Menedzser-életmód

T-Mobile_myTouch_3G_Fender
Forrás: techrockstar.com

Saját telefont hangol a Fender!

Már épp itt volt az ideje, hogy bemutassák a T-Mobile myTouch 3G, Fender köntösbe bújtatott telefonját. A készülék premierje január 20-án lesz az Egyesült Államokban, reklámarcnak magát Eric Clapton-t nyerték meg. Gitárrajongóknak kötelező!

Mindig kockára teszem az életem, mikor egy olyan tematikájú cikk csúszik ki a kezeim közül, amelyben csak egyszer is szerepel a „gitár” szó. Van nekem ugyanis egy cimborám, aki hangszerkészítő és zenész is egyben, ráadásul mindennek tetejébe még vállalkozik is: Japánból hozat be igen csak értékes gitárokat. Így találkozhattam én is először a Fender márkával, amelyről – tekintettel arra, hogy az említett barát is olvashatja írásaimat – azóta még nagyobb tisztelettel írok.

Leo Fender remekbe szabott Stratocastere.     (fotó: wordpress.com)
Leo Fender remekbe szabott Stratocastere. (fotó: wordpress.com)

A témában laikusok kedvéért gyorsan fel is vázolnám, hogy pontosan mit is szimbolizál a január végén avanzsáló telefon.
A Fender Stratocaster minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb elektromos gitárja, melyet az amerikai Fender hangszercég gyárt és forgalmaz. A hangszert a cégalapító Leo Fender és kollégája, Freddie Tavares fejlesztette ki 1954-ben, de a munkálatokhoz a countryzenében utazó Bill Carson is hozzájárult.

A gitárt a nagysikerű Fender Telecaster utódjának szánták. Jellegzetes testformáját megjelenése óta számos gitárkészítő lemásolta és másolja napjainkban is, így elterjedt kifejezéssé vált a Stratocaster-forma, ami az ilyen típusú gitárok testformájára utal. A hangszer klasszikus felépítése a tömör test, a csavarozott jávorfa nyak, végén a jellegzetes Stratocaster Headstockkal, illetve a három darab egytekercses (single-coil) hangszedővel.

Ezt a modellt koppintotta le a T-Mobile is, természetesen szigorúan csak a színvilágra hagyatkozva, melynek köszönhetően a myTouch 3G Fender változata egy remekbe szabott darab lett. A specifikációt illetően azonban nem igen üt el a standard myTouch 3G készüléktől: mérete 113x56x14,7 milliméteres, ehhez 116 grammos súly párosul. A készülék kijelzője 3,2 hüvelykes, 320x480 képpontos, kamerája 3,2 megapixeles, autofókuszos.
Aztán, találunk még benne 7,2/2 megabites HSPA átviteli képességet, WLAN, GPS és sztereó Bluetooth modult, valamint egy 528 MHz-es Qualcomm processzort.

Reméljük, hogy a készülék hazánkban is elérhető lesz.     (fotó: itechnews.net)
Reméljük, hogy a készülék hazánkban is elérhető lesz. (fotó: itechnews.net)

Ami viszont igazán egyedivé teszi e modellt a speckó külsőn kívül, az a készülékhez mellékelt 16 GB kapacitású memóriakártyán a Guitar: Solo and Musical Light alkalmazás, valamint Eric Clapton „Wonderful Tonight”, „Layla”, „Rock ‘N’ Roll Heart” és „My Father’s Eyes” dalai, illetve Avril Lavigne, Wyclef Jean és Brad Paisley zeneszámok is elérhetőek lesznek.

Az európai bevezetés időpontját egyelőre teljes homály fedi, de reméljük, hogy a T-Mobile hazánkban is futni fog egy tiszteletkört a Fender külsőbe öltöztetett készülékével.