Business

jobs_back_logo
Forrás: wired.com

Visszatér az Apple elnöke!

Újra munkába áll Steve Jobs, az Apple emblematikus vezetője. Megerősítés egyelőre nincs, bár a The Wall Street Journal úgy tudja, az elnök újra munkára kész.

Még ebben a hónapban, fél éves betegszabadságát követően visszatér Steve Jobs, az Apple elnöke – állítja a The Wall Street Journal egyik bennfentese. A hormonháztartásában jelentkező problémák miatt munkáját bizonytalan időre januárban felfüggeszteni kényszerülő Jobs, állítólag kész a munkába állásra.

Munkára készen.     (fotó: chelleburt.com)
Munkára készen. (fotó: chelleburt.com)

Amennyiben igaz a hír, akkor Steve Jobs várhatóan ott lesz hétfőn a San Franciscóban megrendezésre kerülő Worldwide Developers Conference (WWDC) eseményén, ahol az App Store újdonságait, valamint az iPhone OS 3.0 képességeit mutatja be a cupertinói vállalat. A pletykák szerint, egyúttal egy új iPhone-t is bejelenthetnek, amit biztosan Jobs tenne meg.

Már legalább egy éve folyamatosan beszéd tárgyát képezi Jobs egészségi állapota. Nem véletlen, hiszen neve egyet jelent az Apple vállalatával, akár elég Bill Gates és a Microsoft esetére gondolnunk. Az 54 éves szakembert hasnyálmirigy rákkal műtötték 2004-ben, s a tavaly júniusi WWDC-n, miután jelentős súlyveszteség mellett színpadra lépett, többen is aggódtak amiatt, hogy betegsége nem múlt el teljesen.

Jobs eredetileg június végére időzítette visszatérését, bár betegsége, elmondása szerint komolyabbnak tűnik, mint azt korábban gondolták. Többen úgy vélik, ha nem gyógyul meg teljesen, akkor elképzelhető, hogy nem is tér vissza többé. Legalábbis a reflektorfénybe semmiképp.

Az Apple nem kommentálta a híreket, a vállalatot továbbra is Tim Cook, operatív igazgató vezeti.