Menedzser-életmód

million dollar Pc
Forrás: minniondollar_pc.com

Millió dolláros Forgó Morgó

Minthogy jó néhány éve már a háztartások bármelyikében megtalállható eszközök is előszeretettel esnek neves (vagy nevet kereső) dizájnerek és őrült kreatívok ötleteinek, s kerülnek ékszerdobozokat meghazudtoló kiszereléseket, semmi meglepő nincs a Havasi Gyopáron. Egyszerű PC.

Van egy őrült honlap, melyre időről-időre érdemes visszatérni, ha az egyszerű otthoni számítógéptulajdonos, vagy akár egy (árban is) izmos Barebone rendszerrel is rendelkezik. A frekventált come back arra jó, hogy megnyugodjunk: nem vagyunk cseppet sem őrültek, amiért valahogy a szoba díszévé szetenénk tenni egy egyébként ormótan dobozt, és olyanná varázsolni, hogy lehetőleg hangját se halljuk működés közben.

Hetente porszívózni a szobadíszt, ugye?  (forrás: million-dollar-pc.com)
Hetente porszívózni a szobadíszt, ugye? (forrás: million-dollar-pc.com)

Nos, amikor a modding a formatervezéssel, jó nagy adag egoizmussal és egy klasszikus villanyórával találkozik, akkor lehet ilyesfajta végeredménye egy Desktopnak. Az Edelweiss Pius Giger alkotása, tényleg működőképes.

Valós méreteihez javasolnánk viszonyítási pontnak a dvd-meghajtót (a középső kis panel, izmos hűtőbordákkal), és ahhoz pedig a gigabiztosítóként feltüntetett, a valós hűtőfolyadék-szintet láttató mai Torrichelli-csövet. Szép darab!

Azt, hogy valóban egymillió dollárba kerülne, fogadjuk kissé szkeptikusan, de azárt arra nem vennénk mérget, hogy holnaptól a pcx.hu vagy akár a Lordcomputer honlapján megrendelhető formában feltűnik. Nem mintha a moddingon és a házituningon felnőtt generációk egy efféle perifériával (Maximus II Formula alaplap, E8400 *lapped* under Apogee GTZ 3894mhz 445 x 8.5, XFX 4870 1gb under Swiftech MCR60-4870, 2x2gb Corsair Dominator 1066, 2x Raptors RAID-0, 1x Seagate 7200.11 500gb, 1x WD 250gb,PCP&C Silencer 750 Crossfire ed.slngsht L33+ Member) ne tudnának némi alaptőkésítés után nap mint nap találkozni.

Sokkal inkább azért, mert azért ez a Havasi Gyopár mégiscsak egyedi darab, sorozatgyártásra nem kerül. Hanem a formavilága azért tényleg nagy szám akkor is, ha a továbbiakban inkább szimpla műalkotásként tekintünk rá.