Business

Chris_Liddell
Forrás: microsoft.com

Goodbye, Mr. Liddell!

A redmondi társaság kedden bejelentette, hogy az év végével pénzügyi igazgatójuk távozni kíván a Microsofttól. Chris Liddell azzal indokolta lépését, hogy a jövőben sokkal nagyobb volumenű munkát kíván végezni, de már egy másik cégnél.

Chris Liddell, a Microsoft pénzügyi igazgatója (CFO) az év végével elhagyja a redmondi céget – áll a társaság keddi közleményében, amelyben mindenki legnagyobb meglepetésére, pénzügyi vezetőjének távozását jelentette be a Microsoft. És bár Liddell munkásságát mind a szakma, mind pedig Steve Ballmer vezérigazgató nagyra tartja és elismeri, Liddell mégis a távozás mellett döntött.

Liddell sikeresen vezette a pénzügyeket, a szakmai értetlenül áll távozása előtt.     (fotó: microsoft.com)
Liddell sikeresen vezette a pénzügyeket, a szakmai értetlenül áll távozása előtt. (fotó: microsoft.com)

A szakma értetlenkedését tulajdonképpen az váltotta ki, hogy Liddell a recesszió közepette is sikeresen intézte a Microsoft pénzügyeit. Habár ehhez idén – történetük során először – majd’ 6000 alkalmazottat kellett elbocsátani, viszont a költséghatékonyságot megcélzó intézkedésekkel a pénzügyi év végére még a legbiztatóbb elemzői prognózisokat is felül tudták múlni.

Pontosan ezért, az elemzők szerint Liddell döntését feltehetően nem vállalati gondok indokolták, sokkal inkább szakmai szempontok játszhatnak szerepet a CFO távozásában. A Reuters ezzel kapcsolatban úgy informálódott, hogy Liddell – saját elmondása szerint – egy nagyobb volumenű állást szeretne betölteni, csupán egy másik cégnél.

Az 51 éves igazgató 2005 májusában csatlakozott a redmondi társasághoz, előtte az Inetrnational Paper Co. pénzügyi igazgatója volt. Az új-zélandi születésű Liddell egyébként a filozófiában mélyítette el felsőfokú tanulmányait, s mielőtt még az Egyesült Államokba érkezett volna, hazájában egy fakitermelő vállalat csapatában, majd később befektetési bankárként is dolgozott.

Liddell év végén esedékes távozását követően az új CFO-t Peter Klein személyében üdvözölhetjük, aki jelenleg a Microsoft rendkívül sikeres Office szoftvereit készítő üzleti divízió vezére.