Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Szervezetfejlesztés 21. századi eszközökkel az állami IT területén Minden szinten áthatja életünket a negyedik ipari forradalom. Mobilon hívunk taxit és fizetjük be a számlákat – a szolgáltató állam sem maradhat el ettől a trendtől, erős az elhatározás a profi e-közigazgatás létrehozásában. Ennek elengedhetetlen feltétele a modern, a legjobb szakembereket felsorakoztatni tudó informatikai fejlesztő cégek megléte. – Karlócai Balázs, az IdomSoft vezérigazgatójának írása.

Ki fogja fenntartani az épületeinket, ha ilyen ütemben nőnek a költségek?Magyarországon elsősorban a fejlesztők vezérelhetik a Proptech megoldások terjedését, az üzemeltetők és a bérlők csak ezután következnek - vélekednek a most zajló Fm & Office 2019 konferencia résztvevői. A szakértők szerint a munkaerőhiány miatt szinte biztosan a szolgáltatási díjak emelkedésére kell számítani, ami azt jelenti, hogy a többség 4,5 euró feletti négyzetméterenkénti költségeket vár havonta. 


Az Agrárinformatikai Klaszter és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztelettel meghívja Önt és kollégáit a 2019. május 17-én Budapesten megrendezésre kerülő Élelmiszergazdasági Innovációk Finanszírozási Konferenciája című rendezvényére. A konferencia célja, hogy bemutassa a jelenleg elérhető és közeljövőben várható, új termékek és innovációk létrejöttét, piacépítését segítő forrásokat.

Időpont: 2019. május 17. 8.30-13.00
Helyszín: Magyar Telekom Székház

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes programhoz és a regisztrációhoz kérjük látogasson el a konferencia weboldalára és Facebook oldalára.


Digitális teljesítmény és versenyképesség Az Eurostat évente elkészíti az úgynevezett DESI- (Digital Economy and Society – Digitális gazdaság és társadalom – Index) elemzést, amelyben négy területen elért eredmények figyelembevételével minősíti a tagországok digitális teljesítményét: a digitális hálózatok kiépítettsége, a lakosság digitális alap- és haladó képességeinek szintje, az internet használatának elterjedtsége, a digitális technológiák használata az üzleti világban, valamint az állami szolgáltatások digitalizáltsága (e-governance).

Amazon: biztosításkötés 26 másodperc alatt Alexával Egy évvel ezelőtt még csak néhány próbálkozás volt az USA-ban, és a biztosításokkal kapcsolatban is maximum tájékoztatást nyújtott az Amazon hangvezérelt virtuális asszisztense, Alexa. Mára mindez gyökeresen megváltozott. A hangvezérelt asszisztensekkel az online szerződéskötés személytelensége személyesebbé válik. Ennek köszönhetően olyanok is választhatják, akik például a netes kötés során elvesznek a sok felület között, vagy nem mozognak otthonosan az interneten.

Építs magadnak saját felhőt! A legtöbb vállalat még fél nyilvános felhőbe vinni informatikai infrastruktúráját. Ám a cloud előnyeit saját környezetben is ki lehet használni, csak éppen tovább kell gondolni a virtualizációs megoldásokat. Szolgálja ki jobban az informatika az üzlet igényeit, valósítsa meg gyorsabban az igényelt szolgáltatásokat, legyen rugalmasabb, agilisebb – a digitalizáció kapcsán számtalan ehhez hasonló elvárás fogalmazódik meg a nagyvállalatok informatikai szervezeteivel szemben. 

100 ezer magyar autóból csak 15 elektromos vagy hibrid, de a dízelautót vesszük, mint a cukrot Bár az elektromos és hibrid autók eladási mutatói évről évre több tíz százalékkal nőnek Európában, az Eurostat adatai szerint még mindig nem túl jelentős az akkumulátoros járművek aránya az autók között az Európai Unió tagállamaiban. A 2013 és 2017 között készült felmérés alapján a 262 millió regisztrált gépkocsi közül mindössze 2 millió akkumulátoros legalább részben – ez az összes uniós autó 0,8 százaléka.

Hasítanak a social media és influencer marketingből érkező online eladások Az Episerver 8 országban, 4500 online vásárlóval készített felmérése érdekes és meggyőző eredményekkel szolgált a közösségi média és influencer marketinggel kapcsolatban. Az online vásárlók 63%-a kattintott már közösségi média hirdetésre, ezeknek a 33%-a pedig vásárlással is végződött, 52%-a kattintott már influencer posztjára, és a kattintások 31%-a végződött vásárlással.

Analóg hernyóból digitális pillangó – avagy a technológiai átalakulás útja Merre vezet az út a szép, új, digitális világba? Az adatközpontok, a felhő vagy az edge computing a helyes irány? Gyakori dilemma ez a szervezetek körében, ha lépést akarnak tartani a technológia fejlődésével és az IoT-eszközök térnyerésével. A SUSE szakértői szerint mindhárom irány tartogat hasznos lehetőségeket, ezért érdemes olyan infrastruktúrát kialakítani, amely mindegyiket képes támogatni.

Minden kiadásodat közzéteszi az interneten egy program, mégis milliók imádják Képzeld el, hogy az interneten az összes ismerősöd látja, hogy mikor, mennyit, mire költesz. Ez a sokaknak talán bizarr tulajdonság teszi vonzóvá milliók számára a Venmót, akik készpénz vagy kártyahasználat helyett előszeretettel használják közösségi médiumként is az alkalmazást. Bár már népszerűbb ez a pénzügyi app, mint a legtöbb nagybank saját alkalmazása, a Venmót üzemeltető PayPal még mindig nem tud pénzt kivenni a rendszerből.

Hamarosan jön a BKK mobilappos jegyrendszere A fejlesztés vége felé jár a BKK online jegyrendszere, hamarosan élesben is használható lesz a mobilappos jegyvásárlás a fővárosi járatokon - jelentette be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.). A megoldás egy új típusú QR-kódos jegyérvényesítést használ egy dinamikusan változó képpel. Az új platform nem csak a fővárosnak készült: az ország bármely más településén is használhatják majd a szolgáltatók. Tarlós István egy korábbi nyilatkozata szerint június elejére tervezi a rendszer bevezetését, az NM Zrt. erre az időpontra teljes mértékben elkészül. 

 

HUMAN

Már nem csak lányokat tanít kódolni a Skool csapata: vidékre is elviszik a digitális tudást, sőt szülőket is oktatnak A világ csodájának tartott finn oktatási rendszerből vett át új elemeket a technológiai képzéseket szervező Skool csapata:programozás mellett legújabban tervezői gondolkodásra is tanítják a fiatalokat, akik közt már nem csak lányok vannak. Szülőket és tanárokat is edukálnak, hogy a felnőttek jobban megtalálják a közös nyelvet a Z generációval. 

Oszkó Péter: nem sikervállalkozóból, hanem sikerbefektetőből van igazán kevésA jó tíz éve elindított EU Jeremie-programok jobban is hozzájárulhattak volna ahhoz, hogy a kockázatitőke-szektor befektetői szegmense is tartós fejlődésnek induljon, e tekintetben Magyarország még a közép- és kelet-európai régióban is a középmezőnyben tanyázik – nyilatkozta Oszkó Péter, a kockázatitőke-befektető, üzleti angyal OXO Group alapítója, egykori pénzügyminiszter.

Napi 16 órát dolgozott az öntödében, ma milliárdokat termel a cége A gépészmérnök végzettségű Majoros Béla a gyulai Könnyűfémöntő és Betonelemgyártó Vállalatnál ismerkedett meg későbbi hivatásával, amelyet Németországban, Baden-Württemberg tartományban egy öntöde vezetőjeként is gyakorolt. A hazai vállalkozás elindítása után egy évvel már nyomásos alumíniumöntészettel kezdett foglalkozni, és mind a mai napig ez a vállalkozás profilja. 

Egy magyar technológiai cég megtalálta, mivel motiválhatók a magyar diákok Sokszor a hétvégét is az iskolában töltik azok a diákok, akik 3D-s társasjátékot terveznek egy magyar cég felhívására. A feladat teljesítéséhez a CraftBot nyomtatókat a CraftUnique Kft. biztosítja. A legjobbak meg is tarthatják a magyar mérnökök által fejlesztett és Magyarországon gyártott nyomtatókat. A CraftUnique által idén második  alkalommal megszervezett verseny kapcsolódik a Digitális Oktatási Stratégiához is. 

Mennyi ideig kell megőrizni a munkaügyi iratokat? Hosszú ideig nem volt egyértelmű szabályozás arra vonatkozóan, hogy a munkáltatóknak meddig kell megőrizniük a munkaügyi iratokat az adott munkaviszony megszűnése után. A kérdés nem elhanyagolható, mivel egyes esetekben a nyugdíjjogosultság megállapításához akár fél évszázados munkaügyi iratokra is szükség lehet. Az elmúlt év végén elfogadott törvénymódosítás rendezte e régóta fennálló problémát.

Táplálkozás a munkahelyen: így hat az irodai étkezde a dolgozók teljesítményére Amikor ki sem látszunk az e-mailekből, az értekezletekből és a határidőkből, az evés lényegtelen dolognak tűnik, amit igyekszünk minél gyorsabban és lehetőleg viszonylag költséghatékonyan letudni. Az étel ilyenkor csak üzemanyag, ami ahhoz kell, hogy működjünk… meg hogy ne érezzük magunkat éhesnek.

Terjedőben van a világon a négynapos munkahét Az elképzelés, hogy a fizetés megtartása mellett öt helyett csak négy napot dolgozzanak a munkavállalók, terjedőben van. Sőt, Nagy-Britannia egyik vezető jótékonysági szervezete, a Wellcome Trust egy vállalkozásokon átívelő konzultációt indított el a kérdésről. A FlexJobs álláskereső portál kutatása szerint – amihez 50 ezer amerikai cég állásajánlatát elemezték – az iparágak széles köre, kezdve a pénzügyi szektortól az adminisztrációig, nyitottak arra, hogy rövidebb munkahetet vezessenek be.

Fantasztikus megoldással állt elő a LEGO A LEGO Alapítvány és a LEGO Csoport egy olyan kezdeményezés támogatását jelentette be, amely segít a vakoknak és a látássérülteknek Braille-írást tanulni játékos és érdekes módon, az erre kifejlesztett LEGO kockák segítségével. A LEGO Braille Kockák projektet a párizsi Fenntartható Márkák Konferenciáján mutatták be.

Nagyon kellenek a nők az informatika világába! Nagyon furcsa nekem ennyi lánnyal ülni ebben a tárgyalóban, ahol jellemzően egyedüli nőként szoktam üldögélni” – így nyitotta meg Tóth Mária, a DXC Technology szoftverfejlesztési igazgatója a cégnél szervezett Lányok Napját. Az idei eseményen is az ország legjobb vállalatai, egyetemei és kutatóintézetei engedtek bepillantást a kulisszáik mögé azzal a céllal, hogyfelkeltsék a középiskolás lányok érdeklődését az informatikai pálya iránt. 

„Ezt sokáig nem lehet bírni, de a húszas éveimbe belefér” Huszonéves startupperek nem csak a Szilícium-völgyben élnek, Budapesten is adottak a körülmények ahhoz, hogy valaki merjen nagyot álmodni. De milyen az ébredés? Arról megoszlanak a vélemények, hogy milyen életszakaszban érdemes vállalkozásba fogni, ugyanakkor tény, hogy a magyar Y és Z generáció vállalkozókedve egyelőre elmarad a ’65-80 között született X generációtól: többnyire a bátorság, a tőke és a biztos politikai-gazdasági környezet hiányzik, emellett pont ebből a korosztályból vándorolnak ki a legtöbben az utóbbi időben.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: