Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Kína is elindította az 5G-t Sencsen városban, konkrétan a Qianhai-Shekou szabadkereskedelmi zónában indult el az 5G, Kínában először. A következő-generációs sávokat a China Unicom tette elérhetővé, a régióban 111 bázisállomás található. Mindez azt jelenti, hogy Kína az első országok között tud 5G-s kapcsolatot kínálni. Dél-Korea mellett ilyen szolgáltatás jelenleg Amerikában és Svájcban érhető el.

Magyarország FinTech Stratégiájának részletei A Digitális Jólét Program keretében elkészült Magyarország Fintech Stratégiájának szakmai konzultációra bocsátott változata. A stratégia célja a hazai pénzügyi szektor digitalizációjának felgyorsítása, különös tekintettel a gyorsan fejlődő pénzügyi technológiai (fintech) megoldásokra, azok széles körű alkalmazhatóságára. A FinTechShow-n dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője mutatta be a fintech stratégia részleteit.


Cégvezetők Csúcstalálkozója – 2019: Sikeres vezetők éves konferenciája a trendekről

Munkaerőhiány, aszály, felgyorsult tempójú fejlesztési kényszer. Nagy kihívásokra keresnek sikeres válaszokat az üzleti élet vállalatvezetői idén is. Várjuk az üzleti trendeket megismerni és azokra időben felkészülni akaró cégvezetőket! Cégvezetők Csúcstalálkozója május 9-én, networking koktélpartival. Részletes program és regisztráció: https://piacesprofit.hu/cegvezetok-csucstalalkozoja-2019/


Okos városok és az okos közszolgáltatás és városfejlesztés Az IKT az okos város szolgálatában szeretnénk be- mutatni, hogy a robbanásszerűen fejlődő infokommunikációs technológia, illetve annak beépülése a nagy közszolgáltatási, igazgatási és ellátó-fenntartó rendszerekbe segíteni tudja a kitűzött stratégiai célok megvalósítását. A korszerű tervezésnek és monitorozásnak elengedhetetlen IKT-alapú döntés-előkészítő, döntéstámogató és információs eszközei a térinformációs rendszerek és az általuk elérhető szolgáltatások.

Van egy milliódolláros ötleted? Fogadd meg ezt a három tanácsot, és a befektetőket is meg fogod győzni Ötletből és lelkesedésből a legtöbb vállalkozójelölt nem szenved hiányt, azonban ez nem mindig elég a sikerhez. Minél korábban validáljuk az elképzelésünket, annál könnyebben elkerüljük a tévutakat. Itthon is nagy népszerűségnek örvend az amerikai Shark Tank magyar verziója, a Cápák között, amelyben kezdő vállalkozók vonhatnak be tőkét ismert befektetőktől. A vállalkozók egy része úgy állt a cápák elé, hogy az ötletet vagy a terméket nem validálták. 

Algoritmus reklámoz a robotnak? Adatokon áll vagy bukik a sikeres sales és marketing. A digitális információkezelés, az automatizáció csökkenheti a költségeket és javíthatja a hatékonyságot – ha jól csináljuk. Ha rosszul, nagyot is bukhatunk a drága fejlesztéseken, a rosszul beállított rendszereken, vagy éppen az elszalasztott lehetőségeken.

Amerikába készül a magyar okosfűtési rendszer Mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtésszabályozó rendszerrel mutatkozott be nemrég egy magyar startup, a Chameleon Smart Home. Terméke piacra juttatásához a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán már elnyert 50 millió forintot, további hazai terjeszkedését pedig a januárban kapott 75 millió forint kockázatitőke-befektetés segíti.

A családi vállalatok simán lepipálják a tőzsdén jegyzett óriáscégeket A családi tulajdonban lévő németországi vállalkozások az elmúlt években a DAX tőzsdeindexben szereplő vállalatokét meghaladó mértékben növekedtek a ZEW gazdasági kutatóintézetnek a családi vállalatok alapítványa, a Stiftung Familienunternehmen megbízásából készített tanulmánya szerint.

Nem fejleszteni, együtt fejleszteni kihívás Az ideiglenes kód pedig többször lesz végleges mint gondolnánk. Kevlin Henney fejlesztő-módszertani guruval beszélgettünka programozás közösségi oldaláról, a kommunikáció fontosságáról – és a köztéren látványos halált haló szoftverekről.

Cégenként legalább egy ember helyett már dolgozhatnának gépekAdminisztrációt, értékesítést, nehéz fizikai munkát is lehetne automatizálni. A vállalkozók mégsem teszik. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 6 ezer 781 vállalatot kérdezett meg, hogy milyen mértékben érinti az automatizáció, és hogyan viszonyul az új technológiák bevezetéséhez. Kiderült, hogy a megkérdezettek döntő többségénél, 99 százalékánál dolgozik legalább egy olyan munkavállaló, aki valamilyen automatizálható feladatot végez. 

Szemet vetett az Apple az Intel modemchip-üzletágára Csak úgy sorjáznak a váratlan események az 5G világban, azon belül is az 5G modemek körül. Az Intel kilépett, az Apple összeborult régi nagy ellenfelével, ráadásul megvásárolná az Intel modem üzletágát. Kérdés, hogy a történtek után hajlandó lesz-e üzletet kötni vele a Santa Clara-i gyártó.

 

HUMAN

Hét mondat, amit soha ne mondj munka közben! Ismerős lesz, mindegyik. És bár szerves részei a mindennapoknak – ha úgy tetszik, benne vannak a napi rutincsomagban, amit a munkába cipelünk –, mégis bosszantóak, idegesítőek és destruktív hatással vannak a szervezet működésére. Íme azon mondatok gyűjteménye, amit jobb elfelejteni a haladás érdekében.

Az egyszerűség és a komplexitás izgalmai a vezetésben Két dologgal biztosan oda tudunk verni a dolgoknak: ha az egyszerűt túlbonyolítjuk, ezáltal gyakorlatilag kivitelezhetetlenné tesszük, vagy ha a sokrétűt naivan vagy szűk perspektívából vizsgálva szimplifikáljuk, esetleg túl gyorsan ok-okozati összefüggést állapítunk meg eseti vagy akár rendszeres korrelációnál. Nem könnyű a feladatunk, amikor szeretnénk egy fokkal bölcsebben dönteni arról, hogy az adott szituációnál az egyszerűség késével kéne vágnunk, vagy inkább előtte célszerű lenne végigküldeni egy alapos kivizsgáláson a helyzetet, labortól MR-ig.

A sikerhez gyakorlás kell, vagy jó gének? Kinek hihetünk? Sok gyakorlással mindent el lehet érni – vagy mégsem az erőfeszítés számít, mert a képességeink a génjeinktől függnek? Mindkét iránymutatás neves kutatótól származik. De hol az igazság? Az üzleti életben vagy az irodai munkában sem lehet sokkal nehezebb sikeressé válni, mint mondjuk hegedűművészként vagy élsportolóként. Biztatóan hangzik tehát, hogy tudatos gyakorlással bármi elérhető, megtanulható. 

8 humán készség, ami nélkülözhetetlen a jó vezetőknél Egy csapat teljesítménye nem csak a készségeken és a tapasztalaton múlik, egy projekt sikerét az dönti el, mennyire tud a projektvezető motiválni és irányítani. A Nyolc nélkülözhetetlen humán készség a projektmenedzsmentben kiváló gyakorlati útmutató vezetőknek gyakorlati példákkal és stratégiákkal, eszközökkel és technikákkal. Az emberek vezetése személyre szabott művészet, amely rengeteg gyakorlást és tapasztalatot igényel.

Éjjel-nappal figyelik a piacokat - az egyik legsikeresebb magyar portfóliómenedzser titkai Két Klasszis-díjat is elhozhatott az idén Hosszú Ferenc, az OTP Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója a Privátbankár.hu szavazásán. Az általa kezelt OTP Föld Kincsei Alap immár hatodszor lett az Év Legjobb Árupiaci Alapja, emellett a szakma őt választotta az Év Feltörekvő Portfóliómenedzserének is.

Negyven felett heti 25 óra lenne az ideális munkaidő Visszaüthet, ha a vállalatok munkavállalóik termelékenységének növelését erőltetik, mivel ez hátrányosan befolyásolhatja a foglalkoztatottak képességeinek kibontakozását. Egy, a Grafton munkaerő közvetítő vállalat felmérésének megállapításai szerint a nem termelő szektorban dolgozó megkérdezettek 61 százaléka úgy nyilatkozott, hogy lassítaniuk kell munkavégzésük ütemét, ha jobb eredményeket szeretnének elérni. 

Nem álom a 600 ezres fizetés, nyelvtudás sem kell Egyre nagyobb hiány van ügyfélszolgálatosokból, és egyre jobban meg is becsülik őket a magyar munkaadók, ennek ellenére továbbra is magas fluktuációs rátával kell, hogy számoljanak. De nincs mit csodálkozni, hiszen ma már akár 600 ezer forintot is kereshetnek itthon, ha kimagaslóan teljesítenek.

Hogyan fejleszthető a tanulási agilitás a szervezetben? Bár elméletben tudjuk, hogy az élethosszig tartó tanulás idejét éljük, és senki nem ülhet nyugodtan a babérjain egy megszerzett képesítés birtokában, mégis sok szervezetnél hiányzik vagy nem kellően tudatosan támogatott a tanulás-képzés kultúrája. Pedig ma már nem egy felmérésből tudható, hogy különösen a fiatalabb munkavállalóknak alapvető elvárása egy munkahellyel szemben, hogy az biztosítson tanulási, fejlődési lehetőséget. Így nem árt a szervezeteknek elgondolkodni, hogy mit is jelent a vállalati képzés-fejlesztés a digitális korban.

Három évtizedes csúcson a foglalkoztatás Még soha nem volt ilyen magas a foglalkoztatási ráta Magyarországon, megközelítette a 70 százalékot, ami azt jelenti, hogy 2010 óta több mint 15 százalékpontot emelkedett. A szezonalitást kiszűrve a foglalkoztatottak száma már második hónapja 4 és fél millió fölött van, 2010 első negyedévéhez képest 820 ezerrel dolgoznak többen ma hazánkban.

Mit tehet, és mit nem a munkáltató, ha nem tudja kiadni a szabadságot?Fokozódik a munkaerőhiány, melynek következtében egyre nehezebbé válik a munkavállalók szabadságának kiadása. Fontos azonban tudni, hogy a munkavállalói szabadság nem évül el, így azt előbb-utóbb mindenképpen ki kell adni, vagy azt pénzben kell megváltani. Az alábbiakban összeszedtük a szabadságkiadási akadályokkal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, és bemutatjuk, mire van jogszerű lehetőség, illetve mit tilt a jog.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: