Menedzser-életmód

üzenetküldő
Forrás: Comedy Central

Önnek (több mint) egy üzenete érkezett!

Mi lesz abból, ha a valójában felnőtteknek szóló South Park és az ingyenes üzenetküldés találkozik? Lehet-e jó kedvet is küldeni egy szabadszájú e-mailben? Senki ne sértődjön meg?

Május elején, a 2. DigitalFestivalon elhangzott egy előadáson, hogy a kreatívok hagyják a direktméljeiket és a fizetős reklámszolgáltatásokat a rothedó kapitalizmus örökéül, és kezdjenek végre olyan reklámok kiagyalásába fektektni az energiáikat, amik a fogyasztót (is) szórakoztatják.

Cartman nyersen és világosan megmondja.... (forrás: Comedy Central)
Cartman nyersen és világosan megmondja.... (forrás: Comedy Central)

Litkai Gergely, akiről sokféle minőségében beszélhetnénk (hisz a stand up comedy műfaj újrateremtésének motorja, gazdasági versenyjogász, jelentek meg könyvei, plusz rendszeresen publikál is), de ez esetben az egyik tematikus csatorna, a Comedy Central  főszerkesztőjeként citálhatjuk ide, úgy látszik, az elsők közt hallgatott a jó szóra.

Létrehoztak ugyanias a tévécsatornájukon (is) futó (főként a huszon-, és harminc- évesek közt igazán népszerű, szabadszájú, szókimondó animációs) sorozathoz egy sajátos, nem tolakodó internetes felületet. Annyit tettek voltaképpen, hogy a South Park alapfiguráit és szituációit felhasználva létesítettek egy szimpla üzenetküldő oldalt. Semmi csicsa, lényegre törő dizájn és funkcionalitás. "Olyan ez, mint a Coca Cola-s esernyő, csak nem kell fizetni érte" - mondta kérdésünkre válaszolva a főszerkesztő.

Meg azért arra is odafigyeltek, hogy az olykor meglehetősen szabatos nyelvezetű oldalon (ilyen a South Park is - ez a sikereénke legfőbb titka)  ott legyen kapásból egy figyelmeztetés: csak 18 éven felülieknek!

Litkai szerint a rajongóik, nézőik számára megteremtett hétköznapi derültség-katalizálás mellett azon egyszerű információ átadása is megtörténik, hogy a legújabb szériát elsőként a Comedy Central tűzi képernyőre. "Muszáj elhinni mindekinek, hogy bár csak alig két hete indult el a honlap, nekünk már ennyi is megérte" - magyarázta a főszerkesztő.

A honlapról egyébként elég is annyi, hogy mindenki annyi hangos üzenetet küldözgethet. Ingyen és amennyit csak akar! A menüben megehetősen hosszan lehet válogatni, mivel az alapvetően a kemény és trágár Cartman és a tétova, megilletődött Stan üzeneteivel (és animációjával) a készítők lefedték szinte az összes szóba jöhető efféle társas kommunikációs szituációt. És ha valaki netán kap egy ilyen üzenetet, ami nem ritkán fröcsögősre sikeredett, akkor sem érdemes megsértődnie. Mert ha egyébként bántónak is hathatnak az elhangzó kijelentések - mégiscsak inkább azt érdemes kihallani belőlük, ahogyan a két figura szinkronhangjai felszabadultan mókáztak annak érdekében, hogy az ingyenes "szolgáltatás" minél fesztelenebbre sikerüljön.