová csak akarják. 

Szuper funkciót kapott a Windows A Microsoft szép csendben egy rendkívül hasznos funkcióval bővítette a Windows 10-et, ami lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer automatikusan eltávolítsa a problémákat előidéző frissítéscsomagokat. Ez azért jó hír, mert mostanában több problémás telepítő is érkezett, köztük egy olyan, ami a Windows 10 betöltését is megakadályozta egyeseknél.

A zselici dombok között is lehet jól menő IT vállalkozást építeni Tizenegy éve alapított az Európai Unió egyik legszegényebb régiójában, a magyarországi Dél-Dunántúlon két mérnök-informatikus egy olyan céget, ami azóta számos komoly hazai és nemzetközi projekteket is elnyert. A számítógépes szövegelemzéssel foglalkozó Precognox tulajdonképpen az alapítók alkalmi megbízásait befogadó cégből vált sikeres exportáló magyar kisvállalattá Kaposváron. 

Folyamatosan hackelik a kínaiak az amerikai haditengerészetet Egy bizalmas jelentés szerint az amerikai haditengerészetet és partnereit folyamatosan kínai és más külföldi hackertámadások érik. Az 57 oldalas dokumentumot - amelyet Richard Spencer haditengerészeti miniszter kérésére készítettek szakemberek és a múlt héten adták át neki - nem hozták nyilvánosságra, de a The Wall Street Journal állítása szerint a lap munkatársai betekinthettek az iratokba.

Eljött a 3D nyomtatószolgáltatások kora 3D nyomtatással foglalkozó cégek részvényei 2013-ban voltak a csúcson, amikor a nagyközönség először megismerte a technológiát. Aztán a hardvergyártók visszaestek, a szoftveresek, például a Dassault és az Autodesk viszont változatlanul szárnyaltak. A Gartner szerint most jött el az organikus növekedés következő fázisa, a szolgáltatások és az azokat nyújtó cégek, köztük a Protolabs és a Materialise aranykora.

Mobilon is fejlesztett az Elmű-Émász A cég tegnap bejelentette, hogy új funkcióval bővült az Elmű-Émász EnergiApp elnevezésű mobil applikációja keddtől, és az új megoldás bevezetésével lehetővé vált, hogy a fogyasztók a villanyóra adatait a mobiltelefonnal készített fotón küldjék be, így nem kell a leolvasóra várni. Marie-Theres Thiell, az Elmű-Émász igazgatósági elnöke egyebek mellett kiemelte, hogy a hatékonyság javításához új utakat kell találni. 

A Google-adó miatt Washington lépni készül Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elé viszi az általa diszkriminatívnak tartott adókat, amelyeket Franciaország és más európai országok akarnak kivetni olyan nagy nemzetközi internetes vállalatokra, mint a Facebook és a Google. Ezt Chip Harter, az amerikai pénzügyminisztérium nemzetközi adózási kérdésekben illetékes államtitkár-helyettese közölte kedden Párizsban.

Sürgős lenne a drónok használatának szabályozása A rendezetlen jogszabályi környezet miatt permetezési célra jelenleg tilos drónokat használni. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a társszervezetekkel egyetértésben – sürgeti a szükséges szabályozás megteremtését. A precíziós mezőgazdaság térhódítása következtében egyre több vállalkozás kínál mind több eszközt azoknak a gazdálkodóknak, akik technológiájukat korszerűsíteni, fejleszteni kívánják. 

Elon Musk már idén alagutat fúrna Vegasban A Las Vegas-i konferenciákért és turizmusért felelős hatóság igazgatótanácsa kedden szavazott Elon Musk cége számára kedvezően, így elhárult egy akadály az elől, hogy a Boring Company (melynek neve szójáték, hiszen fúrót és unalmast is jelent) megkezdhesse az első, kereskedelmi céllal épített alagútja megvalósítását.

Senkinek nem fog hiányozni a vezetékes telefon 1994 márciusában indult el a Pannon GSM szolgáltatása a nemzetközi GSM szabványon, vagyis hazánk rögtön a második generációnál csöppent bele a mobilozásba. A múlt és a jövő összefüggéseire mutattak rá a távközlési cég szakértői.  Könnyen kialakulhat olyan helyzet, hogy a mobil technológia teljesen helyettesíteni tudja majd a vezetékest, és ez sok járulékos előnnyel fog járni - mondta Drozdy Győző, a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Nem lesz egységes európai digitális adó Az európai uniós tagállamok pénzügyminisztereinek tanácskozásán Dánia, Svédország, Észtország és Írország képviselői megakadályozták az egységes európai digitális adó bevezetésével kapcsolatos német-francia előterjesztés elfogadását. Az Európai Unió ezért úgy döntött, hogy az új javaslatot az Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) segítségével dolgozza ki.

38 millió rendelést szolgáltak ki tavaly a magyar webáruházak A tavalyi évben tovább nőtt a magyar online kiskereskedelmi forgalom, az aktív online vásárlók száma ugyanakkor évről-évre lassuló ütemben nő, a kereskedők ezért a kosárérték növelése útján tudják feljebb tornászni bevételüket, netán azzal, ha gyakoribb vásárlásra próbálják rávenni vevőiket.

 

HUMAN

Lazítson, hogy hatékonyabb legyen Egy San Franciscó-i coaching szolgáltatásokat nyújtó cég a rendes szabadságon túl évi plusz öt szabadnapot biztosít a munkavállalóinak annak érdekében, hogy önmagukon „dolgozhassanak”. A BetterUp startup állítása szerint a „belső munkanapoknak” nevezett külön szabadságról visszatérve alkalmazottai hatékonyabban dolgoznak.

Hülyeség az álommunkát a munkaköri leírásban keresni Amy Wrzesniewski, a Yale Egyetem professzora kapta kedden a Rajk László Szakkollégium 2018-as Herbert Simon-díját, amit a szakkollégisták minden évben odaítélnek egy-egy kutatónak, aki munkásságával kiemelkedő mértékben járult hozzá üzleti problémák megoldásához. Wrzesniewskire ez mindenképp igaz, ő ugyanis a munkahelyi boldogsággal kapcsolatosan végez kutatásokat, és kollégáival arra próbál rájönni, hogyan lehet minél több dolgozó számára értelmessé és jelentőségteljessé tenni a munkát.

Új képzési paradigmák: diszruptív innováció a tréningpicon? Közhelyszámba megy, hogy manapság milyen mértékben alakítják át mindennapjainkat és szervezeti életünket olyan trendek, mint a digitalizáció, globalizáció, új generációk megváltozott igényei, a bizalom szerepének felértékelődése, vagy éppen a mérhetőség, eredményorientáltság fokozódása. Érdekes jelenség, hogy a tréning-tanácsadói iparág számos szereplője számára mégis mintha megállt volna az idő, és a múltban ragadtak volna. Az innováció lehetséges útjairól kérdeztük Bölcsföldi Lászlót, a FranklinCovey Magyarország ügyvezetőjét.

Biztos, hogy jól ül? – Ezekre figyeljen az irodában! Az ülőmunka, ahogy a belső szervekre, úgy vázizomzatunkra és a gerincünkre sincs jó hatással. Ám sokszor nem is vagyunk tudatában, hogy napi nyolc-tíz órában milyen sokat tudunk ártani az egészségünknek. Mégis mi mindent tehetünk azért, hogy ne üljük magunkat tönkre?

„Megdöbbennénk, ha tudnánk, hogy mennyi mindent tudnak rólunk" Ma azon aggódni, hogy a gépek öntudatra ébrednek és elpusztítják az emberiséget, olyan mintha éppen a Mars túlnépesedéséért aggódnánk – hangzott el az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban tartott, mesterséges intelligenciáról szóló előadáson. A technológia jelenlegi fejlettségi szintje mellett aktuálisabb problémának tűnik az adatgyűjtés.

Jelentős változások jönnek a biztonsági kamerákra vonatkozó szabályokban A biztonsági kamerák üzemeltetőinek kedvező változások jöhetnek a GDPR-ral kapcsolatos hazai jogszabály-harmonizáció eredményeként. Bár az adminisztrációs terhek várhatóan csökkennek majd, az adatkezelőknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a jövőben is a megfelelő dokumentáció elkészítésére. 

A nagy, kollektív elbutulásunk története és következményei Miért van sok embernek olyan érzése, hogy buta emberekkel van körülvéve? Ez vajon csak egy rossz érzés a Facebookon elénk táruló álhírek, tudománytalan nézetek és összeesküvés-elméletek miatt, vagy van alapja? Igen: a statisztika szerint az emberiség - legalábbis egy jól körülhatárolható, nyugat-európai része - egyre rosszabbul szerepel az IQ-tesztekben. A rossz hír alapja a norvég hadseregben kötelezően elvégzett IQ-vizsgálat: eszerint 1970 és 2009 között generációnként (nagyjából 25 évenként) 7 ponttal csökkent az eredmény.

A HR-esek új trükkje: Nem mindegy, hogyan szabadulnak a jövő munkavállalói Magyarországon is egyre nagyobb divatja van a szabadulószobáknak, de már nemcsak a szórakozni vágyók, hanem a munkaadók körében is. A HR-esek és a cégvezetők a kontrollszobában kamerákon keresztül nézhetik az állásinterjúra érkezőket, akikről ezáltal sok olyan dolog is kiderül, ami egy hétköznapi beszélgetés alatt nem biztos.

Ki lehet munkavállaló? Munka Törvénykönyve (Mt.) a jogszabály elején határozza meg, hogy kik lehetnek a munkaviszony alanyai, és azt is, hogy ki lehet munkavállaló. A jogszabály elsőként azt deklarálja, hogy kik a munkaviszony alanyai. A munkaviszony alanyai a munkáltató és a munkavállaló. A munkaviszony a munkavállaló és a munkáltató között létrejött olyan szerződéses jogviszony, amelynek keretében az ember (természetes személy) a saját munkaerejét bocsátja díjazás ellenében az azt szervezetszerűen igénybevevő munkáltató részére.

Így reagáltak a cégek a Cafeteria csomagot érintő változásokra A Process Solutions Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató kutatása arra kereste a választ, hogy hogyan reagáltak a munkáltatók a januárban életbe lépett változásokra. A PS közel 50 vállalat bevonásával készített kutatást a Cafeteria rendszerrel kapcsolatos módosítások hatásairól. Az eredmények szerint a kis létszámú cégeket kevéssé érintette a változtatás, sokan a cafeteria csomag egyszerűsítése mellett döntöttek, a 100 főnél több munkavállalót foglalkoztató cégek esetében pedig jellemzően nem, vagy csak részben vállalták át a plusz adóterhet.

Hogyan lesz valakiből „10 milliós” influencer? Két influencer, két teljesen eltérő terület. Trent Shelton volt NFL-játékos, ma life coach, a RehabTime nevű civil szervezet alapítója és vezetője. Brendon Burchard marketinges, akit Larry King „a világ egyik legjobb motivációs és marketingoktatójának” nevezett. Saját példájukon tapasztalták meg, hogyan lesz valakiből Amerikában 10 milliókat elérő, illetve dollárban 10 milliókat kereső influencer. A 10. San Diegó-i Traffic & Conversion Summiten mindketten előadást tartottak a saját módszerükről.

Munkavállalói történetekkel építjük a munkáltatói márkát A cég munkavállalóit tekinti legerősebb nagyköveteinek, és Rosa Riera, a cég employer branding és social innovation alelnöke azt vallja, a munkáltatói márka bizonyos értelemben a munkavállalóké. Az employer branding szakértőt a HR Portal a tradíció és a modern kihívásoknak való megfelelés összehangolásáról, a munkavállalók szerepéről és a munkáltatói márkaépítés előtt álló kihívásokról kérdezte.

Itthon már több tízezer személyt tiltottak el a cégügyektől Tovább emelkedett az cégvezetéstől eltiltott magánszemélyek száma, egy év alatt 13 ezer magánszemélyt tiltottak el, így összességében már 54406-an állnak eltiltás alatt – olvasható Opten közleményében. Fejlődő gazdaság és szigorodó cégjogi környezet ide vagy oda, úgy tűnik, hogy még mindig nagyon sok tisztogatni való van a hazai cégvilágban

Nagy változások jönnek a munka világában Már nem munkakörre, sőt nem is készségeket szem előtt tartva, hanem tanulási potenciál alapján kell keresni a munkavállalókat, hangzott el az SAP a „Future of work now” című rendezvényén. 2025-re az automatizálás eléri a munkakörök 50-60%-t, helyettesítik vagy támogatják a „robotok” a munkavégzést. Steve Hunt, az SAP vezető kutatója szerint azonban a mesterséges intelligencia nem lesz emberibb az embernél. Ezért kell még hangsúlyosabban azzal foglalkozni, hogy mi teheti még emberibbé a szervezeteket.

Új eszközt vezet be az Instagram az influencer marketinghez Az Instagram bejelentése szerint egy új hirdetési formátumon dolgozik, mely megkönnyíti majd a márkák munkáját az influencer-tartalmak hirdetésében. Az AdAge információ szerint az új kampánymódot Branded content ads”-nak nevezik és működési elve igencsak egyszerű: a brandek úgy tudják majd hirdetni a velük kapcsolatban létrehozott influencer-tartalmakat, mint a saját tartalmaikat.

Jeff Bezos elárulta, hogy mi a sikeres ember titka Egy részvényeseknek írt levelében Bezoskétféle döntéshelyzetet vázolt fel. Az első típus egy ajtó, amin ha belépsz, nincs visszaút: ilyen például, amikor felmondasz a jól fizető munkahelyeden, hogy azzal foglalkozz, amit igazán szeretsz (és élvezel). „Ezeket a döntéseket tervezetten kell meghozni, óvatosan és lassan, nagy pontossággal és sok konzultációval” – fogalmazott.  A második döntéstípus egy adott személy vagy csoport által visszavonható – erre példa az új termékek bevezetését megelőző tesztidőszak, aminek eredményei akár az adott eszköz visszavonását is eredményezheti.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: