Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
03_1.jpg

Imádom a nyarat, s amikor a vége felé közeledik, egyrészt rettentő szomorú leszek, mert leghatékonyabban napelemmel működöm. Másrészt pont ennek az üzemmódnak köszönhetően tele energiával vetem bele magam a szezonnyitásba. Mert nemcsak az iskolában vagy a színházakban indul az új év(ad), hanem az INSIDE tradicionális időzítésének köszönhetően – immár 17. éve – az ITB-nél is.

De ha jól belegondolok, ez a „back to business” állapot nem is biztos, hogy 1000 százalékig megállja a helyét. Mert a nyár – ami mellesleg irtózatos sebességgel elrepült – idén mintha kis ívben elkerülte volna a hazai ICT-társadalmat. Gondoljunk csak bele, mikor volt utoljára ilyen izgalmas, nagy horderejű változásokat magában foglaló, forró nyara az it-telco közegnek! Gigászi méretű telco cégek, a Vodafone és az UPC hazai leányvállalatainak összeolvadása kapott zöld lámpát; igaznak bizonyultak a korábbi híresztelések az év bejelentéséről, hogy a 4iG megveszi a T-Systemset; lehetett jelentkezni 5G-s frekvenciáért; az ICT-cégek pedig a közelgő határidőre való tekintettel elkezdték összeállítani a DKÜ részére a 2020-as informatikai beszerzési és fejlesztési tervüket. A nyár vége felé megindultak a kormányzatban az ICT-szektort is érintő változások: több minisztériumban már történtek is fejlemények, akár szervezeti szintűek, és sok a kérdőjel a további változ(tat)ással kapcsolatban is. Nem csoda, ha sok szállító a Közlöny átolvasásával indítja még nyáron is a napját.

Ha egy szektorban pár hónap leforgása alatt ennyi minden történik, akkor bizony szép emlékké szelídül, hogy anno a nyarakat milyen jól fel lehetett használni a hosszabb-rövidebb idejű nyaralgatások mellett például üzletfejlesztésre. Hisz a teljesség igénye nélkül kiemelt történések szinte az egész hazai ICT-szektorra hatással vannak: vagy közvetlen érintettként, vagy ügyfélként/partnerként, vagy pedig konkurensként. De szerencsére az üzleti kultúránk azért nem nyaralásellenes, és a munka-üzemmódból kevesen akarnak kizárólag nyaralós üzemmódra váltani: nekik (és a családjuknak is) simán belefér, hogy időnként rá kell nézni az e-mailekre, fel kell venni a telefont, ha a cégtől keresik az embert. Ahogy láttam, ezen a nyáron a klasszikus értelemben véve nem igazán pihentek a menedzserek, még azok sem, akik hozzászoktak ahhoz, hogy a korábbi években akár egy hónapra szabadságolták magukat.

Én mindenesetre gratulálok annak, aki csak a nyaralásra tud(ott) koncentrálni. Nincs bennem egy szemernyi irigység sem, de nekem nem menne! Bevallom, nem is törekszem rá. Mert egyszerűen nem hiszek a sokat hangoztatott work–life balance-ben, lehet megkövezni érte, de üres frázisnak tartom. Sokkal inkább hiszek a life balance-ben! Aminek viszont része a munka is. Így hát idén, amikor kicsit távolabbi desztináció felé vettük az irányt, a plusz hatórás időeltolódás még a kezemre is játszott a digitális kapcsolattartásban. Én így voltam nyugodt, így tudtam sorfolytonosan rákészülni a szezonnyitásra. Ami a nyári történések függvényében az őszre is tartogat még épp elég izgalmat. De leginkább piaci lehetőséget.

Rovatok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:ADAPTO Solutions Kft.

A legkeresettebb cégek: