Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
vodafone_digitalis_dij_2019
Forrás: Vodafone Magyarország

Három kategóriában adták át a Vodafone Digitális Díjat a telekommunikációs vállalat alapítványa által indított, 15 millió forint összdíjazású technológiai pályázat nyerteseinek.

Először hirdette meg Digitális Díj pályázatát a Vodafone Magyarország Alapítvány, de ez nem tükröződött a beérkezett pályaművek számán: olyannyira sok (konkrétan 144), a mindennapi életet könnyebbé tevő technológiai megoldás érkezett pályázat formájában a vállalathoz, hogy igencsak nehéz dolga volt a zsűrinek a nyertesek kiválasztásában. Ahogyan Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója kiemelte: a vállalat alapítványai világszerte törekednek arra, hogy a mobiltechnológiai megoldásokat a társadalom szolgálatába állítsák. Magát a díjat is azért alapították, hogy megtalálják és ösztönözzék azokat az innovátorokat, akik e törekvésünkben partnereik lehetnek.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri elnöke a díjátadón elmondta, hogy a vállalat által megjelölt három terület - a gyermekek életét jobbá tevő technológiai megoldások, a családokat és nonprofit szervezeteket segítő technológiai megoldások - a kormány programjában is kiemelt jelentőséggel bírnak.

Sok pályaműben a környezetvédelem, az egészségmegóvás és családi élet védelem volt az előtérben, ugyanakkor a fenntarthatóság, mint szempont is megjelent. A pályamunkák 40 százaléka magánszemélyektől, 20 százaléka vállalkozásoktól és startupoktól, 40 százaléka pedig nonprofit szervezetektől érkezett - ismertette Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, hozzátéve, hogy a pályázatok témáját tekintve az edukáció volt a legnépszerűbb, közel 45 ilyen témájú projekttel pályáztak.

A digitális társadalmi szervezetek kategóriájában egy nyertest hirdettek, amelyet a Hulladék-vadász - a legapróbb önkéntes elnevezésű telefonos alkalmazás fejlesztőjének Solymár Károly Balázs adott át. A digitális család kategória három pályamunkát díjaztak, az első helyezett a BankZee a családok pénzügyi tudatosságát fejlesztő mobilbank alkalmazásával és okosperselyével lett. A digitális gyerek kategóriában két pályázat kapott elismerést, az első helyezést Erdős Sándor - az OncoVR - a tartósan kórházban fekvő gyermekek mindennapjait segítő innovációja érte el.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára különdíjat adott át a nevelőszülőket és az állami gondoskodásban élő gyermekeket különböző játék tippekkel támogató Day-to-day Kids applikáció fejlesztőinek, emellett különdíjban részesült még a Kurbli SBrick adaptereivel, amelyek a különféle Lego vezérlések eszközeinek vegyes használatát teszik lehetővé, ezzel támogatva az iskolai robotprogramozási oktatást.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2072 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Laufer Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4951 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: