Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
facebook részvény
Forrás: theamericanrose.com

Azt régóta tudjuk, hogy a Facebook már jóval több annál, amit a Zuckerberg fiú egykor megálmodott. A cuki kutyás posztok világán túl, most épp pénzügyi szolgáltatások bevezetésére készül az internetes vállalat: elektronikus pénzt bocsátanának ki, emellett pedig átutalásokat is kezelnének.

Külföldi sajtóértesülések szerint a Facebook e-pénz bevezetésére készül. A Financial Times úgy tudja, csak hetek kérdése, míg megszületnek a szolgáltatás nyújtásához szükséges engedélyek és jóváhagyások, aztán elméletileg semmi akadálya nem lesz annak, hogy a közösségi platform felhasználói pénzt utalhassanak át egymásnak. Előbb-utóbb Magyarországon is, hiszen a tervek szerint az úgynevezett Facebook-pénz az öreg kontinens egészén használható lesz.

A nemzetközi átutalások terén egyelőre még igén gyér tapasztalattal rendelkező internetes cégnek nyilván szert kell tennie némi kompetenciára, hogy a rendszer működőképes és megbízható legyen. A gazdasági lap úgy tudja, a Facebook jelenleg három olyan brit startuppal is tárgyalásokat folytat ez ügyben, amelyek kifejezetten nemzetközi átutalásokkal foglalkoznak.

Ez eddig mind jól hangzik, arról viszont egyelőre nem szól a fáma, hogyan kívánja elérni azt az internetes óriás, hogy megbízzanak benne abban a korban, amikor Snowden-féle vallomásoktól és a rettegett NSA-tól hangos a világ, s mindenki attól tart, hogy „megfigyelik”. Márpedig itt milliárdos felhasználói bázisról beszélünk, akiket valahogy biztosítani kell arról, hogy a megfelelő módon használják fel adataikat. Számolni kell továbbá azzal is, hogy egy ilyen szolgáltatás elindítása úgy fogja vonzani a kiberbűnözőket, mint vasorrú bába a mágnest.

Valószínűleg nem is az lesz a Facebook számára kihívás, hogy a szolgáltatáshoz megbízható infrastruktúrát építsen ki, hanem az, hogy annak makulátlan működéséről a felhasználókat is meggyőzze.

Financial Times

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: