Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
etterem
Forrás: chicagoreader.com

144 millió forintos befektetést kap a kis- és közepes termelőket éttermekkel közvetlenül összekapcsoló Supp.li a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől. A kétéves startup egy kétoldalú online piactér segítségével hoz innovációt az élelmiszer ellátási láncba.

Az online piactérre különleges élelmiszerek termelői tölthetik fel friss és feldolgozott termékeiket, amelyeket éttermek és séfek megrendelhetnek. A platform fejlesztése mellett a Supp.li ellenőrzi a feltöltött élelmiszerek minőségét, és a teljes logisztika lebonyolítását is magára vállalja. A cég jelenleg Közép-Európában lát el éttermeket, hosszú távú célja pedig az éttermi-termelői ellátási lánc megreformálása egész Európában.

A startup az alapítók korábbi élelmiszer export-importtal foglalkozó cégéből nőtte ki magát, ahol felismerték az ellátási lánc hiányosságait mind a termelők, mind a séfek oldaláról. Az árbevétel és a saját tőke mellett a korai növekedést Horizont 2020 európai uniós támogatásból finanszírozták. Szakmailag elsőként a Design Terminal akcelerátora támogatta munkájukat. Emellett részt vettek az Input Programban is, mely a piacra lépés megtervezésében működött közre, jelenleg pedig a CEU iLab inkubációja és számos szakmabeli mentor segíti őket.

A négy fős alapítói csapat három munkatárssal egészült ki, így házon belül vannak fejlesztésért, marketingért, salesért, és logisztikáért felelős tagok. Miközben a fejlesztők még az online platformon dolgoztak, az üzletfejlesztésért felelős csapat hazai, bécsi és berlini séfekkel és termelőkkel interjúzott. Annak érdekében, hogy releváns visszajelzések alapján építsék fel az online felületet, az összes bécsi és berlini Michelin csillagos éttermet végiglátogatták, így megrendelések is érkeztek világhíres séfektől.

“Célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a termelőket és az éttermeket és támogassuk a két fél közötti kommunikációt. A minőségi termelői élelmiszereket összefogó online platform egyszerűbbé teszi a tudatos alapanyag beszerzést az éttermek számára, és lerövidíti a termékek útját az előállítás és a felhasználás között. A kis- és közepes termelőket az új piacokra való belépésben és a disztribúcióban támogatjuk. Jelenlegi partnereink között ötcsillagos hotel, Michelin csillagos séf és top éttermek is szerepelnek. Azon dolgozunk, hogy a tudatos forrásból származó, jó minőségű alapanyagok felhasználása ne kizárólag a csúcskategóriás éttermekben, hanem a vendéglátóipar minél szélesebb rétegében elterjedjen“ - mondta Balog Zsolt ügyvezető.

A cég jelenleg tökéletesíti saját logisztikai rendszerét Magyarországon, majd a hazai tesztelés után a Hiventures befektetéséből az osztrák és a német piacon fog növekedni. Céljuk, hogy 2022-re a Supp.li Európa meghatározó online piactere legyen, utat nyitva a kistermelők és éttermek közötti együttműködésnek az egész kontinensen. Az éttermi alapanyag beszerzés hatalmas előrelépése lehet, ha a magyar mangalica gond nélkül és pillanatok alatt jutna el egy budapesti vagy londoni séf konyhájába, miközben az olasz gomolya vagy az izlandi zuzmó hasonlóképp érkezne meg egy hazai étterembe.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2072 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Laufer Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4951 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: