Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Tavaszi díjeső Az „Év felfedezettje” elismerést adományozta az Oracle Hungary a 4iG-nek, de a vállalat más méltatásban is részesült: a jogosultság- és hozzáférés kezelési piac globális szállítója, a One Identity „Közép-Kelet Európa év partnere” címmel értékelte szakmai munkáját, míg a Lenovo a szervizpartnereknek járó legmagasabb díjjal tüntette ki.

Érkezik a platform, ami utat nyit a kkv-k korlátlan fejlődéséhez Egy projekt, ami az innováció égisze alatt fogant és a digitalizáció mezsgyéjére terel. A tervek szerint júniusban startol az a koprodukcióban készült platform, amely megadja mindazt a tudást, eszközt és segítséget, ami ahhoz kell, hogy az innováció többé ne úri huncutság vagy a kiváltságosok jussa legyen, hanem a kkv-k számára is megmászható lépcsőfok a fejlődés útján.

Láthatatlan biztonság a múzeumokban Egy jó múzeumi biztonsági rendszer nem tolakodó, szinte észrevétlen, incidens esetén pedig nem a látogatókat, hanem a biztonsági szolgálatot riasztja. „Azért vagyunk hárman, mert én jól látok, ő jól hall, ő pedig ott van velünk mindig” – a több mint 30 évvel ezelőtti paródia leírása a múzeumok őrzéséről persze már akkor is túlzás volt, de annyi mindenképpen igaz, hogy a hazai múzeumok többségét nem a mai kor lehetőségei szerint védik. 

Jó úton járnak Amikor az elektronikus közigazgatási szolgáltatásokról beszélünk, többnyire maguk a szolgáltatási felületek kerülnek szóba, és kevesebb figyelmet kap a „gépház”, mindaz az infrastruktúra, ami ezek mögött működik. Az egyik kerekasztal témája viszont éppen az volt, hogy mi hajtja az e-szolgáltatásokat?

Magyar startup sikere az e-commerce piacon A Prefixbox természetes nyelv feldolgozó (Natural Language Processing, azaz NLP) funkcióival az e-kereskedők versenyelőnyhöz juthatnak a kompetitív kiskereskedelmi piacon. Az NLP funkció kritikusan fontos az e-kereskedelemben, ahol nagyon sok múlik azon, hogy a kereskedők mennyire gyorsan tudják követni a legújabb trendeket. A technológiát elsősorban a termékkereső mezőben és a chat funkciókban használják, mivel segítségével a számítógép képes feldolgozni a beszélt nyelvet. 

Ezekkel jön a Revolut: Apple Pay, kamat, zsebpénz A minap tartotta a Revolut a londoni székházában a RevRally eseményt, amelyen bemutatták, miken dolgozik a társaság. A Revolut júniusban indul az Apple Pay-jel, és a Google Pay-t is bővíti. A Revolut megcélozza a legfiatalabbat is (a szüleikkel együtt). A szülők nyomon követhetik a gyermek költéseit, a gyerekek pedig egyszerű példákon keresztül tanulhatják meg a pénzügyeikkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Aki szeret vezetni, most tegye, akinek tetszik egy autó, most vegye Van olyan vélemény, hogy előbb-utóbb az emberi vezetőket kitiltják az utakról, mondja Pintér Róbert, az eNET Kft kutatásvezetője. A szakember a Milton Friedman Egyetemen tartott a vezetés és az autózás jövőjéről tartott előadást. Szerinte eltarthat egy ideig, amíg az önvezető járművek kiszorítják a hagyományosakat, bár előfordulhat, hogy egy idő után az emberi sofőrök már akadályozzák az önvezető autókra épülő közlekedést.

Kiugróan optimisták a hazai cégvezetők Az ipari, az építőipari, valamint a kereskedelmi cégek továbbra is a szolgáltatóknál pozitívabban értékelik kilátásaikat. A vállalkozások továbbra is nagyon kedvezőnek ítélik meg az üzleti klímát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) 2817 vállalati vezető válaszából összeállított konjunktúra vizsgálata szerint. 

Négy éven belül kifulladhat a blokklánc projektek 90%-a A blokklánc azon kevés technológia közé tartozik, amely az utóbbi években csak úgy berobbant, és az ázsiója folyamatosan nőtt. Emiatt nagyon sokan gondolkodtak és gondolkodnak a blokklánc kihasználásában, részben a technológiai hájp miatt, de a Gartner szerint az iparágat erősen fenyegeti az úgynevezett blokklánc fáradtság. Ezen azt kell érteni, hogy az adott blokklánc mögött nincs igazán hasznos felhasználási modell, vagyis a beindított projekt egy idő múlva kifullad.

Felébredtek a bankok: öntik a pénzt a digitalizációba Évekig töretlenül nőttek a világ fintechcégei, most már viszont úgy néz ki, a hagyományos pénzintézetek is észbe kaptak és elkezdték fejleszteni digitális rendszereiket, sokkal nagyobb összegeket beleölve a projektbe, mint amiről a fintechek álmodni mernek. Többszörösét fektetik már a hagyományos bankok technológiai fejlesztésekbe a fintecheket célzó kockázati tőkebefektetésekhez képest. 

Ipar 4.0 és a feltaláló – Kit illetnek a jogok? A mai modern ipari termelés során az innovációs kényszer és a kreatív ötletek eddig még soha nem látott mértékben befolyásolják egy vállalat versenyképeségét. Ebben az újonnan kialakuló gazdasági viszonyrendszerben egyre nagyobb jelentősége lesz mind munkavállalói, mind pedig munkaadói oldalról az iparjogvédelem és a szellemi tulajdonvédelem rendszereinek.

 

HUMAN

Ebbe bele sem merünk gondolni: 90 ezer órát töltünk a munkahelyünkön Egész életünk során mintegy 90 ezer órát töltünk a munkahelyünkön, ami már önmagában megmagyarázza azt, hogy miért kell arra törekedni, hogy a legmegfelelőbb környezetben töltsük el ezt a rengeteg órát. A fizikai, a kulturális és a környezeti tényezők azok, amelyek a leginkább befolyásolhatják a közérzetünket, ezért a munkaadóknak ezekre érdemes odafigyelni, ha meg akarják tartani a legjobb kollégákat.

„Mindig hamarabb megtalált a feladat, mint ahogy azt célként kitűzhettem volna”Nyitottság, párbeszéd és nyelvismeret – talán ez Pósfai Gábor sikeres életútjának receptje. Sikerértelmezésébe pedig még az is belefér, hogy tizennégy év után otthagyta a hazai Decathlont, hogy Ausztriában szinte elölről kezdjen mindent. „Az embernek mindig úgy kell értékelnie egy adott időszakot, hogy képes volt-e teljesíteni, amit kitűzött maga elé” – mondja, miután szerinte a hazai Decathlonnál mindent elért.

Startupot indított a Jászai Mari-díjból, komoly régiós terveik vannak Egyre több produkció keres színészeket vagy csak statisztikát, de a casting sok időt vihet el, és így sem biztos, hogy a kiválasztott ráér. Lengyel Tamás színész és társa, Gosztonyi Csabaezen a területen látott meg egy üzleti lehetőséget: startupot alapítottak rá, ami 120 milliós befektetéssel már a régiós terjeszkedést is komolyan tervezi. A Szabadszínész egy online álláskereső platform, ahol a színészek szabad kapacitásaikat árulhatják.

Kitört az alternatív forradalom a magyar nagyvárosokban Sokáig csak Budapesten lehetett úgynevezett szolgáltatott irodákat bérelni pár órára vagy tárgyalót kivenni egy fél órára, esetleg székhely szolgáltatást és virtuális vagy valós titkárságot kérni. Terjedőben van immár a co-working és a rövid távú, akár óradíjas irodabérlés jó pár vidéki városunkban is. Főleg startup cégek és egyéni vállalkozók fordulnak meg ezekben, Debrecen, Szeged, Győr, Pécs és Székesfehérvár állnak a lista élén. 

Naprakész tudás informatikatanároknak Az elmúlt időszakban már második alkalommal nyert magyarországi civil szervezet: a HTTP Alapítvány azért dolgozik, hogy a tanárok közvetítésével minél versenyképesebb tudással láthassák el a fiatalokat. A támogatott programban több mint 1400 informatikatanárt láthat el naprakész ismeretekkel az IT és a technológia világából a HTTP Alapítvány, amely ezáltal mintegy 21 ezer diák színvonalas oktatásához járul hozzá közvetve. 

Egyre több a női főnök a Continentalnál, és nemsokára még több lesz A Continental technológiai vállalat filozófiája szerint a sokszínűség a korszakalkotó fejlesztések mozgatórugója, ezért a diverzitás támogatása kulcsfontosságú jövőbeli sikereik szempontjából. Mindez nem csupán hangzatos kijelentés, olyannyira komolyan gondolják, hogy 2025-re 25%-ra kívánják növelni női vezetőik arányát világszerte.

3 különleges vezetői tréninget mutatunk be! Mi a közös a lovakban, a mesékben és a kertekben? Arról is lehet sejtésünk, hogy a mesék nemcsak gyerekeknek valók, a bennük rejlő ősi bölcsesség saját, aktuális problémáink megoldásában is sokat segíthet. Arról pedig szinte mindenki olvasott már, sőt maga is tapasztalta, hogy a kertészkedés oldja a stresszt. Azonban egyelőre ritka még, hogy ezeket a módszereket a vezetőfejlesztés, a kreatív brainstormingok vagy a csapatépítő tréningek részeként is beillesszék.

8 humán készség, ami nélkülözhetetlen a jó vezetőknél Egy csapat teljesítménye nem csak a készségeken és a tapasztalaton múlik, egy projekt sikerét az dönti el, mennyire tud a projektvezető motiválni és irányítani. A Nyolc nélkülözhetetlen humán készség a projektmenedzsmentben kiváló gyakorlati útmutató vezetőknek gyakorlati példákkal és stratégiákkal, eszközökkel és technikákkal.

Karrierindulás egy Insta story gyorsaságával 30 karrier kezdődhet mindössze 24 óra alatt a Magyar Telekomnál - írja közleményében a cég. A hazai telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének választott Magyar Telekom ismét várja főiskolások, egyetemisták jelentkezését gyakornoki programjára. A toborzási folyamat különlegessége, hogy a kiválasztás rekordidő, mintegy 24 óra alatt megtörténik. A jelentkezés május 16-án reggel indul, és mire lepörög egy videó Insta Storyban, kiderül, kik lesznek a 30 tehetség között, akik azonnal elindíthatják karrierjüket a Telekomnál. 

Értékválság, pornó generáció, videós hirdetési megoldások Nem fog ma már szinte senki egy 30 másodperces tévészpotot online végig nézni, a digitális térben más típusú kreatívra van szükség. A fiatalok megszólításához azonban az online videó is hamarosan kevés lehet, a tinik kedvenc sorozatai nem platformokon át ívelnek, hanem transmedia produkciók – ezeket is érdemes minél előbb megismerni! Magyarországon sokkal kevésbé használják még az online videós hirdetéseket a cégek, mint akár a környékbeli országokban. Az összes display hirdetés költésének 7,1 százalékát teszi ki az online videó költés 2017-es adatok alapján.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: