Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Adatbiztonság a felhőben A felhős rendszerek egyre növekvő terjedésével napjaink talán legnagyobb hatású változása zajlik az informatikában. Európában és különösen a mi régiónkban ez a folyamat talán lassabb és néhány éves késéssel érkezik, de jól látható, hogy ebből a globális trendből a hazai szervezetek sem fognak tudni kimaradni. Foki Tamás összefoglalója.

Újgenerációs adatmenedzsment a Rubrikkal A megalapítása óta eltelt öt évben a Rubrik eljutott az „érdekes startup, van egy felhős adatmentő megoldása” véleménytől a felhős adatmenedzsment-megoldások megkerülhetetlen, piacvezető pozíciójáig. Ezalatt az idő alatt kiterjesztették a menthető eszközök körét, így ma már nemcsak felhős, illetve virtualizált környezetek mentésére nyújt megoldást a többszörösen díjnyertes szoftverük, hanem például fizikai hostok mentését is megoldhatjuk általuk. Almási Zsolt elárulja, hogyan.

DNS security, illik komolyan venni! A DNS protokoll (Domain Name Sytstem) lényege, hogy a domainneveket a hálózati eszközök által érthető IP-címekre fordítja, ezáltal hozzáférhetővé teszi a különböző webhelyeket. A hagyományos DNS-kérések a hálózaton titkosítatlanul és kódolás nélkül közlekednek. Minden internetes alkalmazás használata szinte biztosan egy DNS lekérdezéssel kezdődik. Nem lehet nem használni vagy letiltani a tűzfalon, ez pedig igen vonzó tényező a hackerek szemében. – Schulcz Norbert, a Palo Alto Networks rendszermérnökének gondolatai.

Kell egy modern sérülékenység-kezelő platform Egyre több szervezet ismeri fel a sérülékenység-vizsgálat fontosságát akár saját rossz tapasztalata, akár a hírekben olvasható újabbnál újabb adatlopások hatására. A hazai szakmai szervezetek ajánlásaiban is szerepel az ilyen rendszerek használatának javaslata, például az NKI által kiadott White Paperben vagy MNB ajánlásai között. – Foki Tamás, a Clico Hungary szenior rendszermérnökének szakmai tanácsai.

Speciális kijelzők az egészségügy szolgálatában Az egészségügyi intézmények kihívásaira válaszolnak az LG Electronics kifejezetten kórházi felhasználásra kifejlesztett, speciális digitális megoldásai. A klinikai és sebészeti monitorok, valamint az eszközöket összekapcsoló felhőalapú rendszerek megkönnyítik és hatékonyabbá teszik a dolgozók mindennapi munkáját.

Sárkány ellen sárkányfű! Idén május 9-én, PROtACTION címmel rendezzük meg a Clico Magyarország nagyszabású éves biztonsági konferenciáját. Miért ez a kissé szokatlan cím? Mi abban hiszünk, hogy az információbiztonságban (is) a legjobb védelmet a megelőzés, a proaktív tevékenység jelenti – sokkal jobb megelőzni a bajt, mint utólag megpróbálni elhárítani az okozott károkat.

Több van benne, mint gondolná Sokan még azért félnek a felhőszolgáltatások igénybevételétől, mert nem látják biztosítva az ott működő alkalmazások és adatok védelmét. Ezek a félelmek azonban megalapozatlanok – derült ki Király István, a KingSol ügyvezetőjének előadásából a Microsoft Tech Summit konferencián. A szakember számos példával mutatta meg, mennyire sokrétűek a Microsoft Azure biztonsági lehetőségei, és azokat milyen gyorsan és egyszerűen be lehet állítani.

Milyen az új WiFi 6 szabvány, és hová tűnt a 802.11 elnevezés? Új szabvány bevezetésével egyszerűsítette a korábban bevett 802.11-et követő, véletlenszerűnek tűnő betűkből álló elnevezéseket a Wi-Fi Szövetség. Az új, átláthatóbb elnevezések a wifi szóból és a generációt jelölő számból állnak, így például a bevezetés előtt álló 802.11ax szabvány a WiFi 6 nevet kapta. – Almási Zsolt, a Clico Hungary rendszermérnökének írása.


Az Agrárinformatikai Klaszter és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztelettel meghívja Önt és kollégáit a 2019. május 17-én Budapesten megrendezésre kerülő Élelmiszergazdasági Innovációk Finanszírozási Konferenciája című rendezvényére. A konferencia célja, hogy bemutassa a jelenleg elérhető és közeljövőben várható, új termékek és innovációk létrejöttét, piacépítését segítő forrásokat.

Időpont: 2019. május 17. 8.30-13.00
Helyszín: Magyar Telekom Székház

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes programhoz és a regisztrációhoz kérjük látogasson el a konferencia weboldalára és Facebook oldalára.


Készpénzes fizetéssel kísérletezik a Google Míg mindenki a készpénzmentes társadalomról és a digitális fizetésről beszél, a Google talált egy kis aprót elszórva a földön, és le is hajol összeszedni. A cég egy függő tranzakció nevű funkcióval próbálja megoldani a készpénzes fizetés problémáját. Ez például lehetőséget ad arra, hogy a szolgáltatónál fizessék be az appok árát az ügyfelek. A Google 170 különböző mobilszolgáltatóval írt alá együttműködési megállapodást, ami lehetővé teszi ezt.

Tarolnak az MKB Fintechlab hazai startupjai itthon, és nemzetközileg is A Fintechlab startup inkubációs programja a már tesztelhető fejlesztéssel rendelkező fintech startupok számára biztosít induló befektetést, személyre szabott képzési programot, sőt a legjobbak számára az MKB Pénzügyi Csoporttal való szakmai együttműködés lehetőségét is lehetővé teszi.

Nem akarják feldarabolni a Facebookot A Facebook elutasította a közösségi oldal egykori társalapítója, Chris Hughes felvetését a vállalat három részre darabolásáról. A Facebook elismeri, hogy a siker elszámoltathatósággal jár. De nem kényszeríthető ki elszámoltathatóság azzal, ha egy sikeres amerikai vállalat feldarabolására buzdítanak - közölte közleményében Nick Clegg, a Facebook szóvivője.

Így segít az Instagram a kisvállalkozóknak Az Instagram bejelentette a @shop létrejöttét, melynek az a célja, hogy kicsi cégek termékeit promotálja, vagy az ő szavaikkal élve, ez a kisvállalkozások és a mögöttük álló emberek ünneplése. Az emberek a barátaik és a hozzájuk közel álló dolgok miatt maradnak az Instagramon, ez az újítás pedig a kedvelt ingóságaik iránt erősíti a kapcsolatot.

Aki lemarad, az tényleg kimarad? A digitalizáció terjedésével exponenciálisan növekedő forgalmat várnak az e-kereskedelem szereplői. Az egyik legjelentősebb kutató cég, a Nielsen legfrissebb kutatása szerint az online kiskereskedelem volumene négyszer olyan gyorsan növekszik, mint az offline kereskedelemé, 2022-re pedig a vizsgált országok e-kereskedelem forgalma várhatóan 400 milliárd dollárt tesz majd ki.

 

HUMAN

Túl nagy hatalom összpontosul Zuckerberg kezében, lépnünk kell – üzente a Facebook társalapítója Noha Chris Hughes is fontos szerepet játszott abban, hogy a közösségi oldallal idővel pénzt tudjanak keresni, a véleménye mára megváltozott. Szerinte olyan ellenőrizetlen és óriási hatalom összpontosul Zuckerberg kezében, amilyennel még az amerikai kormány sem rendelkezik. Szerinte Zuckerberg egymaga dönthet arról, hogy mit lássanak százmilliók az üzenőfalukon, kiktől kaphassanak az üzenetet, és kikkel léphessenek kapcsolatba.

A Twitter koplaló vezére lett a Szilícium-völgy életmódguruja A böjtmánia nem új jelenség a techvilág csúcsán: már másfél éve születtek arról cikkek, hogy a menő kaliforniai cégek csúcsvezetőinek legfrissebb hobbija lett az, hogy nem esznek, miközben a testükre aggatott érzékelőkkel folyamatosan mérik a szervezetükben felszabaduló anyagok mennyiségét. Ennek a divathullámnak lett főideológusa és profétája Dorsey, aki a böjtöléshez árult kiegészítőket forgalmazó cégek vezetői szerint a legfontosabb szereplő ma a piacon. 

Amikor leturmixolod az iPhone-t - influencerek, szórakozás, platformok emelkedése és bukása Elmosódnak a határok a képernyők között, a tévés is youtuber és influenszer, a web 2.0-s sztárok pedig egyre gyakrabban tűnhetnek fel a tévé képernyőkön. Nem csak a műsorvezetők, de a műsorok közötti is egyre nagyobb az átjárás, ma már a legtöbb tartalom feltűnhet a lehető legtöbb képernyőn és csatornán. A céges kommunikációban is komolyabb szerep juthat a videónak, mivel a keresési találatokban könnyebb releváns videókkal előbbre kerülni. 

Egyre tovább dolgoznak a 65 év felettiek A várható élettartam emelkedése ellenéresok cég még mindig vonakodik az 50 éven felüliek alkalmazásától, azonban már egyre több olyan vállalati kezdeményezést látni, amely sikeresen alkalmazkodik a „meghosszabbodó középkorú évek”jelenségéhez, vagyis ahhoz, hogy ma már a 60 és 75 év közötti korosztályt „fiatal időseknek” lehet nevezni.

Mit szabad a munkahelyi géppel és mit nem? Bár a munkáltató ellenőrizheti a munkavállalót, azonban erre kizárólag a munkaviszonnyal összefüggésben van lehetősége. Az ellenőrzés során tiszteletben kell tartani a munkavállaló emberi méltóságát, melyből a magánélet tiszteletben tartása is ered, így e körben a munkavállaló nem ellenőrizhető, tehát magánlevelezésébe nem tekinthet be a munkáltató.

4 dolog, amit érdemes észben tartanod, ha tényleg sikeres akarsz lenni A siker receptje egyszerű: meg kell érte dolgozni. Az sem árt azonban, ha valóban elhiszed, hogy el tudod érni azt, amit szeretnél. Megbízni magunkban nem egyszerű. Az, hogy valaki sikeres, nem feltétlenül jelenti, hogy bármiben is ügyesebb vagy különlegesebb, mint egy átlagember. De van valami, amit biztosan nem találunk meg bennük: a kishitűséget. Hogyan erősítsd meg az önbizalmad, hogy elhidd, tényleg sikerülhet, amit szeretnél. 

A munkáltatók kétharmada már tudatosan építi a munkáltatói márkát ElkészültMagyarország 2018-as employer branding felmérése, az Employer Branding Survey 2018 Hungary. A válaszadó vállalatok 68% foglalkozik tudatos munkáltatói márkaépítéssel, míg 15% tervezi, hogy foglalkozni fog vele 1 éven belül, 10% pedig az elkövetkezendő években. A tavalyi felméréshez képest 15%-al nőt a tudatos employer brandinget alkalmazó cégek száma. 

Erre a 3+1 készségre minden jövőbeli vezetőnek szüksége lesz a sikerhez A munkahelyi elkötelezettség mértéke csökkenő tendenciát mutat, a Deloitte tavalyi felmérése szerint az Y generáció 43 százaléka nem tervez két évnél tovább maradni jelenlegi munkahelyén, mindössze 28 százalékuk tartja valószínűnek, hogy öt év múlva is ott lesz majd. De mit, és főleg hogyan érdemes tanulni egy olyan időszakban, amikor ennyire látványosan változik meg a hagyományos munka világa?

Magyarok vagyunk, elfogynak a barátaink, és csak a telefont nyomkodjukA nyolcvanas években nemzetközi összehasonlításban is nagyon fontosak voltak a munkahelyi kapcsolatok. A rendszerváltás utáni időszakban a munkahelyek megszűnésével ezek a viszonyok is megsérültek, sok esetben megszűntek. A helyzet mára sem lett kedvezőbb: a megnövekedett munkahelyi fluktuáció, versenyhelyzet, a munkaerőpiaci bizonytalanságok nem kedveznek annak, hogy munkatársaink köréből szerezzünk barátokat. 

Lennél alkalmazott a világ legrangosabb vállalatainál? Vajon milyenek a hétköznapok a világ legismertebb cégeinél? Sokan tekintenek álommunkaként, karrier csúcspontként egy Googlenál, Facebooknál vagy Netflixnél megkaparintott pozícióra. Van okuk irigykedni vagy oda vágyódni? Lássuk, milyen a közhangulat a világ top vállalatainál, miket írnak a nagy cégekről és az ottani munkakörnyezetről.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: