Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ITB_today_580px_1.jpg
Forrás: ITB

BusinessForum 2019 Innováció és digitalizáció – korunk legizgalmasabb és legtöbb kihívást rejtő dimenziói. A technológiai fejlődés visszafordíthatatlan és nincs alternatívája. De hogyan változik a világ? Milyen irányba fejlődik a technológia és mi jellemzi az erre reflektáló üzleti igényeket? A BusinessForum 2019 tematikája is ezt a csapásirányt követi. Legyen szó robotizációról, vállalati informatikai megoldásokról vagy az egyre inkább előtérbe kerülő S4HANA átállásról, a konferencián neves szakemberek fejtik ki véleményüket a témában.

Részletes program és regisztráció: https://itel.li/businessforum

TECHNOLOGY

Célegyenesben a Delta–Est tranzakció Október 1-jén rendkívüli közgyűlést tart a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Est Media Nyrt. A közgyűlés elfogadása esetén a társaság cégneve Delta Technologies Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra módosul. (Az új cégnévre vonatkozó javaslat kidolgozása során fontos szempont volt, hogy megtartsák a Delta kifejezést mint a piacon ismert és elismert márkanevet.) Az előterjesztések értelmében a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzserét, Bártfai Zsoltot, Csontos Zoltánt, Hartmann Istvánt és Pércsi Leventét is beválaszthatják a tőzsdei társaság igazgatóságába. További két jelöltet is beválaszthatnak az igazgatóságba, Szlankó János és Hetényi László személyében.

Forradalmi hangulat van, az elitek elárulták a társadalmakat A kapitalista demokráciák feléltek rengeteg mindent, ami a jövőben hiányozni fog, ezért lehet, hogy 100 millióktól, milliárdoktól kell visszavenni civilizációs vívmányokat annak érdekében, hogy ne legyen összeomlás, és gyerekeink, unokáink is viszonylagos jólétben tudjanak felnőni - mondja Holtzer Péter. A Világbank és az IMF nyugdíjtanácsadója szerint az sem biztos, hogy 20 év múlva a mai módon ismert szabadpiaci demokráciában élnek a fejlett országok társadalmai. A jólét szempontjából további szorító tényező a hosszú demográfiai átmenet, de segíthet, ha a 100 éves kort megélő ember nem csak 60-70 éves koráig tud dolgozni.

Netes túlsúly a kártyacsalásoknál Több mint 16 800 – Magyarországon kibocsátott kártyához kötődő, fizetési forgalomhoz kapcsolódó – visszaélést azonosítottak 2019 első negyedévében, ami 14 százalékkal több az egy évvel korábbinál – derül ki a Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi statisztikái­ból. A visszaélésekkel okozott kár 384,6 millió forint, ami érezhető, 5,2 százalékos csökkenés 2018 első három hónapjához képest. A kárérték csökkenése különösen biztató annak tükrében, hogy 2018 utolsó negyedéve mind a visszaélések száma, mind az értéke tekintetében kiugró számokat hozott.

A frekvencia a belépő, az innovatív szolgáltatás a siker kulcsa az 5G utáni világban Forradalmi változásokat fog hozni az 5G a telekommunikációs piacon, ami a ma ismert teljes ökoszisztémát átalakíthatja. Az 5G szolgáltatások üzleti modelljeit azonban még nem lehet pontosan látni a rengeteg bizonytalansági tényező miatt – véli Wéber Mátyás, a KPMG telekommunikációs és média tanácsadója. Wéber Mátyás előadását „Mennyit ér és mennyibe kerülhet az 5G?” címmel október 1-jén, az Internet Hungary első napján lehet meghallgatni, amiben az 5G frekvenciák európai árazási gyakorlata alapján a hazai piac számára is fontos adatok kerülnek bemutatásra.

Óriási befektetést kapott a magyar Shapr3D startup Összesen 6 millió dollár finanszírozást vont be az újabb befektetési körben a magyar Shapr3D – tudtuk meg Csanády István alapító-CEO-tól. Top európai befektetők láttak bennük fantáziát, akiknek a portfóliójában ott a Spotify, a Revolut vagy a Delivery Hero. A korábbi körökben 1,5 millió dollárnyi befektetést már kapott a kifejezetten csúcstabletekre 3D modellező szoftvert (CAD) fejlesztő budapesti cég, most igen exkluzív befektetői körtől húzott be kockázati tőkét: beszállt a San Franciscóban, Stockholmban és Berlinben aktív Creandum, valamint a szintén berlini központú Point Nine Capital.

A Fujitsu menedzselt szolgáltatói státuszt szerzett az AWS-től A felhőalapú átalakulás felgyorsításához nyújtott képességei elismeréseképpen a Fujitsu elnyerte az AWS-től a „menedzselt szolgáltató” (AWS Managed Service Provider, MSP) státuszt. Ennek birtokában a vállalat üzleti megoldások formájában értékesítheti az Amazon Web Services (AWS) felhőszolgálatásait. A gyorsabb innovációra való képesség biztosításával a Fujitsu segíteni tud a nagyvállalatoknak és a kormányzati ügyfeleknek rövid idő alatt levezényelni a digitális átalakulást.

20 éves a Wi-Fi 1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk.

Nem lehet elbújni a kínai szuperkamera elől A Fudani Egyetem, a csangcsuni Optikai Központ, és a csangcsuni műszaki egyetem által közösen készített giga-kamera képes arra, hogy egy stadionnyi emberről elképesztően részletes panorámafelvételt készítsen, majd a rendszer mögött álló AI a felvétel elemzésével azonnal képes célpontokat és tárgyakat beazonosítani, köszönhetően a kifinomult arc- és tárgyfelismerő algoritmusnak. Hogy ilyen kamerák üzembe állhatnak rövid időn belül a világ legjobban megfigyelt országában, nem kérdés, ugyanakkor a beszámolók szerint már a fejlesztőcsapaton belül is felmerültek olyan aggodalmak.

10 év alatt óriásit fordult a világ – mutatja a legértékesebb cégek toplistája Az idei második negyedéves eredmények alapján összeállított legértékesebb cégek toplistája semmi meglepőt nem mond: amerikai és kínai szoftveróriások, internetes kereskedőcégek egymás után, amik közé mutatóba fér be egy-egy ipari konglomerátum vagy bank. Csakúgy, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Tíz vagy húsz évvel ezelőtt azonban egészen más iparágakat árazott be legmagasabban a piac. 1999-ben még s gigantikus telefoncégek és hardvergyártók részvényei szárnyaltak, öt évvel később viszont már az afganisztáni és iraki háborún nagyot kaszáló olajcégek dominálták a toplistát.

Mi a baj az MVNO-kkal Magyarországon? Az MVNO-k azaz a virtuális mobilszolgáltatók (MVNO = Mobile Virtual Network Operator) piaca nagyjából 20 éve létezik a szabályozási környezet változásának köszönhetően (tevékenység körök szétválasztása). Ekkor jelentek meg először olyan vállalkozások, amelyek frekvencia jogosultságok és hálózat nélkül nyújtottak mobilszolgáltatásokat. A UPC Mobil október elsejei megszűnésével gyakorlatilag kijelenthető, hogy a magyarországi mobilpiacon tökéletes kudarc a virtuális mobilszolgáltatói (MVNO) modell, miközben több európai országban virágzik a szegmens. Az okokat boncolgattuk Wéber Mátyással, a KPMG telekommunikációs és média tanácsadójával.

 

HUMAN

A jelölt az új ügyfél A fenntartható és hatékony erőforrás-szolgáltatás csak teljes mértékben elköteleződött szolgáltatók és megbízók közötti szoros együttműködésben működik – véli Schulz Péter, a Tech People ügyvezetője. A bérek dinamikus növekedése mellett az egyéni igények (mint például a flexibilitás, a vezető technológiák iránti igény, a modern és kellemes munkahelyi környezet) egyre hangsúlyosabbak. Kicsit túlozva: a jelölt mondja meg, hogy mit, hol és hogyan szeretne dolgozni. A munkáltatók számára a jelölt lett az új ügyfél.

„Ki kell lépni az emberszabású gondolkodás ketrecéből" A közelmúlt tudományos újításai, például az ember technológiai-genetikai átalakíthatósága, az egyre népszerűbb sci-fi utópiák már olyan világot vetítenek elénk, amihez nem passzol a klasszikus humanizmus emberfogalma. Határvidékre értünk, és folyamatosan közeledünk egy poszthumán, ember utáni állapothoz. A poszthumanista gondolkodók szerint a világ mai állapotában nem érvényesek többé a humanizmus hagyományos fogalmai, és az embert nem képzelhetjük a világ urának: újra kell definiálnunk magunkat és a viszonyunkat más létezőkhöz.

Tudatos nyersanyag-felhasználásra ösztönzik a diákokat Nemzetközi edukációs projektet és versenyt szervezett a V4 országok iskolái számára a Bay Zoltán Kutatóintézet, melynek döntőjét a Kutatók Éjszakáján rendezték meg Budapesten. A Nyersanyag-nagykövetek az iskolában (RM@Schools) elnevezésű nemzetközi kezdeményezés EU-s háttérrel, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet nyersanyagokkal foglalkozó tudásközpontjának (EIT Raw Materials) támogatásával indult el 2016-ban. A projekt programjában ma már 11 országból több mint 20 partner vesz részt.

Kiderült, hogy is lesz a gimnazisták külföldi nyelvtanulásával A jövő év elején már megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra - mondta a Világgazdaságnak Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos. A jelenleg 9. és 11. évfolyamra járó, gimnáziumban és szakgimnáziumban tanuló, nappali tagozatos diákok utazhatnak majd a kéthetes nyelvi kurzusra, négy - angol, német, francia és kínai - nyelvterületen. 

Miért és hogy építsünk közösséget a Facebookon? A Facebook saját bevallása szerint az utóbbi években azon dolgozik, hogy a felhasználói hírfolyamát az őket leginkább érdeklő tartalmakkal töltse meg. Ezzel indokolták a hírhedt 2018-as Facebook Zero algoritmus változásokat, amit követően sok cég tapasztalhatta, hogy üzleti Facebook oldalának elérése jelentősen csökkent. Ezzel szemben viszont a minőségi és következetes tartalmakkal operáló üzleti Facebook csoportok elérése növekedett az elmúlt 2 évben, tehát a vállalkozásoknak manapság leginkább a közösségépítésre érdemes hangsúlyt fektetniük, ha jó eredményeket szeretnének elérni a Facebookon.

Elérhette a csúcspontját a foglalkoztatás A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölte, hogy a június-augusztusi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 16 ezerrel 157 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,4 százalékponttal 3,4 százalékra csökkent. A nyári hónapokban 34 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel korábban, a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 517 ezerre, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékra nőtt.

Miért távoznak mégis a kollégák, ha egyébként normális a főnök? Nem csak itthon gond a munkatársak, különösen a jó emberek megtartása, hanem olyan nagy és valószínűleg vonzó munkáltatóknál is, mint a Facebook. Tavaly írt egy cikket a Harvard Business Review-ban a kapcsolódó vizsgálódásaikról és tapasztalataikról három HR-esük egy Wharton professzorral együttműködésben. Szinte már természetes egy efféle cégnél, hogy a Google-hez hasonlóan van egy olyan csapatuk, akik a munkatársakkal kapcsolatos adatokat elemzik (People Analytics Team). Különféle belső kutatásaikat és egyéb rendelkezésükre álló adatokat analizálva megkísérelték megjósolni, hogy a vizsgált munkavállalói populációban kik fognak 6 hónap múlva távozni vagy maradni.

Digitális mintatantermet adott át a T-Systems Magyarország Ha informatika, akkor padlórobotok, ha matematika, akkor LEGO – az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola tanulói már eddig is számos előnyét élvezhették a digitális oktatási eszközök térnyerésének. A T-Systems Magyarország támogatásával vadonatúj digitális tanterem várja a kicsiket és a nagyobbakat az új tanévtől, hogy még közelebb segítse a tanulókat a jelenkor kívánalmainak megfelelő, az egyéni képességek felismerésére és kibontakozására koncentráló oktatáshoz.

Nemzetközi médiakonferencia lesz Budapesten Az esemény a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében valósul meg, helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia, időpontja október 1-2. (kedd-szerda), témája: a média hatása a gyermekekre és fiatalokra. Az eseményre 33 hazai és nemzetközi előadó várható. Az eseménye egy plenáris ülés mellett két szekciót tartanak: Jó gyakorlatok és IKT-eszközök az oktatásban, a tanórákon: médiapedagógia, módszertan. A digitális függőség, mint a modern kor betegsége. Mit mond a WHO?

5+1 tényező, amitől jobbak leszünk a munkahelyünkön Köztudott, hogy igazán jól teljesíteni akkor tudunk egy munkahelyen, ha jól is érezzük magunkat, a feladataink izgalmasak, a közösség pedig támogató és inspiráló. A magas fizetés ma már önmagában nem elég motiváció, fontos, hogy legyen lehetőség a szakmai fejlődésre és a karriercélok megvalósítására is. Szakértők segítségével összegyűjtöttük, milyen tényezők segíthetnek minket abban, hogy fejlődni tudjunk és a személyiségünkhöz illő karrierpályát tudjuk befutni egy vállalatnál.

Borongósak az Y generáció jövőképei Mintegy 80 százalékkal nőtt a 65 és 75 év közötti munkavállalók száma 2013 és 2018 között a KSH adatai szerint. A most húszas-harmincas éveikben járó fiatalok több mint fele úgy gondolja, hogy pihenés helyett dolgoznia kell majd nyugdíjaskorában, ráadásul a mostani nyugdíjasok helyzetét is egyre küzdelmesebbnek látják – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár legfrissebb kutatásából. A Z generáció valamelyest optimistább, a legfrissebb KSH adatok azonban az Y generáció jövőképét támasztják alá.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek: