Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Marketing a közösségi médiában: 2019 legfontosabb számai egyben Továbbra is a Facebook vezet a közösségimédia-marketing szinte minden területén. Az is látszik, hogy a marketingesek elkezdtek reagálni az organikus eredmények csökkenésére, és egyre kevesebben fokoznák jelenlétüket ezen a téren, ugyanakkor hirdetésekben még most is mindent visz a kék platform – derül ki a Social Media Examiner 2019 Social Media Marketing Industry Report tanulmányából.

Magyarországon fejlesztik az önvezetéshez szükséges mesterséges intelligenciát A magyarok több mint fele számít arra, hogy az önvezető autók széles körben elérhetők lesznek; a megkérdezettek 72 százaléka szívesen vásárolna mesterséges intelligencia által vezetett járművet a jövőben – derül ki az IBM megbízásából nemrég végzett kutatásból. A budapesti Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központjában az önvezető autókhoz szükséges mesterséges intelligencia fejlesztését végzik.

Elkészült az autonóm vezetés első fehér könyve A vezető autóipari cégek először jelentették meg az automatizált közlekedés biztonságos rendszereinek megteremtéséhez szükséges keretfeltételeket. A Safety First for Automated Driving (SaFAD) című fehér könyv annak az elvnek a fontosságát hangsúlyozza, hogy már a robotautók tervezésekor foglalkozni kell a biztonság kérdésével. A kötet nem csupán a fejlesztési, hanem a tesztelési és a tanúsítási keretfeltételeket is tartalmazza. 

Végleges: 38 milliárd dollárba kerül az Amazon alapítójának a válás Lezárult Jeffés MacKenzie Bezos válópere, a bíróság véglegesítette a megállapodásukat, és ez alapján 38 milliárd amerikai dollárba kerül az Amazon alapítójának, hogy 25 évi házasság után külön utakon folytatják tovább. A bírói döntés értelmében a 49 éves asszony megkapja a világ legnagyobb internetes kereskedelmi vállalata, az Amazon részvényeinek 4 százalékát, mintegy 19,7 millió darabot.

Újragondolt jövőkép Öt-hat sör helyett öt-hat sportolás szerepel Békefi Gábor heti menüjében. A Dreher Sörgyárak vezérigazgatója szerint az általa irányított vállalat ma már gondolkodásmódban és pénzügyileg is előrébb tart, mint amikor a japán Asahi felvásárolta. Gondolkodásmódban és pénzügyileg is előrébb jár ma a Dreher, mint 2017 áprilisában, amikor lezárult az akvizíció. A termékinnovációk terén éppúgy szabad kezet kaptak, mint a fogyasztói kommunikációban, sokkal inkább az európai menedzsmenttel intenzív a kapcsolatuk.

Ide nekem az 5G-t is, meg a 6G-t is! A címben szereplő üzenetet még február 21-én tette közzé Donald Trump amerikai elnök a Twitter-oldalán. A történet szépsége, hogy a 6G-sztenderdek még nincsenek is definiálva, vélhetően az 5G utáni mobilhálózatot nevezik majd így. Az 5G viszont már létezik, és ebben látjuk a következő időszak nagy lehetőségeit a technológiai szektorban.

Össztűz a Facebookra – kétmilliárd ember adataiért aggódik a Kongresszus Bár még csak 2020-ra tervezik az elindítását, az amerikai politikusok egy csoportja máris legszívesebben betiltaná a Facebook Libra nevű kriptodevizáját, elektronikus fizetőeszközét. Biztonsági és rendszerszintű kockázatokkal riogatnak. Más országok is ellenzik, de támogatói is vannak, nagy csatákra lehet készülni. Nem tudni, megvalósul-e, ha nem, mások léphetnek a helyébe.

Így vélekedünk az influencerekről 2019-ben Sokan beszélnek arról, vajon mikor pukkad már ki az „influencer lufi”, ám a szakértők előrejelzései szerint egyelőre szó sincs erről. Sőt, az Influencer Marketing Hub egyenesen azt jósolja, az iparág 2019 végére kétszer annyi pénzt fog mozgatni, mint 2017-ben. Éppen ezért, együttműködve az Influencer Festivallal, megvizsgáltuk, itthon hogyan változott a jelenség megítélése az elmúlt hónapokban.

Ez lehet a magyar internetes tudás forradalma A magyar online tér, kulturális örökség és a digitális tudás ma még nem belátható jelentőségű vállalkozása lehet a Nemzeti Névtér projekt, amelynek indulását minden különösebb visszhang nélkül jelentették be. Néhány hete szép csendben elindult az abcd.hu címen a magyar Nemzeti Névtér nevű oldal. Hogy mire jó, és miért, azt az felületesebb netező nem biztos, hogy elsőre átlátja, főleg, hogy legjobb esetben is csak félkész állapottal találkozik. Ha azonban a fejlesztések jól alakulnak, belátható időn belül valóban ez lehet a magyar kulturális tudás internetes ábécéje.

Lássuk meg a fától az erdőt! - Katasztrófa felé sodródik az európai autógyártásIzgalmas összefoglaló anyagot tett közzé az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA), amelyből többek között kiderült, hány embernek adott munkát a járműipar, mennyi autót gyártottak, regisztráltak és mely járműkategóriák voltak a legnépszerűbbek a vásárlók körében az Európai Unióban. Továbbá pontos képet kaphatunk arról is, hogyan alakult a járműflotta mérete, vagy éppen az átlagos szén-dioxid-kibocsátás az EU-ban. Olyan folyamatok zajlanak ugyanis Európában, amely nagyon nehéz helyzetbe hozhatja az autógyártókat. 

 

HUMAN

Papír helyett algoritmus, felmondók helyett tárt karokkal fogadott tehetségekÉrtékteremtés, vezetői menedzsment-támogatás, adatalapú döntéshozatal, toborzás – mindegyikben van egy közös pont: az adat. A „bináris aranyból” ugyanis napi szinten milliónyi termelődik a HR-bányákban, kinyerésükkel és megmunkálásukkal hegyeket lehet megmozgatni. Utóbbira pedig szükség is van, ugyanis az üzleti vezetés új irányok felé halad HR-fronton, épp ezért nem árt az adatokkal való munkát a napi teendők listájára tűzni, másképp a hatékonyság látja kárát a későbbiekben.

Az élet egy startup A változások kezelése, valamint a bizonytalan helyzetekben történő döntéshozás képessége nem csupán a vállalkozói életforma jellemzője.Többek között a változások kezeléséről lesz szó Noam Wasserman új kötetében, amelyet július 10-én mutatnak be a Bölcs Várban. Valós helyzetünk reális megítélése, valamint lehetőségeink és adottságaink tiszta értékelése mindannyiunk életében elengedhetetlen a továbblépéshez.

Így alakulna át a felnőttképzés Őszre készülnek el azok a rendeletek és jogszabályok, amelyek alapján 2020-tól átalakul a szakoktatás – hangsúlyozta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. A mostani 286 helyett, jövőre legfeljebb 200-féle szakmát lehetne iskolarendszerben tanulni.

Ennyire vonzó hely Magyarország a külföldi tehetségek számára Az OECD Indicators of Talent Attractiveness névre keresztelt mutató az értékes külföldi tehetségek - felsőfokú végzettségűek, vállalkozók illetve egyetemi hallgatók - számára vonzó célpont országokat rangsorolja és pontozza, összesen hét részindex alapján. Ezek az álláslehetőségek, a jövedelmi lehetőségek és adózás, a hosszú távú kilátások, a családbarát környezet, a szakmai környezet, a külföldiek elfogadása és az életminőség.

A tudománynak köszönhetően jobb világban fogunk élni Nobel-díjas tudós, aki vállalkozói ismereteket is oktat és gyerekekkel, gyerekeknek készít tévéműsorokat a tudomány népszerűsítésére, és aki szerint nemzetközi összefogás kellene a tudománytalan áligazságok elleni fellépéshez. Dan Shechtman idén elnyerte a Neumann professzori címet – ebből az alkalomból beszélgettünk vele.

Mitől olyan jó üzlet a munkaerőkölcsönzés? Miért éri meg kölcsönzött dolgozókat foglalkoztatni? – erről kérdeztünk gyárakat és munkaerő-kölcsönzőket. A válaszok alapján úgy tűnik, ez olyan üzlet, amivel mindenki csak nyerhet, hiába kell a gyárnak a dolgozó foglalkoztatásának költségein felül jutalékot is fizetnie a kölcsönzőcégnek. Hangsúlyozták, hogy a kölcsönzött dolgozók nincsenek rosszabb helyzetben, mint a saját alkalmazottak. 

Megnyílt a jelentkezés a Design Terminal őszi Mentorprogramjába A Design Terminal tavaszi mentorprogramjában résztvevő csapatok a július 4-i Demo Day-en bemutatták a fejlődést, amit vállalkozásaik az elmúlt három hónapban elértek. A program folytatódik, a következő egy hónapban az őszi Mentorprogramba jelentkezhetnek a társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozások.

Mindig az aktuális fiatalokkal van a probléma Az Y-generációs Nemes Orsolyanagymamája nyitotta Magyarország egyik első magánóvodáját. A kislánya most az ő ötvenéves homokozólapátjával játszik, ez az ő családi örökségük. Pedagógus édesanyja után szabadon jelenleg a Milestone Intézet munkatársa, ahol a tehetséges magyar diákokat olyan külföldi egyetemekre készítik fel, mint az Oxford vagy a Cambridge University. Ezen túl multinacionális vállalatokat, közép- és kisvállalkozásokat támogat a hatékony és emberközpontú szervezeti kultúra kialakításában. 

Erős mezőny a XV. Manager Open siófoki állomásán A 2019.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság az idei Manager Open győri, nyíregyházi, fehérvári, tordasi versenyét követő újabb állomása Siófok volt – az üdülőváros hatodszor lett házigazdája a bajnokság egyik állomásának. Ezúttal Siófokon túlmenően több, a Balatonnál nyaraló pesti üzletember is nevezett a már rendszeresen induló agárdi, fehérvári, móri , kecskeméti és nyíregyházi menedzsereken túlmenően.

Ezért van gond sokszor a szabadságolásokkal A munkaerőhiány miatt a vállalatoknak a korábbinál nagyobb figyelmet kell szentelniük a szabadságok tervezésére, már most célszerű felmérni, melyik munkavállalójuk hol tart az éves szabadságkeretének felhasználásában, és a nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk - közölte a Trenkwalder.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: