Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Folyamatosan napirenden a digitalizáció a kkv-knál A naprakész informatikai háttér olyan piaci környezetben teszi ütőképesebbé a kkv-kat, amelyben létfontosságú a gyors és eredményes reagálás az üzleti változásokra. Az ellenállóság mellett az ügyfelek elégedettségén is rengeteget javítanak az innovatív eszközök és megoldások – ezek a legfontosabb megállapításai a Hello Biznisz vidéki vállalkozóknak tartott meetupjainak.

Híroldallá válna a Facebook, és a kiadóknak is sápot fizetne Az év végére tervezett hírfelületről a Facebook vezetősége már most elkezdett tárgyalni azon kiadókkal, amelyek a korábbi frissítések és fejlesztések bevezetésekor is együttműködtek a Facebookkal. Az egyeztetést Shelley Venus és Anne Kornblut vezetik, akik mindketten elismert szereplői a hírek világának – Venus többek közt a Bloomberg producereként is dolgozott, Kornblut pedig a The Washington Post Pulizer-díjas újságírójaként csatlakozott a Facebookhoz.

Tavaly 2,5 milliárdot vihetett ki az országból a Facebook és a Google a be nem fizetett reklámadóval Sokféle olvasata lehet annak, hogy a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv keretében idén július 1-jétől 2022 végéig felfüggeszti a reklámadót. Az egyik, hogy egyelőre feladta a harcot az adófizetést nem kedvelő amerikai technológiai cégekkel szemben. Amíg az ír hatóságok nem lépnek, nem várhattunk változást, és ezzel eddig a magyar tartalomszolgáltatók és reklámcégek jártak a legrosszabbul. 

Mégsem olyan független a Huawei a kínai államtól, mint állítja? A Huawei kínai telekommunikációs óriáscég több alkalmazottja is részt vett az elmúlt években a kínai haderő fejlesztési projektjeiben - jelentette szerdán este az amerikai Bloomberg hírügynökség. A Bloomberg információi szerint Huawei-alkalmazottak legalább tíz katonai projekt munkálataiban vettek részt az elmúlt évtizedben. Az óriásvállalat tehát sokkal szorosabb kapcsolatban áll az ország hadseregével, mint azt korábban beismerte" - hangsúlyozta a hírügynökség. 

Most kiderül, mennyire szeretnek fizetni a magyar cégek Egyre kevesebb a fizetési késedelem, javul a fizetési morál a magyarországi cégek között. A javuló tendenciák ellenére mégis érdemes körültekintőnek lenni. Javul a hazai cégek közötti fizetési morál. A Bisnode adataiból kiderül: tavaly – a 2017-es tapasztalatokhoz képest – átlagosan két nappal rövidültek a késedelmes számlakiegyenlítések, ami annak tükrében különösen figyelemreméltól, hogy egyúttal a fizetési határidők is ugyanennyivel csökkentek.

A keverőpulton is bázisállomás lesz a Balaton Soundon Az infrastruktúra terheltségi fokát tekintve amúgy is rendkívül hektikus balatoni régiónál a mobilszolgáltatók minden évben igyekeznek a mobilhálózatok kapacitását a tó körül zajló fesztiválok és egyéb, nagyobb tömegeket megmozgató eseményekhez igazítani - ez pedig nem csak a Balatonnál, hanem akár Sopronban vagy a fővárosban is komoly kihívást jelent.

Bemutatkozik a B2M marketing 2019 Mindenki, aki akár alapszinten is foglalkozott marketing kommunikációval ismeri azokat a kifejezéseket, hogy B2B és B2C marketing. Azonban a B2M marketing egy új, de mégis régi kifejezés. Vállalatok szakosodnak bizonyos szegmensekre, amely nagyban attól függ, hogy mi a vállalat fő profilja. Ha csak üzleti célú termékeid vannak, akkor nagy eséllyel üzleti partnereket vagy disztribútorokat keresel. Ahhoz, hogy megtaláld vagy támogasd őket B2B (business to business) marketinget folytatsz.

A nagy bankkártya mustra: ennyibe kerül a külföldi kártyahasználat „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel” – útravaló azoknak, akik szeretnék bankkártyájukat a lehető legtudatosabban használni külföldön. A külföldi – idegen devizanemben történő – kártyás vásárlás költségeit és feltételeit a hazai bankoknál jóformán lehetetlen átlátni, az összehasonlítást végző oldalak és elemzések pedig elvéreznek a banki hirdetmények apróbetűs részleteiben. Többszöri nekifutásra elkészült egy átfogó adatbázis és elemzés arról, mennyibe kerül a külföldi kártyahasználat a hazai bankoknál, a Revolutnál, TransferWise-nál. 

Csütörtöktől hatályosak az EU új kiberbiztonsági szabályai A komplex keretrendszer több elemből áll, a fő célja a kiberbiztonság erősítése. Mint a hivatalos közlemény megemlíti, fajsúlyos részei pl. a hálózati és információs rendszerek biztonságáról szóló irányelv (a kiberbiztonsági irányelv), az uniós kiberbiztonsági jogszabály, valamint az új távközlési szabályok.Az új kiberbiztonsági jogszabály első alkalommal vezet be uniós szintű szabályokat a termékek, folyamatok és szolgáltatások kiberbiztonsági tanúsítására vonatkozóan.

Fegyverszünetet kötött Kína és az USA Elvileg megállapodhat a G20-as csúcstalálkozón Donald Trump amerikai elnök és a Hszi Csin-ping kínai elnök a kereskedelmi kérdésekben, azonban Trump tegnapi nyilatkozata alapján erre még nem érdemes mérget venni. Fegyverszünetet kötött Kína és az Egyesült Államok, vagyis egyelőre nem vetnek ki további vámokat egymás termékeire és a G20-csúcson meg is állapodhatnak a kereskedelmi kérdésekben. A kiszivárgott kínai hírek szerint már meg is van az egyezség.

 

HUMAN

Spagettipántos top az irodába? miért: NE! A magyar vállalatoknál nem jellemző, hogy céges szabályzatban írnák elő a kötelező ruhaviseletet a kollégáknak, a magától értetődő szabályok és elvárások rendezik a kérdést. Aki nem tudja, milyen ruha előnyös számára az üzleti életben, a tanácsadók az archetípus és az évszaktípus szerinti ruhaválasztásban is segítenek.

Vállalati egészségmegőrzés - szemléletváltás a munkavállalói egészségfejlesztésben Az idősödő, egészségproblémákkal küzdő társadalom egyre nagyobb gazdasági kihívás elé állítja a magyarországi munkáltatókat. Mindennél fontosabb lett a munkavállalói jóllét kialakítása, a bevált foglalkoztatottak megtartása, egészségük megőrzése, hiszen hosszú távon ez az üzleti siker egyik legfontosabb eszköze. Az egészséges és elkötelezett munkavállaló már önmagában versenyelőny. 

Újabb 9 hónap, avagy így lettek programozók az anyukákból Véget ért a Green Fox Academy édesanyákat célzó kurzusa. A 9 hónapos program junior fejlesztőket képzett, ősszel indul a második turnus. A KSH adatai szerint 2018-ban mindössze a magyar nők 6,7 százaléka dolgozott részmunkaidőben, ez elenyésző az uniós átlag 31,6 százalékához képest. Ezen változtatna a Green Fox és az Academy4MoMs közös projektje, mely során kisgyermekes édesanyákból képeznek junior fejlesztőket.

Készüljön: még több reklám jön az Instagramra A következő hónapokban a Felfedezés oldalon is megjelennek majd a reklámok, az IGTV-n pedig már mától látni lehet a hirdetéseket. Miután 2013 áprilisában a Facebook 1 milliárd dollárért megvette az Instagramot, Zuckerbergék szinte azonnal elkezdtek dolgozni azon, hogy pénzt termeljen nekik a szolgáltatás. Az év végére már össze is állt, hogyan nézzenek ki a reklámok az Instagramon, azóta pedig már ott tartunk, hogy a sztorik között is látni hirkdetéseket. Most pedig egy újabb helyen bukkannak majd fel.

Új szervezeti struktúrát vezet be az Invitech A vállalat az új struktúrában erőteljesebben fókuszál stratégiai szolgáltatásaira; az új modell részeként két üzletágat is életre hívtak. Az Infrastruktúra és társszolgáltatói üzletág vezetését a nemzetközi telekommunikációs szektorban szerzett több mint húszéves tapasztalattal rendelkező Kis Albert vezérigazgató-helyettes látja el, aki 2017-ben csatlakozott az Invitech-hez.

Motivációs levél egyszeregy Talán még az önéletrajznál is nehezebb megírni egy motivációs levelet, mert itt leginkább az álláskereső érzéseiről, a szakmájához való viszonyáról, terveiről van szó, tervezni pedig mindig nehéz. Alapszabály, hogy az önéletrajz a szakmai múltat mutatja be, a motivációs levél az elképzelt szakmai jövőt. Az álláskereső a motivációs levélben írja le szakmai terveit, elképzeléseit, amit az önéletrajzban felsoroltakkal alapoz meg, és reméli, hogy a reménybeli, levéllel megszólított munkáltató tud azonosulni ezekkel a tervekkel.

A fiatalok a Facebook-on csekkolják a cégeket Leginkább a Facebookon találhat a munkavállalással és a munkaerőpiaccal kapcsolatos információkat a Z és Y generáció – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a SentiOne közös kutatásából. Az őket csábító vállalatoknak mindenképpen fel kell készülniük arra, hogy vonzó céges közösséget építsenek fel, ugyanis a korosztály számára ez a jó munkahely egyik legfontosabb ismérve. Körükben ugyan népszerűek a nagyvállalatok, ám sokuknak egyáltalán nem lenne ellenére egy startupnál kezdeni a karriert.

Teljesen rosszul tudtuk, hogy mitől lesz valaki sikeres Se szeri se száma a sikerkönyveknek, amelyek azt ígérik, hogy elég őket elolvasnod és alkalmazni a bennük foglaltakat, és máris sikeres leszel. A Barking Up the Wrong Tree című könyv nemcsak lózungokkal dobálózik a sikerről, hanem kutatásokkal támasztja alá állításait. És még szórakoztató is. Kik lesznek sikeresek? Akik heti 100 órát dolgoznak? Vagy akik képesek heti 50 órából mindent kihozni, és tartják a munka-magánélet egyensúlyt?

Törvény kötelezheti a techcégeket arra, hogy elárulják az adataid értékét Az adatkereskedelem az egyik legnagyobb üzlet a mai világban, az erre szakosodott brókerek több milliárd dolláros üzleteket bonyolítanak le évente – és bármikor, amikor valamilyen ingyenes vagy fizetős szolgáltatást használunk, az alapáron felül ezzel is fizetünk érte, legfeljebb nem gondolunk bele. Két amerikai szenátor, a virginiai demokrata Mark Warner és a missouri republikánus Josh Hawley megelégelték, hogy nem tudjuk, mennyit fizetünk azért, amit „ingyen” kapunk, és törvényjavaslatot nyújtottak be a helyzet tisztázására.

Szinte már mindenki dolgozik Magyarországon Március és május között elérte a 4 millió 500 ezret a foglalkoztatottak száma Magyarországon, amire korábban csak egyszer volt példa. A munkanélküliségi ráta új történelmi mélypontra süllyedt. A foglalkoztatottak száma elérte a bűvös 4,5 milliót március és május között, ami 43 ezres növekedés az előző év azonos időszakához képest, míg a munkanélküliek 160 ezren voltak, 10 ezerrel kevesebben, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta új történelmi mélypontra, 3,4%-ra csökkent - derült ki a KSH friss adataiból.

Egyre többe kerülnek a munkahelyek Az idén és jövőre is legalább 15 százalékkal tovább nő az irodakialakítás költsége, a gyorsuló ütemű drágulást a félmillió négyzetméternyi épülő iroda minden bérlője megérzi majd. A napokban megjelenik az 56 európai, közel-keleti és afrikai város irodakiépítési költségeit összesítő friss nemzetközi kiadvány, amelyben a magyarországi piacról átlagosan 16 százalékkal magasabb árak szerepelnek, mint az egy évvel korábbiban – ismertette a CBRE Hungary 2018-as Fit-out Cost Guide legújabb kiadványát Harangi László Barna.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: