Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Az információk nem a mi kezünkben vannak Kulcsszerepre számít a magyarországi 5G-s há­lózat kiépítésében a Huawei – mondta lapunknak William Wu,a Huawei Technologies Hungary igazgatója. Mint mondta, a társaságokat érő amerikai vádakat a piac pragmatikusan kezeli, ami tükröződik a jó eredményekben is.

A Tiktok Magyarországon is hódít A világ leggyorsabban növekvő közösségi média platformja, a kínai TikTok legnépszerűbb videósaival kötött szerződést a magyar NuHeadz Talent Management. Ezzel a magyar hirdetők számára ügynökségi keretek között is elérhetővé válik a futótűzként terjedő platform. A korábban musical.ly néven ismert applikáció az elmúlt hónapokban több letöltést produkált az Egyesült Államokban mint a YouTube, a Facebook vagy az Instagram.

Növekszik a Twitter felhasználóinak száma és emelkednek bevételei A Twitter napi aktív felhasználók száma elérte a 134 millió főt. A vállalat bevétele az év első negyedében az előző év azonos időszakához képest 18 százalékkal, mintegy 787 millió dollárt, nagyjából 224 milliárd forintra emelkedett.

A nyomtatott újságok napjai meg vannak számlálva Warren Buffett, aki maga is egy nyomtatott média birodalom feje a Buffalo News-zal és az Omaha World-Heralddal, úgy gondolja, hogy az újságpapírok nem fognak életben maradni. Néhány kivétellel. A hirdetési bevételek visszaesése miatt szenved az egész iparág - mondta el a Yahoo Finance-nek adott interjújában. 2016-ra a nyomtatott újságok hirdetési bevétele a harmadára esett vissza az egy évtizeddel ezelőtti értékről, a Pew Research Center adatai szerint 49 milliárd dollárról 18 milliárd dollárra zuhant.

Bankká válna az ingyenes részvénykereskedési startup Banki jogosítványt igényel a RobinHood, a világ egyik első díjmentes értékpapír-kereskedelemmel foglalkozó cége - derítette ki az S&P Global Market Intelligence. Az engedélykérelmet a pénzügyminisztérium felügyeleti szervéhez, az OCC-hez adták be, elfogadás esetén a RobinHood hagyományos banki szolgáltatások nyújtására is jogosítványt szerez, vagyis gyűjthet betéteket, helyezhet ki hiteleket és bekerülhet a betétbiztosítói rendszerbe is.

Saját hardverrel venné be az önvezető autók piacát a Tesla A Tesla régóta üldözi az önvezető autók piacát, ami lassan, de biztosan bővül. A vállalat erre igen komoly kitörési lehetőségként tekint, amit mi sem bizonyít jobban, hogy teljesen saját fejlesztésű hardverrel készülnek meghódítani a területet.

Parkolás okosan, elvesztegetett idő nélkül a Continentallal A Continental technológiai vállalat további 13 országra terjeszti ki szolgáltatásait, hogy információt nyújtson a szabad, nem utcai parkolóhelyekről. Az érintett országok így már magában foglalják a kulcspiacnak számító Németországot, Ausztriát, Svájcot, Franciaországot, a Benelux államokat, Spanyolországot, Olaszországot és az Egyesült Királyságot is. 

Így működik az új modell a legnagyobb magyar életbiztosítónál Miben különbözik egy agilis szervezet felépítése a hagyományostól? Hogyan állnak fel az oly sokat emlegetett keresztfunkciós csapatok? Milyen új funkciókkal és szerepkörökkel kell terveznünk? És nem utolsó sorban: hogyan garantálja mindez az ügyfélelvárások és a stratégia eredményesebb teljesítését? A Boston Consulting Group és az NN Biztosító újabb cikkében az általánosságok helyett a biztosító példáján mutatjuk meg mindezt a stratégiaitól egészen a munkavállalói szintű kérdésekig.

Jön a Mastercard nyílt bankolást támogató platformja Tavaly nyáron jelentette be a Mastercard a nyílt bankolást támogató szolgáltatáscsomag fejlesztését, ami segít összekötni a kereskedőket, harmadik feles pénzügyi szolgáltatókat a bankokkal. Idén februárban a társaság kiválasztotta a Token.io startupot, amely a biztonságos kapcsolat kialakításáért lesz felelős a bankok és a harmadik feles szolgáltatók között. A Mastercard célja, hogy biztonságos hátteret nyújtson a nyílt bankoláshoz az Európai Unióban.

Ősszel hirdeti ki az NMHH az 5G-értékesítés eredményét
Ősszel hirdetheti ki az ötödik generációs (5G) célokra is használható mobilfrekvenciák értékesítésének eredményét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A 700 megahertzes (MHz) sávban kétszer 25, a 2100-asban kétszer 15, a 2600-asban 15, a 3600-asban pedig 310 MHz-nyi sávszélességet nyerhetnek el a pályázók tizenöt plusz öt éves hasznosításra. A hatóságnak nincsen elvárása azzal kapcsolatban, hány cég osztozzon a frekvenciákon.

 

HUMAN

Mi pörgeti fel a dolgozói innovációt? Az egyenlőség kultúrája Elképesztő összeggel dobhatja meg a következő 10 évben a globális GDP-t a munkavállalói innováció ösztönzése egy friss tanulmány szerint. Bár a vállalati vezetők túlnyomó többsége úgy érzi, támogatja munkatársainak újító gondolatait, a dolgozók mindössze 45 százaléka vélekedik hasonlóan.

Milliárdok mennek el csúcstechnikára, de alaptudásunk nincs Kezd kiépülni az 5G, de mi garantálja, hogy az új mobilhálózat megszakítás nélkül működjön? Nincs is elég tudásunk a legmodernebb technológiákhoz, az alapszintű digitális ismeretek Európa-szerte hiányosak, a 2021-2027 közötti uniós büdzsében pedig erre jut a legkevesebb pénz. Bóna Ákossal, Magyarország digitális nagykövetével, a Digitális Jövőért Alapítvány vezetőjével beszélgettünk az uniós programokról és hazánk lehetőségeiről.

A japánok ezzel az öt módszerrel növelik cégeik hatékonyságát Adrian Shepherdaz elmúlt 24 évben Japánban élt és dolgozott azon, hogy az őt megbízó cégek hatékonyabban működjenek. Ez idő alatt megtanulta a japán kaizen fogalmát, ami „állandó javulást" jelent, és a munka mellett az élet más aspektusaira is alkalmazható. Olyan cégekkel dolgozott együtt, mint a Panasonic, a Komatsu vagy a Takeda. Ezen cégek üzleti megközelítése szokatlan lehet azok számára, akik még sosem voltak Japánban. Shepherd most öt tanácsot ad, amivel a cégek működése hatékonyabbá tehető.

Lehet, hogy ez már a kiégés? 10 jel, amiből most kiderítheti! Bár sokan legyintenek, a tartós stressz okozta kiégés olyannyira nem bagatell „divatbetegség”,hogy pusztító jelenlétét komoly, sok évtizedes tudományos szakirodalom igazolja. Herbert Freudenberger német származású amerikai pszichoanalitikus a hetvenes évek közepén elsőként figyelt fel arra és írta le, hogy a stressz, illetve a krónikus fáradtság hogyan hat a szervezetünkre, és okoz maradandó károkat. 

Multinacionális vállalatoknál dolgoznának a HR szakos egyetemisták Saját emberi erőforrások (BSc) szakos hallgatói körében végzett felmérést a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU). A kutatást az intézmény által szervezett Next Gens Day 2019 HR szakmai napon végezték el, felmérve az egyetemisták munkaerőpiaci érvényesülésről alkotott véleményét. A válaszadók többsége (70%) már az egyetemi tanulmányai mellett is saját szakterületén dolgozik, így kézzelfogható tapasztalattal rendelkezik a munka világából.

Itt a bizonyíték, hogy működik a 4 napos munkahét! A képlet egyszerű: ha a cégek termelékenyebb dolgozókat szeretnének, adni kell nekik minden héten egy fizetett, de le nem dolgozott munkanapot. A Perpetual Garden alapítója tavaly próbálta ki ezt a módszert, tehát azt, hogy 4 napos munkahetet vezetett be a cégnél, és a tapasztalatok szerint ezzel a cég és a munkavállalók is jól jártak. Andrew Barnes, a cég alapítója szerint mindez arról szól, hogy okosabban kell dolgozni, nem hosszabban.

Vajon tényleg túlreagál a kolléga? Munkánk során napi szinten dolgozunk együtt emberekkel, de sokszor nem értjük vajon kollégáink közül páran miért reagálnak túl helyzeteket? Vagy magyarázatként egyszerűen elfogadjuk, hogy talán egy „idegen bolygón” születettek? Nem is gondolnánk, de amit furcsának gondolunk valakiben, az valójában szuperérzékenység. Kövesdi Eszter pszichológus, coach napi munkája során segíti a szuperérzékeny munkavállalókat felismerni a jeleket, és megtalálni önmagukhoz és karrierútjukban a megfelelő irányt.

Lányok, menjetek turbinát építeni! A Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület idén 8. alkalommal szervezi meg az ország legnagyobb pályaorientációs eseményét, a Lányok Napját. Április 30-án, kedden 20 városban, 70 vállalat és intézmény várja a fiatal nőket, hogy megmutathassák, miért érdemes hozzájuk menni dolgozni. Idén a hatalmas munkaerőhiánnyal küzdő informatikai, mérnöki, kutatói iparágak (STEM-területek), egyetemek és kutatóintézetek fogtak össze Magyarországon: összesen 2700 fiatal lányt várnak, hogy inspirációt nyújthassanak nekik pályaválasztásukhoz.

Itt vannak a legkeresettebb magyarországi állások Az informatikai, a szakmunkás, az adminisztrációs és a vendéglátós állások iránt nőtt a legnagyobbat a kereslet az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az IT szektorba 26 százalékkal többen pályáztak meg állásokat, mint egy évvel korábban.  A legnagyobb népszerűsége a projektmenedzseri (108 százalékos emelkedés), a tesztelői (63), a rendszerintegrátori (26), az IT tanácsadói-elemzői (20) pozícióknak volt. Programozó állásokra pedig 10 százalékkal jelentkeztek többen.

Siker egészségért cserébe? - A tudatos egészség koncepciója
Két dolog felbecsülhetetlen, bár mindkettőt csak akkor értékeljük, amikor épp nincs – az időről és az egészségről van szó. A tudatos egészség kultúrájának négy pillére van. Az első a vásárlók egészsége: azaz, hogy a cég által árult termék vagy szolgáltatás építi-e vagy rombolja-e az egészséget. A második pillér a dolgozói egészség: azaz a munkakörnyezet, a céges kultúra, a javadalmazási csomag, a biztosítás milyen hatással van a munkatársak életére...

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: