Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
ETCIO.com
Forrás: ITB

Közvetlen összeköttetést teremtett felhőszolgáltatásai között az Oracle, így a felhasználók könnyedén tudnak folyamatokat és adatokat mozgatni a két felhő között.

Az együttműködés komoly lehetőségeket teremt a két cég vállalati felhasználói számára. A sajtóközlemény szerint a felhők között megvalósított közvetlen hálózati kapcsolatnak köszönhetően zökkenőmentesen lehet majd akár üzletkritikus feladatokat is migrálni a Microsoft Azure és az Oracle Cloud között, illetve összekapcsolhatók lesznek az olyan Azure szolgáltatások, mint az Analytics és az MI az Oracle Cloud szolgáltatásaival, például az Autonomous Database-zel.

Innentől kezdve például nem lesz akadálya annak, hogy egy vállalat az Azure-ban futtassa az Oracle E-Business Suite vagy az Oracle JD Edwards szoftvereket, miközben azok adatbázisát az Oracle Cloud-ban működő Exadata infrastruktúrán futó Oracle Autonomous Database alkotja. (Ettől még az Azure-ban is lehet majd futtatni az Oracle adatbázisokat.)

Az integráció az azonosítási szolgáltatásokra is kiterjed, tehát egyetlen jelszóval és belépéssel lehet majd igénybe venni a két felhőt és szolgáltatásait. Ilyen szoros együttműködésre két, egymás vetélytársainak tekinthető felhőszolgáltatás között ritkán van példa. Ezzel együtt mindkét fél számára előnyös lehet a partnerség. Az Oracle szeretné felfuttatni saját felhőszolgáltatásait, viszont tisztában van azzal, hogy aligha tudja megszorítani a piacvezetőket (AWS, Azure és Google Cloud). A Microsoft – amely ma már leginkább felhőszolgáltatóként határozza meg magát – pedig ezzel a lépéssel további lehetőségeket kínál az Azure felhasználóinak, amelyek között a Fortune 500 cégek 95 százaléka megtalálható.

A partnerség keretében többféle Oracle vállalati szoftvercsomag (JD Edwards EnterpriseOne, E-Business Suite, PeopleSoft, Oracle Retail, Hyperion) lesz futtatható úgy az Azure-on, hogy a mögöttes adatbázisok (RAC, Exadata, Autonomous Database) az Oracle Cloud-ban működnek. A közvetlen adatkapcsolat egyelőre két amerikai adatközpontra terjed ki (Ashburn és Azure US East), a további régiók bekapcsolása egy nem pontosított későbbi időpontban várható.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: