Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Megjósolták a jövő trendjeit A BrandFestival trendLAB harmadik alkalommal publikálja a hazai marketing- és kommunikációs szakterület trendjeivel kapcsolatos prognózisát. A közeljövő legmeghatározóbb trendjei Magyarország vezető szakemberei szerint többek között az alábbiak lesznek: growth mindset, future of work - munkahelyi automatizáció, agilis transzformáció, reziliencia, employer branding - munkavállalói élményteremtés, zerowaste, purposeful branding, service design, visual storytelling, customer journey mapping, emocionális kötődésen alapuló irracionális vásárlói döntések.

Nem az IT-cégek vannak az önvezető autózás élvonalában A Volkswagen az első német autógyártó, amely szoftverekért felelős vezetőt nevezett ki, ezzel is jelezve, hogy a következő években ez egyre fontosabb terület lesz. Christian Sengergépészmérnök 1997-ben a BMW-nél kezdte a pályafutását, majd a Continental munkatársa lett, 2016 óta pedig a Volkswagennél dolgozik. Előbb az e-Mobility részleget felügyelte, majd kinevezték szoftverekért felelős vezetőnek. 

30 éve Magyarországon a Samsung Milyen lesz a technológiai fejlődés következő 30 éve? – ezt a kérdést járta körül a Samsung azon a jubileumi rendezvényen, amelyet a vállalat magyarországi piacra lépésének 30. évfordulója kapcsán rendeztek. Az eseményen elismert jövőkutatók és a Samsung képviselője elemezték az elkövetkező évtizedek technológiai irányait és azok várható hatásást a mindennapokra. 

Oxigéntermelő algapavilont tervezett egy magyar építész a szmogos városok légtisztítására A légszennyezés az egész világban súlyos problémát jelent, erre próbál megoldást adni Miklósi Ádám algapavilonja, mely elnyerte az Inhabitat Biodesign első díját. A WHO felmérése szerint a Föld lakosságának 92%-a él olyan helyen, ahol a levegő szennyezettsége túllépi az egészségügyi határértéket. Az algapavilon tervezője Miklósi Ádám javaslata szerint az oxigéntermelő algák tudnának ezen a helyzeten változtatni.

Szárnyalnak a kriptodevizák a Facebook pénze miatt Jelentősen emelkedett a legnagyobb kriptodevizák árfolyama a dollárhoz képest a múlt hét óta, miután újra rivaldafénybe kerültek a Facebook jövőbeni kriptopénze, a libra részleteinek bemutatását övező sajtókampánynak köszönhetően. Múlt hét hétfő óta csaknem 20 százalékkal drágult a bitcoin, a világ legnagyobb és legismertebb digitális devizája, amelynek árfolyama 2018 márciusa óta először ismét átlépte a tízezer dollárt.

A kárrendezés digitalizációja Az insurtech forradalom az értékesítés területét már korábban elérte a biztosítási szakmában, most a kárrendezés van soron. Egyre több olyan cég van, amely a kárrendezéshez kapcsolódóan kínál különféle IT-támogató szolgáltatásokat. Gondolunk itt például a káresemények elektronikus bejelentésére, autójavítóműhelyek elektronikus pályáztatására, vagy magának a kárrendezési folyamatnak az ügyfél nevében történő kiszervezésére.

Erős ügyfélhitelesítés – fontos tennivalólista e-kereskedőknek Az erős ügyfélhitelesítés kapcsán sok hír és tévhit kering az elektronikus kereskedelem világában. A legtöbben már hallottak róla, de nagyon kevesen látják, hogy konkrétan milyen feladatokkal fog járni, milyen fejlesztéseket kell elvégezni, hogy az új szabályozás hatályba lépésekor kereskedőként biztonságban tudhassuk magunkat, a tranzakcióinkat, és megőrizzük a jó ügyfélélményt a megváltozott körülmények között.

Duplázott a Monzo digitális bank, már 2 milliárd fontot ér A befektetési kört az Y Combinator Continuity vezette, amely egy szilícium völgyi akkcelerátor része, amely többek között az Airbnb és a Dropbox felskálázásban segített, de rajtuk kívül a Monzo korábbi befektetői is részt vettek a forrásbevonási körben. A Monzo az amerikai terjeszkedését finanszírozza a pénzből. Ezzel nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen Amerikában minden egyes államban külön működési engedélyt kell kérniük, ráadásul olyan erős konkurenciájuk van, mint a PayPal vagy a tech-szektorban erősítő hagyományos bankok.

A közszféra digitalizálása is húzza az SAP-t Tíz százalék feletti forgalomnövekedést vár az idén az SAP Hungary, amihez a felhőszolgáltatások iránt a köz- és a versenyszférában egyaránt növekvő kereslet nagyban hozzájárulhat – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Pintér Szabolcs, a cég ügyvezető igazgatója.

Az innováció szinte elkerülhetetlen az üzleti életben Ösztönösen, kis lépésekben innovál a kis és közepes vállalkozások jelentős része. A sikeresebb cégek innovációja radikálisabb és a piac igényei diktálják – írja a Marketing Commando. Mindössze a válaszadók 9 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem innovált semmilyen területen az elmúlt három évben. 57 százalék termék-, 41 százalék szervezet-, 38 százalék marketing- és 30 százalék folyamatinnovációt végzett.

 

HUMAN

Az utánpótlás legfontosabb forrása: minél korábban kell lecsapni a tehetségekre! Szakmai és emberi támogatás már az első naptól, izgalmas feladatok, alkalmazkodás az egyedi élethelyzetekhez – többek között ezek jelenthetik egy sikeres gyakornoki program alapjait a BEHAVIOUR magazin által megkérdezett cégek visszajelzései szerint. A gyakornokok nemcsak a beosztottak utánpótlását jelentik, de számos példa van arra is, hogy idővel vezető beosztásba kerülnek.

Az alternatív valóságok és a gamification határozhatja meg a jövő munkahelyeitA virtuális valóság a fehér gallérosok munkáját segítheti a jövőben, miközben az Y és X generáció esetében a munkáltatóknak meg kell barátkozniuk a munkakörnyezet játékosításával, azaz a gamificationnal, hogy a munkavállalók minél inkább motiváltak legyenek, hozzásegítve ezzel a vállalatokat a jobb eredmény eléréséhez – mutat rá a jelenlegi trendre az Adecco Csoport, a világ egyik legnagyobb humán erőforrás szolgáltatásokat nyújtó cége.

Informatikai fejlesztés a közoktatásban A Klebelsberg Központ közleményben jelentette be, hogy az informatikai fejlesztés eredményeként a 2019/2020-as tanévben már elérhetővé válik az ügyfélkapun keresztül történő beiratkozás és hitelesítés is, ezért az ügyintézéshez a szülőnek – amennyiben ezt az ügyintézést választja – nem kell megjelennie az intézményben. Az új informatikai fejlesztés „A Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása /KAFFEE/”segítségével már 18 különböző általános- és középiskolai tanulmányi ügyet lehet elektronikusan intézni az állami fenntartású köznevelési intézményekben. 

A munkáltatói márkát is erősítik a diákoknak szervezett megmérettetések Az IT-utánpótlás biztosítása, a technológia iránti érdeklődés felkeltése és a munkáltatói márka erősítése egyaránt szerepet játszik abban, hogy egyre több, az ICT-szektoron kívüli nagyvállalat hirdet informatikai versenyt. A Procter&Gamble megmérettetésén egyetemisták kóstolhatnak bele a multinacionális cégek életébe, míg a LEGO versenyén a robotika jövőjét meghatározó tehetségeket keresik.

Megújult a Magyar PR Szövetség etikai kódexe A Magyar Public Relations Szövetség erkölcsi normagyűjteményét a társadalmi és gazdasági élet szereplőinek jelenben érvényes igényeihez, az ország és a világ megváltozott kihívásaihoz igazították.  A normagyűjtemény támogatja a pr-szakma érintettjeinek szakmai és morális értékrendjének fejlesztését, illetve hozzájárul a szakma iránti közbizalom fenntartásához és erősítéséhez.

Ki az a relocation szakember és mit csinál? A Magyarországra érkező külföldiek áttelepülését segíti: a költözéstől a munkavállalási- és tartózkodási engedélyek megszerzésén keresztül, a lakáskeresésen át a hazautazásukkal kapcsolatos ügyintézésig. Legújabb a cikkünkben az Expat-Center relocation tanácsadója, Tresser Terka mesél egy munkanapjáról.

Csak szerényen: 100 jó szokásom Ezen a nyáron a viselkedéstudomány bugyraiban kívánok jobban megmerülni, és ennek részeként épp a szokások működését tanulmányozom egy-egy külső és belső folyadékhűtéses beavatkozás között. Anélkül, hogy fejest ugranánk a szokások neurobiológiájába, nem árt tudni, hogy az agyunk a szokásokat máshol és másképp tárolja, mint például az emlékeket vagy a tárgyi tudáselemeket. Az agy igyekszik minél energiatakarékosabban operálni, ezért az ismétlődő cselekvéseket szokásokba rendezi. 

További másfélmilliárd forint támogatás a kkv-k munkahelyteremtéséreMintegy 100 vállalkozás nyert el másfélmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást a Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása program idei első kiírásának keretében - mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte: a program révén 2011 óta több mint 50 milliárd forint támogatás jutott el a magyar vállalkozásokhoz, amelynek köszönhetően 27 ezer új munkahely jött létre Magyarországon.

Ördögi körben a globális felmelegedés egy friss tanulmány szerint Még egy mérsékelt mértékű globális felmelegedés is növelni fogja az energiaszükségletet a világon 2050-re - mutatták ki klímakutatók a Nature Communications című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban. A szakemberek 21 klímamodell hőmérsékleti előrejelzését, a népességnövekedés és öt társadalmi-gazdasági forgatókönyv előrejelzéseinek adatait felhasználva készítettek globális elemzést arról,miként alakul az energiaszükséglet 2050-re.

A Google új játéka megtanít okosan internetezni A Google által elindított Interland egy olyan játék, amely böngészőben futtatható, és úgy próbálja a fentiekhez hasonló fontos üzeneteket elültetni a gyerekek fejében, hogy közben szórakoztat is. A kis ufóállatbigyóka főhősnek logikai-ügyességi feladatokat kell megoldania, de mindegyikhez tartozik egy rövid magyarázat, például egy tükrös-lézeres feladat soránazokat az internetes felhasználó-típusokat kell „eltalálni", akikre egy adott tevékenység vonatkozik.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: