Cégvilág

strategia
Forrás: People Matters

Új stratégia, erőteljes külföldi terjeszkedés

Tevékenységének leginnovatívabb területeire – a smart city megoldásokra, a közlekedésinformatikára és a felhőszolgáltatásokra – építve, az Ipar 4.0 fejlesztéseket kiemelten kezelve, a jelenlegi portfóliót bővítve tervezi, hogy meghatározó regionális szereplővé válik a Delta Systems. A cég bemutatta új, ötéves üzleti stratégiájának alapvetéseit. Ahogyan nemrég beszámoltunk róla, a vállalat július 30-án került a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. tulajdonába, a tranzakcióval a Delta Csoport holdingcége vált az Est Media főrészvényesévé.

Az innovációban élenjáró, nemzetközileg is versenyképes céggé válik néhány éven belül a Delta Systems Kft., a vállalat új stratégiája szerint. Az üzleti ügyfeleket kiszolgáló, többek között vezetékes és vezeték nélküli hálózatokkal, felhőszolgáltatással és IoT (Internet of Things, „a dolgok internete”) termékekkel foglalkozó társaság a saját termékfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektet a jövőben. Ezzel elsősorban az ipari digitalizáció területén jelenik majd meg, de komoly hangsúlyt kapnak a vállalatfelvásárlások és a jelenlegi szerződésportfólió bővítése is.

Mindennek köszönhetően az árbevétel és a profitabilitás is várhatóan jelentősen növekedni fog. „A Delta Csoport növekedését emeljük új szintre a tőzsdei megjelenéssel, illetve az új stratégia megvalósításával” – nyilatkozta Csontos Zoltán, a Delta Csoport menedzsmentjének tagja. A cégvezető hozzátette: „a vállalatcsoport olyan szerződésportfólióval és innovatív területeken szerzett egyedülálló tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek kiváló alapot nyújtanak a további fejlődéshez és terjeszkedéshez.”

„A teljes közép-kelet-európai régióban fontos gazdaságpolitikai és vállalati célkitűzés, hogy a nemzetközi cégeknek beszállító iparvállalatok technológiai fejlesztések révén növeljék hatékonyságukat. Ebben a folyamatban veszünk részt, információtechnológiai megoldásokkal támogatni a hazai és régiós ipari szereplőket” – mondta Papp István, az Est Media igazgatósági elnöke.

A Delta Systems-et július 30-án vásárolta fel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Est Media. A részvénykibocsátást is magába foglaló tranzakció eredményeképp a teljes mértékben magyar tulajdonú Delta Csoport vált az Est Media főrészvényesévé. A Delta Csoport több mint 260 szakképzett munkavállalóval rendelkezik, árbevétele a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti üzleti évben várhatóan 31,3 milliárd forintot tesz ki, amelyből a Delta Systems árbevétele mintegy 16 milliárd forint.