Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

TECHNOLOGY

Demokratizálódó adatelemzés A modern adatelemzési megoldásoktól a döntések azonnali támogatását várják a felhasználók, és ehhez hamarosan a mesterséges intelligencia segítségét is igénybe vehetik – mondja Földvári Szabolcs, Country Sales Director, a SAS magyarországi tevékenységének vezetője.

Az elektromos autók nem oldják meg a jövő közlekedését Az elektromos autók önmagukban nem oldják meg a városok közlekedési problémáit, és a környezetszennyezést - írja egy új tanulmány, amit az angliai enregiaigényekkel foglalkozó kutatóközpont (CREDS) tett közzé. Ugyan a környezetre gyakorolt hatása mindenképpen sokkal pozitívabb az elektromos autóknak, ugyanakkor nem oldható meg, hogy teljes mértékben tiszta energiával működjön a töltésük, nem jelent megoldást a dugókra, a parkolóhelyek hiányára. 

2030-ig 4 millió új állást teremthet az additív gyártás Délkelet-Ázsiában A német thyssenkrupp csoport áprilisban jelentette be a szingapúri Additív Gyártás TechKözpont Csomópont létesítését. A központtal folytatják délkelet-ázsiai terjeszkedésüket, és szintén áprilisban az AM régióbeli lehetőségeit elemző anyagot készítettek. A technológia jelenlegi helyi alkalmazása még nem széleskörű, a 2019-re becsült ázsiai összesített szakterületi költésnek csak az 5-7 százaléka esik a térségre. Ennek ellenére komoly a növekedési potenciál, a gyártóipar az összesített GDP 20 százalékát termeli, közel 50 millió alkalmazottal.

Új közösségimédia-lehetőségek a Google keresési listában A Google+ megszűnését követően megfigyelhető, hogy a Google igyekszik egyre több közösségi médiás eszközt elérhetővé tenni a vállalkozások számára. A keresési eredmények között most például több új lehetőséget is ajánl a Google My Business profilok tulajdonosainak, amelyekkel a cégek még több felületen kapcsolódhatnak a felhasználókkal, rögtön a találati listából.

Már negyven robot dolgozik ebben a hazai gyárban Kulcsfontosságúnak nevezte a digitális megoldások térnyerését és az automatizációt a magyar mezőgazdaság felzárkóztatásában Nagy István agrárminiszter a Nestlé robotizált állateledelgyárában tett látogatása során. A település hagyományos aratófesztiválját megnyitó miniszter a kedvezőtlen időjárás dacára is jó gabonatermésre számít.

Sikeres első hónapot zárt a Közlekedési Mobiljegy A várakozásoknak megfelelően, zökkenőmentesen működik a 100E reptéri járatra váltható mobiljegy pilot projektje, amely a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) első fázisaként 2019. június 3-án indult. A mobilapplikáción keresztül váltható digitalizált jegyből összesen több, mint 3200 darabot vásároltak az elmúlt egy hónapban.

Megjött az év bejelentése: a 4iG megveszi a T-Systemst Megállapodott a Magyar Telekom a 4iG Nyrt.-vel a T-Systems eladásáról, az erre vonatkozó szerződést ma írta alá a két társaság. A T-Systems átvilágítását és a hatósági jóváhagyásokat követően még az idén lezárulhat a tranzakció. Az elmúlt hónapokban folyamatosan napirenden volt, hogy a tavalyi évben látványos tőzsdei sikereket elérő, illetve egyre több állami megbízáshoz jutó 4iG Nyrt. megvásárolja a Magyar Telekomhoz tartozó T-Systems Magyarország Zrt.-t. A közelmúltban Jászai Gellért többségi tulajdonába került informatikai vállalat és a legnagyobb hazai távközlési cég ma hivatalosan is bejelentette a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy előzetes megállapodást írtak alá az ügyletről.

Magyar kutató: A jövő elképzelhetetlen atom nélkül Az elmúlt évtizedekben erősen megbélyegeződtek az olyan szavak és kifejezések, mint a nukleáris energia vagy az atomerőmű – ki a csernobili katasztrófára gondol a technológia hallatán, ki a nagaszaki-hirosimai bombázásokra asszociál az atomról. A paksi bővítés miatt Magyarországon különösen átpolitizált az atomenergia kérdése, a klímaváltozás elleni harc közepette azonban egyre időszerűbb rendet tenni a fejekben: valóban ellenségünk az atom, vagy itt az idő megbarátkozni vele?

Így gondolkodik a szellemi tulajdonról a Huawei A szabadalmakról, az innovációról és a szellemi tulajdon védelméről szól a Huawei Technologies legújabb jelentése (white paper). A beszámolót a Huawei vezető jogásza, Song Liuping ismertette a vállalat központjában tartott sajtótájékoztatón. A szakember kiemelte, hogy a Huawei számára kiemelt fontosságú a szellemi tulajdonjog, amely az innováció sarkalatos pontja. A cég szerint az amerikai vádak alaptalanok a Huawei vélt, szellemi tulajdont érintő visszaéléseit illetően, és a szellemi tulajdon átpolitizálása is veszélyeztetheti a globális fejlődést.

25 millió forintra büntették a Magyar Telekomot A Magyar Telekom Nyrt. még tavaly októberben és novemberben előzetes értesítés nélkül változtatott a számlázási gyakorlatán, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 25 millió forintra büntette. A jogsértő magatartás miatt több százezer előfizető egyáltalán nem értesült az előfizetői szerződése egyoldalú módosításakor őt megillető jogokról – írta az NMHH.

 

HUMAN

Mikor kell hajtani, megállni vagy feladni? Feladni valamit ciki, küzdeni valamiért menő. Még akkor is, ha időközben rájövünk, a végeredmény nem biztos, hogy megéri a befektetett energiát. A dicséret azoknak jár, akik végig csinálják azt, amit elkezdtek. Pedig megállni, újratervezni vagy feladni ugyanolyan fontos, mint a „hustle és a grind”.

Beolvasott Zuckerbergnek a Wikipédia társalapítója, szerinte a Facebook nem érti az internetet Bár az elmúlt bő másfél évben több (adatvédelmi) botrány is megrázta a Facebookot, a felhasználókat ezek nem különösebben hatották meg. A szakma azonban többször is ostorozta már őket, többek között felmerült az is, hogy fel kellene darabolni a céget. Ezúttal a Wikipédia társalapítója, Larry Sanger szállt bele Zuckerbergékbe. Az indok nem új, nevezetesen, hogy a közösségi oldal kezében túl nagy hatalom összpontosul, amivel visszaélnek, a felhasználók pedig csupán fogaskerekek a gépezetben.

Mindenkit óva int a Facebooktól az Apple társalapítója Az Apple társalapító Steve Wozniak nem igazán rajong a Facebookért, már több mint egy éve törölte magát a közösségi oldalról és erre buzdít másokat is. A TMZ újságírói nemrég ismét ezzel kapcsolatban faggatták a szakembert, aki bővebben is kifejtette, miért ítéli problémásnak a szolgáltatást.

A munkaerőhiány segítheti a hátrányos helyzetűeket Sokan azt remélik, a munkaerőhiány végre megmenti a nincstelenségben tengődő tömegeket, köztük a romákat. A számok szerint ebben van igazság, egyre többen jutnak álláshoz, a helyzet mégsem ilyen egyszerű. A sikerhez jó felnőttképzés kellene, de az állami munkaügyi központok elvétve sikeresek, a civilek pedig kapacitás híján keveseknek tudnak segíteni. Közben sok cégnél még mindig ódzkodnak a cigány emberektől, még ha találni is pozitív példákat. 

Ilyen egy internet-elvonó tábor Orvosi értelemben véve a függőség olyan állapot, amikor már saját egészségünk, életvitelünk rovására van szükségünk valamire, legyen az akár cigaretta, alkohol, drog, vagy akár valamilyen viselkedésforma. Az internetfüggőség problémáját már jó ideje felismerték, és igazából ez a gyűjtőfogalom csak tágult az elmúlt években a közösségi média megjelenésével. Egy dél-koreai elvonóról írt a BBC, olvasd el, aztán írd meg, te kibírnád-e!

A magyar márkák és az Instagram Story Először készült olyan felmérés, amely a Magyar Insta Brandlistán szereplő száz hazai márkaoldal Instagram Story használatát vizsgálja. A kapott eredmények alapján a legtöbb követőt vonzó brandek 90%-a készít erre a platformra egyedi vizuális tartalmat, vagy legalább egyszer kipróbálta már az ebben rejlő lehetőségeket.

It’s Over Easy - Válóperes applikáció - Olcsó és gyors eljárást kínál a hollywoodi hírességek válóperes ügyvédje Az applikáció azt ígéri, hogy 750 dollár ügyvédi díjért, egy automatikus nyomtatványkitöltő program segítségével, akár öt lépésben előállhat az az irat, amely elégséges a válás kimondásához. Az applikáció lényege egyébként, hogy a peres ügyek és ítéletek tapasztalatai alapján tételesen számba veszi azokat a tényeket és körülményeket, amelyeken vitatkozhatnak. Ennek alapján kínál megoldási lehetőségeket a vagyonmegosztás, vagy a gyermekelhelyezés kérdésében. 

Bill Gates szerint Steve Jobs egy „seggfej varázsló” volt A CNN által készített egyik friss interjú során Bill Gates megemlékezett az Apple zsenijéről, Steve Jobsról is. Gatesszerint Jobs igazi varázsló volt, aki elbűvölte az embereket a mágiájával, hogy a sötét időszakát élő Apple-t kihúzza a bajból, ő maga pedig mellette olyan volt csak, mint egy jelentéktelenebb mágus, és aki átlátott a szitán.

5 tipp - Hogyan ne őrülj bele a nyári szabadságolásokba A munkáltatók érdeke, hogy nyugodtan teljen a saját nyári szabadságuk. Ne feledkezz meg a vonatkozó MT szabályokról – 7 nappal a munkavállaló rendelkezik, akkor kell kiadni, amikor a munkavállaló kéri. Évente egyszer 2 hét egybefüggő szabadság jár a munkavállalónak, kivéve, ha a munkáltató és a munkavállaló között eltérő megállapodás jön létre.

Kódolástanításban segíti ki a Google a tanárokat Egy csokorba gyűjtötte a Google az algoritmikus gondolkodás, illetve a Scratch és a JavaScript alapvető ismereteinek elsajátításához szükséges tananyagait. A Code with Google oldalon az informatikatanárok az általános iskolás szinttől a felsőoktatásig böngészhetnek, de mellettük a feladatokat mindenki ingyenesen elérheti.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: