Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

03_Dribbble.jpg

Tonnányi cikket írtunk, olvastunk az IT–telco–média konvergenciáról. De hogy mindezt ilyen erősen és ilyen gyorsan fogjuk érezni a saját bőrünkön, azt azért nem gondoltam volna.

Itt vannak például az eventek, valóságos cunamiként zúdulnak ránk. Sokan megpróbálkoznak a szervezésével, holott ez egy külön szakma. Média oldalról tapasztaljuk, hogy vannak olyan ICT-cégek, melyek kifejezetten event-hívők, s esküsznek rá, hogy érdemben számukra ez az egyedüli üdvözítő módja annak, hogy üzeneteiket eljuttassák célközönségük felé. Azt ugyan nem tudom, miben bízik ez a sok ICT-cég, honnan lesz a potenciális ügyfeleknek ideje, kedve, energiája ennyi rendezvényen részt venni. Mert amúgy is vannak olyan konferenciák, igaz nem sok, amin ott kell lenni – ritkább esetben az egyedi kontent, többnyire inkább az adott rendezvényben rejlő networking lehetőség miatt. Igaz, utóbbi esetben sokszor a hőn vágyott célszemély ugyan eljön megtartani az előadását vagy becsücsül egy kerekasztal-beszélgetésbe, de aztán rögvest távozik is. Ezzel a jelenséggel azért tisztában van mindenki, de tudjuk, a remény hal meg utoljára.

Jó pár éve még csak médiacégek tudtak érdemben igazán ütős ICT-konferenciákkal kirukkolni, és egyáltalán nem triviális feladat tartani a színvonalat – de nem lehetetlen! Konvergencia ide vagy oda, a médiacégeknek azért megmaradt az az előnyük, hogy nem szimplán rendezvényt szerveznek, hanem az azt kísérő kommunikációval értéktöbbletet is adnak, nemcsak a konferencián megjelent néhány száz résztvevőnek, hanem a teljes olvasótáboruknak.

Aztán ebbe a konferencia businessbe szépen becsatlakoztak még a különféle szakmai szervezetek is, és érdemben majdnem mindenkinek van egy olyan rendezvénye, amit jegyez a szakma. S újabban ezek mellett az igazán nagy ICT-cégek is megcsinálják a maguk sok száz fős vagy több ezres eventjét, legyen az user konferencia vagy évente ismétlődő nagy IT-show. Igaz, hogy ezeken csak a partnerek, ügyfelek meg a szakmapolitika színe-java vehet részt. Persze ezeknek a cégeknek olyan lehetőségeik vannak, melyekkel olyan kiállítású rendezvényt képesek tető alá hozni és olyan nemzetközi szinten is jegyzett keynote-okat tudnak felvonultatni, amikkel többnyire csak a nagy, külföldi konferenciákon lehet találkozni. Ilyenkor azért örül a lelkem, hogy a magyar IT-piac már érett annyira, hogy ilyen kaliberű előadók eljöjjenek Magyarországra.

Ez nekünk médiaoldalról is jó dolog, hiszen „házhoz” jön az unikális kontent, az exkluzív interjú lehetősége. Szívesen is megyünk az ICT-cégek színvonalas rendezvényeire, és az ITB eventjeire legalább ilyen szívesen és kíváncsian jönnek a szakma valamennyi területéről a felső vezetők. Legyen az egy havi klubösszejövetel, ICT-szakmai nap vagy HR-konferencia. És jönnek, hosszú évek óta, mindig hasonló létszámban. Azt gondolom, hogy ezt tényleg csak az tudja évről évre megcsinálni, akinek ez a szakmája. Vagyis prémium médiacég! Mi ehhez a prémium világhoz értünk, így aztán különösen figyelünk arra, hogy rendezvényeinken az igazán értékes döntéshozók legyenek ott, s nem engedünk annak a nyomásnak, hogy a létszám „mánia” kioltsa a prémium érzést. Minden egyes eventünk előtt érezzük, milyen nagy várakozás előzi meg, hogy milyen kreatív koncepció köré építjük az adott szakmai napot. Persze ez nem magától keletkezik, mint ahogy az egyedi, máshol nem elérhető tartalom sem. Sok előkészítésbe, sok gondolkodásba és bizony sok pénzbe kerül. De a lényeg, hogy mindig ki tudunk rukkolni izgalmas tematikával, s bizton lehet arra is számítani, hogy nálunk az előadók a szakma prominensei lesznek, a kerekasztal-beszélgetések pedig sehol máshol nem olyan pörgősek, érdemiek, mint nálunk. Szóval prémiumot kapnak vendégeink mind a szakmai napo(ko)n, mind pedig az azt kísérő kommunikációban. Így lesz ez a következő nagy rendezvényünkön, a kétnapos ITBusiness&Technology 2019 konferencián is!

Rovatok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: