Cégvilág

otp_bank_2
Forrás: OTP Bank

Az OTP lett az ország legjobb digitális bankja

Közzétette a kelet-közép-európai régió legjobb digitális bankjainak 2019-es listáját a Global Finance magazin. A pénzügyi lap 20. alkalommal díjazta a világ legjobb digitális bankjait.

A New York-i székhelyű Global Finance magazin komoly szakmai szempontok alapján értékeli évről évre a világ legjobb bankjait és pénzügyi szolgáltatóit. Az OTP Bank harmadik alkalommal nyerte el a Magyarország legjobb digitális bankja (a legjobb lakossági digitális szolgáltatásokat nyújtó pénzintézet) címet.

A régió díjazott bankjait többek között olyan szempontok alapján választotta ki a szakmai zsűri, mint a digitális szolgáltatásokat használó ügyfelek bevonzására és kiszolgálására irányuló stratégia erőssége, a digitális szolgáltatások használatára való ösztönzés sikeressége, a digitális csatornákat használó ügyfelek számának növekedése, a digitálisan elérhető termékkínálat szélessége, valamint az internetes weboldalak és mobil alkalmazások kialakítása és funkcionalitása.

A pénzintézet innovációi közül kiemelkedik az Apple Pay magyarországi bevezetése, a sokoldalú Simple by OTP applikáció, a teljesen online igényelhető személyi kölcsön és számlacsomagok. Az internetbanki szolgáltatásokat több mint 1,3 millió ügyfelük, a mobilbankot közel félmillió ügyfelük használja rendszeresen – nyilatkozta a díj kapcsán Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.