Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
11_Financial_Times.jpg

Megváltozik a fizetések hitelesítésének módja 2019. szeptember 14-én. Ekkor lép életbe az EU új pénzforgalmi irányelve, mely az elektronikus tranzakcióknál kötelezővé teszi az úgynevezett erős ügyfélhitelesítést.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szabályozás életbe lépését követően a bolti kártyás vagy mobilos, illetve online fizetések esetén a tranzakciót kezdeményező ügyfélnek legalább két módon kell azonosítania magát ahhoz, hogy a kibocsátó jóváhagyja a fizetést. Hogy mely két módszert kell használni, azt a bank vagy fizetési szolgáltató fogja megszabni. Ehhez az alábbi három azonosítási típus áll rendelkezésre.

Ismereten alapuló hitelesítés esetén a felhasználó úgy azonosítja magát, hogy egy általa ismert kódot ad meg. Ebbe a típusba tartozik a PIN-kód, egy jelszó vagy egy biztonsági kérdés.

A második, birtokláson alapuló hitelesítés esetén a kártyabirtokos egy, a birtokában lévő eszközzel azonosítja magát. Ilyen lehet egy token vagy egy SMS-ben kapott egyszeri kód.

Végül, biometrikus azonosítás esetén a hitelesítés a felhasználók egyedi tulajdonságain alapuló biometrikus adataival történik. Ilyen módszer az ujjlenyomat vagy az archáló leolvasása.

Az új szabályozás célja, hogy a kártyás fizetéseket még biztonságosabbá téve védje a felhasználókat. A biztonság mellett a kártyabirtokosok számára egyre fontosabb a felhasználóbarát kivitelezés is. A Mastercard éppen ezért a biometrikus azonosítás használatát támogatja, hiszen amellett hogy védelmet nyújt, ez adja a legjobb ügyfélélményt is.

Rovatok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: