Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
santa_shopping
Idén várhatóan kétmillióan fogják karácsonyi ajándékaikat (is) online megvásárolni, és netezésre alkalmas eszközök is szép számban lesznek a fa alatt.

Internet nélkül mára elképzelhetetlenné vált a karácsony, nemcsak az ünnepi előkészületekben és a családi látogatások megszervezésében, de az ajándékok beszerzésében is segít. Az eNET–Telekom "Jelentés az internetgazdaságról" friss kutatása az internet karácsonyi előkészületekben betöltött szerepével foglalkozik.

Online karácsonyi készülődés

A 2016 novemberében végzett online kutatás alapján a felnőtt magyar internetezők több mint kétharmadának a karácsony a legfontosabb ünnep az évben. A netezők a karácsonyi készülődést sem halasztják az utolsó napokra, többségük (78 százalék) már hetekkel korábban nekikezd, ebben természetesen kitüntetett szerep jut az internetnek is. A net a karácsonyi ajándékok keresésében (69 százalék) és megvásárlásában (65 százalék) bizonyult a leglényegesebbnek, ezek mellett karácsonyi üdvözletek küldésében (55 százalék), receptötletek keresésében (53 százalék), és összejövetelek, látogatások megszervezésében (40 százalék) tartják legfontosabbnak a netezők.

 

Az internet szerepe a karácsonyi rokonlátogatásokhoz kapcsolódó útvonaltervezésben (32 százalék) és az ünnepi programok keresésében (29 százalék) sem elhanyagolható, de a karácsonyi ajándékok kicsomagolásával, használatával kapcsolatos termékismertetőket (26 százalék) és bemutatóvideókat (22 százalék) is egyre több netező tartja fontosnak.
Nem véletlen, hogy netezésre alkalmas eszközök előreláthatólag idén is szép számban lesznek a fa alatt: okostelefont a netezők 14, laptopot 10, asztali számítógépet 7, tabletet 6, okosórát pedig 4 százaléka tervez venni szeretteinek ajándékba.

Az online vásárlást idén is felpörgeti a karácsony

Az e-kereskedelem várhatóan most karácsonykor is szárnyalni fog: jelenleg a felnőtt magyar netezők több mint fele tervezi online (is) bonyolítani az ajándékok beszerzésével kapcsolatos teendőit, közülük 72 százalék, azaz közel kétmillióan magát a vásárlást is az interneten keresztül tervezik intézni. A vásárlás mellett tízből hét válaszadó a termék kiválasztását, az árak összehasonlítását és az információszerzést is online tervezi végezni; 54 százalék tervez árukatalógusban böngészni, 37 százalék pedig termékteszteket, felhasználói véleményeket online olvasni.

 

A netes vásárlás lassan mindenkit meghódít: karácsonykor a (még) nem e-vásárlók közül is sokan böngészik a webshopok kínálatát, akár ajándékötletek felkutatásához, akár a legkedvezőbb ár megtalálásához – és ha a legjobb ajánlat csak a neten érhető el, könnyen maguk is online vásárlóvá válhatnak.

Internettel minden könnyebb

A netet az év többi időszakához hasonlóan karácsonykor sem tudjuk nélkülözni, sőt ilyenkor van csak igazán szükségünk rá: segítségével könnyebben mennek az ünnepi előkészületek, a családi látogatások és tennivalók megszervezése, a legmegfelelőbb karácsonyi ajándékokat pedig sorban állás nélkül, a világ bármely pontjáról megrendelhetjük.

Rovatok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2072 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Laufer Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4951 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: