Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
social media
Forrás: ITB

Eljött ez az idő is: a Facebook olyannyira ellehetetlenítette a magyar közösségi oldal működését, hogy az kénytelen bezárni virtuális kapuit.

Néhány éve, egész pontosan 2011-ben lehetett először arról olvasni, hogy az iwiw magyarországi felhasználói bázisát utolérte az idehaza egyre növekvő Facebook, amely azóta rendesen le is hagyta a magyar konkurens szájtot. Az iwiw ennek ellenére még a tavalyi évben is képes volt nyereségesen működni. Egészen idáig, ugyanis az Origo ma közölte, hogy a tulajdonos Magyar Telekom már nem tudja az elvárásoknak megfelelően működtetni az oldalt, ezért azt június végével lekapcsolják.

Fénykorában 4,7 millió felhasználó volt az iwiwen és félmilliárd kapcsolat volt közöttük, illetve naponta másfél millió felhasználó lépett be a portálra. Az Origo szerint mostanában már csak a vidéken élő, középkorú és idős felhasználók körében népszerű a szolgáltatás, és nagyjából hetvenezren lépnek be mindennap az oldalra.

Az iwiw egy évvel a Facebook előtt, 2002-ben indult el Wiw néven, Várady Zsolt ötletéből kiindulva. 2006-ban, amikor a szolgáltatás még növekedési pályán volt, és naponta hatezerrel bővült a felhasználók köre, a Magyar Telekom egymilliárd forintot fizetett érte. Feltehetően az okozta vesztét, hogy míg legnagyobb riválisa, a Facebook egy nemzetközi léptékű közösségi platform, addig az iwiw csak a magyarországi felhasználókra támaszkodott.

Akit érzékenyen érint a leállás híre, s úgy gondolja, hogy szívesen lementené az iwiwes adatait, ezt még június 30-ig megteheti.

Origo

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: