Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


elektronikus_ugyintezes
Forrás: eugyintezes.hu
Január elejétől kötelező elektronikus ügyintézésre áttérni a közintézményeknek, ebben az epapir.gov.hu oldalon elérhető, hitelesített üzenetküldési szolgáltatás is az intézmények segítségére van. A felületet modulként építhetik be a közintézmények saját szolgáltatásaik közé.

Pilot üzemben már július közepe óta működik az epapir.gov.hu oldal szolgáltatása, melyen keresztül jelenleg 8 hivatalt több mint 100 ügytípusban lehet elérni – tájékoztatott budapesti sajtóeseményen Pándi Boglárka, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt. termék- és szolgáltatásfejlesztési osztályvezetője.

Az oldal a kézzel vagy az e-mailben írt hivatalos leveleket helyettesíti. Célzottan, egy adott ügytípusnak megfelelően lehet beküldeni a kérvényeket, úgy, hogy ügyfélkapun keresztül egyértelműen azonosított a beküldő személye, és a csatolt dokumentumokat is hitelesíti a rendszer.

Dávid Róbert, a Belügyminisztérium e-közigazgatási főosztályvezetője szerint a szolgáltatás iránt igen nagy az érdeklődés a különböző intézmények felől, a tervek szerint további 35 hivatal és 3000 önkormányzat csatlakozik a rendszerhez. Ez a felület csak egy egyszerű, ámde hitelesített kapcsolattartási lehetőséget biztosít az intézményeknek, melyet a későbbiekben modulként beépíthetik saját ügyintézési felületükbe.

A rendszer egyelőre ügyfélkapus azonosítóval használható (több mint 3 millióan regisztrálták magukat ebben a rendszerben), a tervek szerint az e-személyi használatát is beépítik (ebből már több mint 2 millió van forgalomban).

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: