Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
infoter
Forrás: Infotér

A balatonfüredi Infotér konferencián, az infokommunikációs szektor és a kormányzati szereplők legnagyobb közös rendezvényén hirdették ki a „Digitális Esély 2017” pályázat eredményeit. Idén tizenegy, hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet projektjavaslatát díjazták.

A hátrányos helyzetű fiatalok IT-oktatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek Sík Zoltán Nándor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) alelnöke és Ablonczy Balázs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója adta át a támogatásról szóló okleveleket. A szervezetek összesen tízmillió forint támogatást kapnak.

„A Digitális Esély pályázat kiválóan illeszkedik a kormány Digitális Jólét Programjához, amelynek célja, hogy minél nagyobb mértékű, minél több emberhez eljutó digitális fejlesztések valósuljanak meg. A benyújtott pályázatokat áttekintve korábban elsősorban a felhasználói szintű infokommunikációs ismeretek elsajátítását elősegítő programokkal indultak a civil szervezetek, míg az idei évben markánsan megjelentek a programozás, a kódolás, valamint a robotika oktatását támogató kezdeményezések is” – mondta Sík Zoltán Nándor, hozzátéve, hogy az ilyen típusú oktatás sok esetben kiscsoportos műhelymunka keretében történik majd, így az informatikai gondolkodás elsajátításán túl a gyermekek szociális készségei is javulnak. Ez a tudás a mai világban konkrét boldogulást, munkaerő-piaci versenyelőnyt jelent majd számukra.

 A díjazottak

• BIT Egyesület
• Egyesek Ifjúsági Egyesület
• Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület
• Lépjünk, hogy Léphessenek Közhasznú Egyesület
• Lepkeszárny Alapítvány
• Nem Adom Fel Alapítvány
• Nógrádi Grund Klubhálózat
• Szenyorita Közhasznú Egyesület
• SZETA Egri Alapítványa
• Turai Tanulókért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány
• Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány

 

„A Digitális Esély pályázat négy évvel ezelőtt indult, az SAP szoftvercég és az NHIT együttműködésének köszönhetően. A program azóta minden évben hozzájárul a hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkóztatásához Magyarországon, az idén várhatóan 1500 fiatal számára hozza közelebb a digitális világot” – részletezte Ablonczy Balázs, kiemelve, hogy az SAP számára a gazdaság digitális átalakulásának támogatása még hangsúlyosabbá válik a Magyar Kormánnyal kötött stratégia megállapodás alapján.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: