Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Egy korszak véget ér: ikonikus figura mond le vezető pozíciójáról a Google-nél A Google ernyővállalata, az Alphabet bejelentette, hogy Eric Schmidt 18 év után távozik a cég vezérkarából, miután június 19-én lejár megbízatása az Alphabet igazgatótanácsában. A 64 éves szakember nem kívánja újraválasztatni magát, de„technikai tanácsadóként” (bármit is jelent ez) továbbra is a cégnél marad, s ezt a Twitteren is megerősítette.

Új közösségi platform segít a vállalkozásoknak Magyar fejlesztésű üzleti közösségi platform indul útjára május 10-én, a Brillit célja, hogy segítséget nyújtson a vállalkozóknak a lehetséges piaci partnerek felkutatásában és összekapcsolásában. A brillit.com portálon regisztrálók egyetlen gombnyomással képesek lesznek több cégtől egyszerre árajánlatot kérni, vagy egy számukra új társaság beszerzésére ajánlatot tenni. A rendszer használata mindenki számára ingyenes, ám ekkor csak bizonyos mennyiségű árajánlat küldhető vagy beszerzés indítható.


Harmadik alkalommal rendezi meg a Clico a PROtACTION információbiztonsági konferenciáját, ezúttal május 9-én a Dürer Rendezvényközpontba várják az érdeklődőket. Fókuszban az automatizáltan integrált biztonsági rendszerekkel elérhető magasabb biztonsági szint és a felhőbiztonság. Először mutatkozik be a hazai piacon a Demisto, a Forescout, a Fidelis Security és a Cloudian. De a már jól ismert nevek is izgalmas témákat hoznak: leszForcepointJuniperExtreme NetworksRuckusPalo Alto NetworksCyberArk és Rapid7 előadás is. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:https://protaction.hu/


Bajban a Tesla? Egészen nagy összeget emelnek ki Az elektromos autókat gyártó vállalat csütörtökön bejelentette, azt tervezi, hogy 650 millió dollár értékben törzsrészvényeket, 1,35 milliárd dollár értékben pedig 2024-ben lejáró, átváltható kötvényeket bocsát ki. Emellett minden vásárló 30 napon belül megemelheti 15 százalékkal ajánlatának értékét, ami azt jelenti, hogy akár 2,35 milliárd dollárt kasszírozhat a Tesla, amely tőkehelyzetének megerősítésére és általános vállalati célokra kívánja felhasználni a befolyt összeget.

A technológia mindent megváltoztathat Sebastian Thrun részt vett a Stanford Egyetem Mesterséges Intelligencia Laboratóriumának létrehozásában, majd a Google robotautójának kifejlesztésében és később néhány kollégájával együtt megalapítottaaz Udacity nevű online egyetemet, amely a világ első ilyen jellegű oktatási intézménye. A szakember rámutatott, hogy a technológiában megvan a potenciál arra, hogy mindent megváltoztasson, de ez önmagában semmit sem jelent. A nagyvállalatok vezetői ugyan már felismerték, hogy ha versenyképesek akarnak lenni, akkor az informatikai fejlesztéseket nem hagyhatják figyelmen kívül, de még mindig csak az 1 százalékát végzik el annak, amit tenniük kellene.

A Telekom az első az online mobiltelefon-értékesítésben A Telekom online webshopja 2018-ban piacvezető lett az online mobilkészülék- és tablet értékesítésben. A teljes online mobiltelefon és tablet forgalom egyharmadát adja a piacvezető távközlési szolgáltató online értékesítési felülete, amely csak ebben a két termékkategóriában 8,3 milliárdos összesített forgalmat generált 2018-ban – derül ki a GKI Digital piacelemzéséből. 

2019 e-kereskedelmi trendjei: innováció vagy halál? Évek óta folyamatosan növekszik az online kereskedelem volumene, és tavaly már egyértelműen látszott, hogy a fizikai eladások 56%-át is digitális platformokon látott/megismert hirdetések befolyásoltak. Az öt legnagyobb kereskedelmi cégből három tulajdonképpen online kereskedő, az Amazon mellett a két kínai nagyágyú az Alibaba és JD.com uralta az Internetes piacot. Az amerikai Amazon a teljes globális kereskedelmi forgalom több mint 56%-át magáénak tudhatja.

Indul az 5G-csata: Európában esnek egymásnak a kínai mobilgyártók Három kínai gyártó is letámadta Svájcot: már kaphatók a Reno, a Xiaomi és a Huawei 5G-s telefonjai. Az árakat elnézve kemény küzdelemre van kilátás. Svájc egyébként az első és jelenleg az egyetlen olyan európai ország, ahol egységesen elérhető 5G hálózat van. A Sunrise nevű szolgáltató például 150 svájci várost fed le 5G-vel, és még ebben az évben teljes körű országos 5G-lefedettséget fog kínálni.

Júniusban indul a DIGI saját mobilszolgáltatása Befutott az első konkrét információ a DIGI újonnan induló mobilszolgáltatásáról: A cég a június 1-jével megszűnő, a Telenor háttérinfrastruktúráján biztosított mobilnet-szolgáltatást igénybe vevő felhasználók számára ajánlja új, saját hálózatán használható mobilnet konstrukcióját június 1-jétől.

Az ügyvéd, mint az innováció katalizátora „A magyar versenyképesség kulcsa a jobb innovációs teljesítmény" - jelentette ki az illetékes, Palkovics László miniszter. És nagyon igaza van. Az ötletek születnek, a fejlesztők pedig kihez máshoz, mint ügyvédekhez fordulnak technológiai innovációjuk védelme kapcsán. Közben a külföldi versenytársak sem pihennek, és helyezgetik taposóaknáikat feltalálóink elé. 

Lett tőkéje a magyar cégeknek, de most kell nagyon figyelniük, hogy mire költik Az utóbbi évek gazdasági fellendülése remek tőkefelhalmozási lehetőséget adott a magyar vállalatok élmezőnyének. De ha ezt a tőkét nem a saját cégük tudásába, hanem például ingatlanba fogják fektetni, akkor pár évtized múlva ezt mindenki nagy elszalasztott lehetőségnek látja majd. százezernyi magyar cégből kétezer van, ami eléri a látható méretet, vagyis az éves százmillió forint adózott nyereséget. Ezek fele külföldi cégek leányvállalata, a másik fele viszont magyar magánszemélyektulajdonában van.

 

HUMAN

Az életkor nem lehet hátrány: a 40+ az új 30 Érdekes kettősség jellemzi hazánkat: vannak, akik alig várják, hogy nyugdíjba mehessenek, míg mások továbbra is dolgozni szeretnének, de csak nehezen találnak munkát. Sőt, már negyven felett is nehéz új karrierbe kezdeni, pedig sok esetben egy céges leépítés, a munkahely felszámolása vagy akár a kiégés miatt is rákényszerülnek a munkavállalók a váltásra.

Szeretjük vagy sem a sabbaticalt? A magyar vállalatoknál szinte nem is létezik a klasszikus, fél- vagy egy éves sabbatical, vagyis „szombatév”. A munkavállaló attól fél, hogy elveszíti a munkahelyét, a munkaadó pedig attól tart, hogy mondvacsinált okokkal, állást keresve megy el a cégtől hosszabb „alkotói szabadságra” a kolléga. A multinacionális vállalatok bátrabban élnek ezzel a lehetőséggel, de ott is a rövidebb, pár hetes, fizetett social sabbatical intézménye a népszerű.

A Facebook nem hallgatózik, csak van egy rólunk mintázott vudubabája Az egyik legvitatottabb összeesküvés-elmélet, hogy a mobilapp folyamatosan használja a telefonok mikrofonját arra, hogy ez alapján dobáljon fel hirdetéseket. Ezzel kapcsolatban most a Google egykori dizájnetikusa, Tristan Harris is megszólalt egy konferencián, aki talán a korábbiaknál is ijesztőbb magyarázattal állt elő. Mondanivalója lényegében az, hogy a nagy cégek az adatainkból már annyira részletes profilt képesek felállítani rólunk, hogy már azt is kitalálják, miről beszélgetünk és mire gondolhatunk.

Hiányoznak az IT- szakmából a nők A DXC-nél szervezett Lányok Napján az ország legjobb vállalatai, egyetemei és kutatóintézetei engedtek bepillantást a kulisszáik mögé azzal a céllal, hogy felkeltsék a középiskolás lányok érdeklődését az informatikai pálya iránt. Tóth Mária, a DXC Technology szoftverfejlesztési igazgatója szerint a programozó lét azért különösen izgalmas, mert aki programozónak megy akár 5 évente teljesen új szakmákat tanulhat meg. 

Itt az idő átlendülni a nehézkes munkaerő-piaci helyzeten! Néhány éve radikális változás indult el a munkaerőpiacon, és ez a folyamat azóta sem állt meg. A munkaerőhiány fogalma szilárdan beolvadt a hétköznapokba, szinte már-már hozzászoktunk, ugyanakkor a feladat nem szűnt meg: a megfelelő munkaerőt biztosítanunk kell. Toborozni így is, úgy is kell. Szembe kell nézni tehát azzal, hogy mint minden változás, arra késztet bennünket, piaci szereplőket, hogy igazodjunk a helyzethez, máshogy álljunk hozzá, nézőpontot váltsunk.

A mesterséges intelligencia képes meghatározott ideológiai szempontok szerint működni Matthias Spielkamp és Nicolas Kayser-Bril szerzőpáros a mesterséges intelligencia munkajogra kifejtett hatását vizsgálja „Resist the robot takeover” című publikációban. Megállapítják, hogy a nyugati vállalatok már évek óta alkalmazzák a mesterséges intelligenciát munkavállalók értékelésére, ami közvetlen hatást fejt ki az alkalmazottak karrierjére és munkaviszonyára. A cikk írói szerint azonban a vonatkozó jogi környezet óriási lemaradásban van.

A virális hülyeségeket a techcégek szabadították a nyakunkra, de a társadalom fizet meg értük A Facebook, a Google és az Amazon mindent tud rólunk, ebbe lassan ideje beletörődnünk. Ezzel ugyanakkor több etikai probléma is jár – elég Orwelldisztópiájára gondolnunk ahhoz, hogy ne tűnjön túl jó ötletnek az, hogy egy cég vagy az állam minden lépésünket kövesse. Ha rákeresünk arra, hogy allergiás egy bizonyos fehérjére a kutyánk, özönlenek a diétás táphirdetések, és ha egyszer kerestünk fogorvost a neten, holtbiztos, hogy minden második felbukkanó reklám valamilyen dental service hirdetése lesz. 

Az Y és Z generáció legnagyobb ellenségei Ideje észrevennünk, hogy a szinte már sorozatban szapult Y és Z generáció körül sokkal komolyabb problémák rajzolódnak ki a „mamahotel” jelenségénél. Nem, nem a szelfibotra, az influencerkedésre vagy a vastag szemöldökre gondolok, hanem például arra, amikor a millenniumi nemzedék tagjai kétségbeesetten próbálnak érvényesülni egy olyan világban, amelyben egyre inkább elvesznek. Érdemes tehát megérteni mélyebben is, amivel a 21. századi generációknak szembe kell néznie, mert sokkal többről van itt szó, mint a folyamatosan hangoztatott Pán Péter jelenség.

Ezeket a hobbikat érdemes beleírni az önéletrajzunkba Bár általában azt tanácsolják, hogy a hobbik inkább ne szerepeljenek az önéletrajzban, mégis vannak olyan esetek, amikor pozitív irányba billenthetik a jelölt megítélését, és különösen akkor ajánlott feltüntetni, ha valamilyen módon kapcsolódik a meghirdetett álláshoz. A Google-nál például kimondottan kíváncsiak arra, mivel foglalkozik a jelölt szabadidejében, de egy konzervatívabb cégnél nem biztos, hogy jó pontot szerezünk a hobbink megemlítésével.

Ember embernek embere - a társas kapcsolatok neurobiológiája Az utóbbi évtizedekben csendes paradigmaváltás zajlik a pszichológiában. Az evolúció elmélete, a XX. század kegyetlenségeit leíró szociálpszichológia, a kapitalizmus logikájának félreértései nyomán az embert agresszív, háborozú, versengő, gátlástalanul szaporodni vágyó lényként ismerhettük meg. A tudomány fejlődésével árnyaltabb kép bontakozik ki: a kutatók az ezredforduló környékén biológiai nyomait írták le annak, hogy együttműködésre vagyunk teremtve 

Kutatások bizonyítják, hogy a jövő a távmunkában lehet A távmunka megállíthatatlanul terjed, egyes előrejelzések szerint ez a jövő foglalkoztatási formája, és tíz éven belül minden harmadik munkavállaló a munkahelyétől távol fog dolgozni. A távmunkában dolgozók jellemzően otthonról, kávézókból és coworking irodákból dolgoznak, utóbbiak száma hazánkban is ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: