Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
Facebook Home
Forrás: CBS

A Facebook pénzügyi jelentéséből további érdekességek is kiderülnek, például az, hogy nincs túl sok eltérés a mobillal facebookozók és az összes felhasználó száma között.

A közösségi médium pénzügyi jelentéséből jól látszik, hogyan alakult a közösségi oldal használata. Kiderült, hogy a Facebookot már 1,23 milliárdan használják havi rendszerességgel, a naponta aktív felhasználók száma pedig eléri a 757 milliót, ami 22%-os emelkedést jelent 2012 decemberéhez képest.

Csak mobilról 945 millióan lépnek be havonta, ami 39%-os emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. 556 millió olyan felhasználó van, akik naponta bejelentkeznek telefonjukról. Mindebből egyértelműen az látszik, hogy a Facebook erősen a mobil felületekre koncentrál, ennek pedig meg is van az eredménye. Az aktív felhasználók közül ugyanis már 76,8% mobilról is követi az oldal történéseit.

A Facebook mobilpiaci húzása teljesen logikus, így több reklámbevételhez jut. A mobilos hirdetésekből származó bevétel először lépte át az összes reklámbevétel 50%-át, jelenleg 53%-on áll. Egy évvel korábban a mobilos reklámok csak a reklámjövedelem 23%-át tették ki.

A Facebook 2013-ban 7,87 milliárdos bevételt produkált összesen, ez az összeg 2012-ben még alig lépte át az 5 milliárdot. A nettó profit tavaly 1,50 milliárd dollár volt. A részvényárfolyam a pénzügyi jelentés hatására 5%-kal megugrott.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: