Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
kara_akos
Forrás: Kormány.hu / Horváth Károly

A visegrádi országok közösen készülnek fel a digitális átalakulás kihívásaira. Az együttműködés versenyképes országokat, emelkedő gazdasági mutatókat és valamennyi állampolgár számára egyenlő esélyeket kínáló digitális társadalmat teremt – hangsúlyozzák az aláírók abban a nyilatkozatban, amelyet a V4-es magyar elnökség digitális és technológiai fókuszú, Vision4Tech rendezvényén fogadtak el, 2017. november 8-án, Budapesten.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és az infokommunikációs iparági szervezetek összefogásával megvalósuló Vision4Tech konferencia kiemelt témái között szerepelnek korunk technológiai nóvumai, az 5G, a szupergyors internethálózatok, az Ipar 4.0, a robotika, a mesterséges intelligencia, valamint a startupok és a hozzájuk kapcsolódó ökoszisztéma a V4 országaiban.

„Magyarország elkötelezett amellett, hogy térségünk Digitális Visegrádként, a digitális átalakulás kihívásait sikeresen véve, megőrizhesse és tovább erősíthesse szerepét, mint Európa stabil és gazdaságilag fejlődő meghatározó tényezője” – fogalmazott a konferencián Kara Ákos, az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A Digitális Visegrád a 2017. július 1-jén indult magyar V4-es elnökség egyik prioritása, melynek keretében az egyik fő cél a regionális tapasztalatcsere és konkrét közös kezdeményezések megalapozása a digitalizáció, a kutatás-fejlesztés és innováció területén.

A digitális átalakulásnak azonnali, közvetlen és mindenki által érezhető hatása van az állampolgárokra, vállalkozásokra és az állami szektorra. A digitális gazdaság teljesítménye már napjainkban is jelentősen hozzájárul a nemzetek GDP-jéhez, a foglalkoztatási mutatók javulásához. A visegrádi országok elkötelezettek a régió digitális gazdaságának fejlesztése mellett annak érdekében, hogy lépést tartsanak a legújabb trendekkel, és hogy valamennyi állampolgár és vállalkozás a digitalizáció nyertesévé váljon.

A budapesti rendezvényen elfogadott nyilatkozat kilenc pontban fogalmazza meg a V4-ek közös vízióját a digitális fejlődéshez elengedhetetlen infrastruktúráról. Aláhúzza, hogy az 5G, a nagysebességű internet és a nyilvános vezetéknélküli hálózatok kiépítése alapfeltételei annak a digitális átalakulásnak, amely versenyképes digitális gazdaságot, és mindenkinek egyenlő esélyeket kínáló digitális társadalmat teremt. A felek egyetértettek abban is, hogy a V4 országoknak támogatniuk kell egymást annak érdekében, hogy Európában vezető szerepet tölthessenek be az 5G fejlesztésekben, tesztelésükben és piaci bevezetésükben.

A Vision4Tech konferencia összekapcsolódik az Európai Bizottság által 2017. november 9–10. között Budapesten megrendezésre kerülő, nagyszabású infokommunikációs kutatási, fejlesztési és innováció fókuszú konferenciájával. Az ICT Proposers’ Day az Európai Unión belül az év egyik legfontosabb iparági eseménye, ahol találkozhatnak a technológiai iparág vezető képviselői, vállalatai, innovátorai, kutatói és akadémikusai. Magyarország házigazdaként is bemutatkozik a Hungexpon rendezett konferencián: az Innovation HU(b) fantázianevű installáció a hazai kutatói közösség, az akadémiai és üzleti szektor, a feltörekvő startupok ICT innovációiból nyújt interaktív ízelítőt.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2072 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Laufer Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4951 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: