Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
miskolci_egyetem
Forrás: hellomiskolc.hu

Négyszázmillió forint támogatást nyert el a Miskolci Egyetem a felszín alatti természeti erőforrások hatékonyabb kiaknázása és hasznosítása pályázatával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) tématerületi kiválósági programján.

A 2019-es tématerületi kiválósági program keretében 26 egyetem és állami kutatóintézet 55 tématerülete mintegy 14 milliárd 600 millió forint értékben kap támogatást – ismertette Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke. A program célja a kutatási feltételrendszer társadalmi-gazdasági kihívásokhoz igazítása, a kutatás-fejlesztési és innovációs fókusz erősítése, és a tudományos produktivitás növelése.

Idén az „innováció a versenyképességért”, a „tudomány a jövőnkért”, valamint a „nemzedékek életkilátásai” kihívásokra keresi a választ a program a biztonságos társadalom és környezet, az ipar és digitalizáció, az egészség, valamint a kultúra és család kutatási területeken.

Birkner Zoltán úgy fogalmazott: a Miskolci Egyetem „kiváló vidéki egyetem”, fontos küldetése van abban, hogy gazdasági, társadalmi környezetére hatással legyen. Elmondta azt is, hogy Európa jövőjét, gazdasági fejlődését jelentősen befolyásolhatja az ásványi nyersanyagok, az úgynevezett kritikus elemek hiánya, a nyersanyag- és energiaellátottság területén fennálló kiszolgáltatottság.

A természetierőforrás-készletek lehető leghatékonyabb hasznosítása napjainkban nemzetgazdasági stratégiai cél, amelyhez a Miskolci Egyetem nyertes tématerülete jól illeszkedik – utalt a hivatal elnöke az egyetem pályázatára.

Deák Csaba, az egyetem kancellárja elmondta: a felszín alatti erőforrások kiaknázásáról szóló pályázattal elnyert 400 millió forint mellett a Miskolcon zajló kimagasló szakmai munkát, az alap- és alkalmazott kutatások magas színvonalát számos nyertes pályázat, köztük több európai uniós projekt is visszaigazolja. Hozzátette: az elmúlt évek munkájának eredményeképpen jelentősen javult az egyetem nemzetközi „láthatósága”. A kancellár hangsúlyozta azt is: a tématerületi kiválósági program komoly támogatást nyújt számukra ahhoz, hogy hatékonyan tudják szolgálni a nemzetgazdaság érdekeit és a régió felemelkedését.

 

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: