Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Megkerülhetetlen a felhő a gazdaság digitalizációjában A magyar nagyvállalati vezetők 72 százaléka szerint a digitalizáció olyan forradalom az üzleti életben, ami túlmutat minden korábbi nagy változáson – derül ki egy nagyvállalati felhőkutatásból, melynek eredményei szerint a száz PC-nél többet használó vállalatok körében a felhő megítélése átlépett egy lélektani határon. Egyre nagyobb számú azon vezetők aránya, akik szerint a mindennapi üzleti folyamatok természetes eszköze a felhő. A megkérdezett cégek 88 százalékánál a céges rendszereket a munkatársak elérik mobil eszközökről.mára.

90 milliárd forintos K+F+I forrás érhető el az első fél évben A magyar gazdaság fejlődésében a szellemi tőkére épülő innovációnak meghatározó szerepe lesz, megkerülhetetlen a magyar kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitás erősítése a hatékonyság és a versenyképesség növelése érdekében - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette, hogy az első fél évben 90 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs forrás érhető el idén az egyéni kutatók, kutatócsoportok, kutatóintézetek és vállalkozások számára.

Chatbot bukások, és amit tanulhatunk belőlük A Gartner kutatásai a B2C kommunikációról is azt támasztják alá, hogy a kommunikáció a hagyományos csatornákból egyre inkább a digitális csatornákba tevődik át. Felméréseik szerint 2022-re 72%-ban digitális csatornákon fognak zajlani az ügyfélkapcsolatok, ezen belül a chatbotok használata 15% lesz. Miért lehet mégis, hogy jelenleg inkább azt látjuk a piacon, hogy az elmúlt néhány évre jellemző chatbot őrület alábbhagyott és sok céget csalódás ért az automatizált chatet illetően? 


Hasznos tipp munkaerőhiány esetén!

Schönherz Iskolaszövetkezet elsősoran IT területen segíti Partnereit megfelelő junior munkaerők megtalálásában, 1995 óta. Budapest, Debrecen, Miskolc és Pécs vonzáskörzetében foglalkoztatnak olyan, felsőfokú szakmai tanulmányokat végző, magabiztos diákokat, akik a gyakorlatban is helyt állnak, jó kommunikációs készséggel rendelkeznek és társalgási szinten beszélnek idegen nyelveket (angol, német, francia, holland, spanyol és portugál). A segítőkészség, ügyfélközpontúság és problémamegoldó készség szintén jellemzője a „Schönherzes” diákoknak, a költségoptimalizálás mellett nyilván emiatt is választja több száz megbízó őket. Érdemes itt böngészni vagy testre szabott munkaerő-megoldásért itt érdeklődni.


Új, eddig ismeretlen kisbefektetési forma debütál hazánkban A bankbetétek csekély haszna miatt más befektetési lehetőségeket kereső érdeklődők nemsokára új fogalommal ismerkedhetnek meg hazánkban is, ez a közösségi finanszírozás. Itt már nagyon kevés, akár pár ezer forintos összegtől kezdve be lehet majd fektetni egy-egy szimpatikus vállalkozási ötletbe, melyek versenyezni fognak egymással a befektetői közösség pénzéért. 


Harmadik alkalommal rendezi meg a Clico a PROtACTION információbiztonsági konferenciáját, ezúttal május 9-én a Dürer Rendezvényközpontba várják az érdeklődőket. Fókuszban az automatizáltan integrált biztonsági rendszerekkel elérhető magasabb biztonsági szint és a felhőbiztonság. Először mutatkozik be a hazai piacon a Demisto, a Forescout, a Fidelis Security és a Cloudian. De a már jól ismert nevek is izgalmas témákat hoznak: leszForcepointJuniperExtreme NetworksRuckusPalo Alto NetworksCyberArk és Rapid7 előadás is. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:https://protaction.hu/


Május 13-án döntenek az azonnali fizetés indulásáról „A bankok és a jegybank illetékesei május 13-án találkoznak egymással, hogy értékeljék az azonnali fizetési rendszerre való felkészülést”. Tervezetten 2019. július 1-jén indulna az átutalásainkat 5 másodperc alatt teljesítő azonnali fizetési infrastruktúra Magyarországon, ám úgy tűnik, a felkészülés nem sikerült minden banknak. Kérdés, mikor és milyen feltételekkel indulhat el az azonnali fizetés, a mobilszámra történő pénzküldés és a fizetési kérelem.

Valóban okosak a mobil alkalmazásaink? Az okostelefonok alapjaiban változtatták meg hétköznapjainkat. Mobilunk segítségével vásárolunk, sportolunk vagy épp intézzük a banki ügyeinket. A kényelemért és a személyre szabott szolgáltatásokért cserébe pedig „elég”, ha hozzáférést biztosítunk legféltettebb értékünkhöz: az adatainkhoz. Ezt a problémakört járta körbe a harmadik alkalommal jelentkező UNIQA Money Lounge.


Az Agrárinformatikai Klaszter és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztelettel meghívja Önt és kollégáit a 2019. május 17-én Budapesten megrendezésre kerülő Élelmiszergazdasági Innovációk Finanszírozási Konferenciája című rendezvényére. A konferencia célja, hogy bemutassa a jelenleg elérhető és közeljövőben várható, új termékek és innovációk létrejöttét, piacépítését segítő forrásokat.

Időpont: 2019. május 17. 8.30-13.00
Helyszín: Magyar Telekom Székház

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes programhoz és a regisztrációhoz kérjük látogasson el a konferencia weboldalára és Facebook oldalára.


Elérkezett: robotok rakják össze, amit rendelsz, és ez csak a kezdet Pár éve még elképzelhetetlennek tűntek a teljesen automatizált raktárépületek, a raktárban dolgozó robotok vagy a csomagokat kiszállító drónok, de mindez már nem a jövő, hanem a jelen. Magyarországon is egyre terjed az automatizáció és a robotizáció a logisztikában, mégis van, ami gátat szab a fejlődésnek. Pedig az e-kereskedelem, az online vásárlás, a csomagolási és raktározási technikák átalakulásával lépést kell tartani, különben lemaradunk. De képesek erre a magyar cégek?

Digitális nomádok: az útkeresés úttörői a biztosítások apróbetűs részeinek hálójában Egyre fontosabbá válnak a digitális nomádok, mint új típusú látogatók. A hazai biztosítási piac számára feltehetően még nem érte el az ingerküszöböt ennek a rétegnek a kiszolgálása, pedig a szakértők szerint a digitális nomádok, sokat utazók és expatok számára sem mindegy, milyen biztosítással a hátuk mögött vágnak neki az útnak. Illetve, sok esetben éppen ez a probléma: már éppen úton vannak, és akkor lenne szükség a biztosításra. 

Startupok nemzetközi terjeszkedését segítő program indult A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával elindult a V4 Startup Force program Budapesten. A kezdeményezés célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének – közölte a programot szervező Design Terminál.

Még egyszerűbbé válik a távoli banki ügyintézés Idén lépett hatályba az MNB azon rendelete, amellyel egyrészt megteremti a lehetőséget a pénzügyi szolgáltatók számára a távoli ügyfél-azonosításra, másrészt ezzel megkönnyíti a június 26-ig kötelezően teljesítendő banki adategyeztetést is. Ennek alapján egyre több pénzintézet kínál videóbankon keresztül történő bankszámlanyitási lehetőséget, ám napjainkig ezt csak valós idejű szolgáltatásként kínálták a hazai ügyfeleknek.

 

HUMAN

Egyenlő munkáért egyenlő fizetés (járna) Számos oka van annak, hogy a nők rendszerint kevesebb fizetést tehetnek zsebre ugyanazon munkáért, mint a férfiak, de ezek az okok megszüntethetők. Ha a férfiaknak és a nőknek egyenlő fizetésük van, abból az egész társadalom profitál. Tudatosítással, odafigyeléssel, a női önbecsülés erősítésével mindenki tehet a diszkrimináció ellen.

Új pénzügyi vezető az Invitechnél Áprilistól Majubu Dániel látja el az Invitech pénzügyi és gazdasági területeinek vezetését, gazdasági igazgatói (CFO) pozícióban. A társaság felső vezetésének tagjaként Gerald Grace-t váltja, akit február közepén az Invitech vezérigazgatójává neveztek ki.

Küzdelmes mérkőzések a XV. Manager Open győri idénynyitó versenyén A nyolc regionális tornából, valamint a budapesti döntőből álló XV. Menedzser Teniszbajnokság első idei versenyének a győri GYAC pályái adtak otthont. A soron következő regionális viadal Nyíregyházán lesz május 11-én.

7 tipp a hatékony felnőttkori tanuláshoz Bizony nem egyszerű felnőtt fejjel, család vagy munka mellett tanulni, ám, ha jobb fizetésre, vagy a tudás örömére vágysz, azért áldozatokat kell hozni. Szerencsére tanulási praktikák széles garmadája áll sorban azért, hogy elsajátítsd őket. E. L. Thorndike kutatásai alapján a tanulási képességeid 40-50 éves korodig még teljesen optimálisak. Ugyanakkor nem árt, ha néhány praktikát is bevetsz a hatékonyabb ismeretszerzés érdekében

A bedarált cafeteria nyertese lett a SZÉP-kártya Idén a cafeteria-rendszer átalakítása miatt a feltöltések számottevően meghaladják majd a tavalyit. Így például70 százalékkal több juttatás érkezett az OTP SZÉP-kártyákra az első negyedévben, mint egy évvel korábban. A feltöltés összege meghaladta a 42 milliárd forintot, ami rekordnak számít. Emellett a költés is markánsan, 30 százalékkal nőtt az első három hónapban.

Blokkláncalapú diplomát kapnak a szingapúri diákok Ettől az évtől kezdve a helyi iskolák diákjai – beleértve a középiskolákat és a felsőoktatási intézményeket is – digitális, blockchain által nyilvántartott bizonyítványt és diplomát kapnak tanulmányaik elvégzésekor – jelentette be Ong Ye Kung, Szingapúr oktatásügyi minisztere. Mindez része az OpenCerts elnevezésű nemzeti kezdeményezésnek, amelyet a SkillsFuture Singapore (SSG), a Kormányzati Technológiai Hatóság (GovTech), az Oktatásügyi Minisztérium (MOE), valamint a Ngee Ann Polytechnic (NP) közösen fejlesztett ki.

7 trükk, amivel felkelthetjük a hallgatóság figyelmét, ha prezentációt tartunk A Toastmakers nemzetközi oktatási szervezet egyik tagja – akik célja, hogy segítsék fejlődni a tagok kommunikációs, nyilvános beszélői és vezetői készségeit – elárulja, melyek azok a trükkök, amelyekkel meg lehet ragadni a hallhatóság figyelmét, ha prezentációt tartunk. Gordon Adams szerint a legjobb előadások általában egy szimpla kérdéssel kezdődnek, amely bevonja a közönséget, és keretet ad a mondandónak.

Valódi veszély leselkedik a cégvezetőkre Évtizedek taposómalma után, mikor eljön a nyugdíjba vonulás napja, az egykori hajszolt cégvezető boldogan dől hátra és az tervezgeti, hogyan élvezi majd a nyugdíjas éveit. Ez az idilli állapot azonban, sokszor csak néhány hétig tart és túl gyakran történik meg, hogy néhány hónap vagy év múltán az egykori főnök temetésére gyűlnek össze a volt munkatársak. 

Az alfahím típusú, autoriter vezetőknek befellegzett A Linkedin és a digitális lábnyomokból olvasó algoritmus használata mellett leginkább a munkavállalók változása hagy maradandó nyomot az álláspiac keresleti oldalán. A csúcsvezetők iránti szűkülő igényről és az autokrata vezetők alkonyáról is beszélgettünk Gombás Évával, az Arthur Hunt Group magyarországi ügyvezetőjével.

Magyar Fintech Stratégia: lenne helye a fintechnek az iskolában Nagyon ráférne a magyar lakosságra és a vállalati szektorra a digitális kompetenciák növelése – állítja az RowanHill Digital által elkészített hazai fintech stratégia. A stratégia bemutatásakor ismertetett SWOT-analízis szerint az ország gyengesége ez a kompetenciahiány és a vonatkozó képzések hiánya. Az elemek egy része azonban már rendelkezésre áll. 

A távmunkában dolgozók jobban teljesítenek A távmunka megállíthatatlanul terjed, egyes előrejelzések szerint ez a jövő foglalkoztatási formája, és tíz éven belül minden harmadik munkavállaló a munkahelyétől távol fog dolgozni. A távmunkában dolgozók jellemzően otthonról, kávézókból és coworking irodákból dolgoznak, utóbbiak száma hazánkban is ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években.

Felelős-e a főnök azért, ha a beosztottjai öngyilkosok lesznek? 19 öngyilkosság. Ennyit kérnek számon a France Telecom főnökein, akiknek a pere hétfőn kezdődik Franciaországban. Történelmi precedensről van szó - nyilatkozta a közszolgálati RFI-nek az áldozatok családjainak ügyvédje. Még sohasem ítéltek el egyetlen főnököt sem Franciaországban azért, mert a vállalatánál olyan légkört teremtett, hogy sokan az öngyilkosságot választották. A pert árgus szemekkel figyelik mind a vállalkozók, mind pedig a szakszervezetek. Mindenki előtt világos ugyanis, hogy egyáltalán nem egyedi esetről van szó.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: