Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
33_cserna_jozsef_GYU_0278_2.jpg
Cserna József, Magyar Projektmenedzsment SzövetségForrás: ITB

Májusban tartották 31. Körkapcsolás konferenciájukat, ami ezúttal a projektmenedzsment területén jelentkező generációs különbségekről és azok kezeléséről szólt. Nos, ahogyan a generációváltás modernizációt, előrehaladást is hoz magával, úgy fejlődik, bővül évről évre a Magyar Projektmenedzsment Szövetség is. Az újításokról a szervezet elnökével, Cserna Józseffel beszélgettünk.

– Nemrég nagykövet-programot indítottak útjára, ez mit takar pontosan?

– Plusz hozzáadott szolgáltatásként idén létrehoztuk a PMSZ Nagykövet Programot, melynek első workshopja májusban volt, és amelyen 14, a szervezeti tagok által kijelölt szakmai képviselő (nagykövet) vett részt. A program célja, hogy teret adjon a szervezeti tagok közötti tapasztalatcserének, szakmai együttműködésnek, és mintegy szakmai információközpontként, naprakész tudásbázisként szolgáljon. A workshopon a nagykövetek három olyan témát dolgoztak fel csoportokban, melyek a projektkultúra fejlesztése során prioritás a résztvevő cégeknek: projektszerű működést támogató szervezeti felépítés; a projektek szervezeti, felső vezetői támogatottsága; valamint a szakmai képzések kérdésköre.

– Két éve három új tagozatot alapítottak, ezen a téren is bővültek?

– Jó hír, hogy tavaly év végén megalakult a Járműipari Tagozatunk, amellyel egy, a járműiparhoz kapcsolódó szellemi műhely létrehozása és működtetése a célunk. A hagyományos tevékenységeinken túl sikeresen működnek a további tagozataink is: az Építési, valamint a 2016-ban megalakult Pénzintézeti és az Ifjúsági Tagozat, illetve a Női Klub. Ezek a tagozatok arra hivatottak, hogy az általános PM-témákon túl az adott szakmai területhez speciálisan kapcsolódva járjanak körbe különböző kérdéseket, kihívásokat, trendeket.

– A vállalatok, szervezetek életében egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban az oktatás és az egyetemi szféra. Önöknél is?

– Igen, a Magyar Mérnöki Kamara főszervezésében, közösen alakítottuk ki a Beruházás-lebonyolító néven futó mesterkurzust, amely egy 96 órás oktatássorozat volt. Ehhez több előadással is csatlakoztunk; a sikerre való tekintettel várható a mesterképzés folytatása. Emellett negyedik alkalommal, de idén egy kis újítással került lebonyolításra a PMSZ Projektmenedzsment Feladatmegoldó Verseny. Ezt hagyományosan főiskolásoknak, egyetemistáknak, illetve kezdő, maximum három éves PM-gyakorlattal rendelkezőknek hirdetjük meg. A versenyfolyam fél éven keresztül zajlik havonta, és idén úgy döntöttünk, hogy a záró akkordot nyílt fordulóvá tesszük a „short list”-esek számára. Itt már a kommunikációra, a csapatban való gondolkodásra és a prezentációra került a hangsúly, a díjátadásra pedig a 31. Körkapcsoláson került sor.

– Milyen főbb tervek megvalósítása vár még önökre idén?

– Mint társadalmi szervezet, próbálunk mindig továbblépni és erősíteni a közösségünket. Komoly fejlesztésünk lesz kommunikációs téren a honlapunk frissítése, valamint az évek során branddé vált elemek erőteljesebb megjelenítése az arculatban. Mindenképpen szeretnénk előrelépni ebben az irányban, hogy olyan felület álljon tagjaink rendelkezésére, ahol az önkéntes munka, az önszerveződő programok és a tudás még jobban támaszra talál.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: