ICT Nagykönyv 2016

Inside_2016_sajtohoz
Forrás: ITB

INSIDE ITB 2016 Sajtóközlemény

Budapest, 2016. augusztus 31. – Idén a BMC adott otthont az IT-Business Publishing (ITB) hagyományos üzleti estélyének, és azt megelőző szakmai napnak, ahol több mint 250 felsővezető jelent meg. Az eseményen gazdára találtak az ITB által alapított díjak: „Az év legsikeresebb ICT-menedzsere 2016” díjat a szakmai zsűri és az olvasók szavazatinak összesítése alapján Felső Gábor, a 4iG igazgatóságának elnöke vehette át. Az újdonságnak számító humán díjat, az ITBEHAVIOUR AWARD szakmai díjat a Telenor és a Green Fox Academy nyerte el üzletfejlesztés és humánmenedzsment kategóriákban. Az ITBUSINESS AWARD technológiai díjat a MOHAnet és a Clarity Consulting pályázata érdemelte ki, a különdíjat pedig a Cellum kapta. Kiadónk az estélyen jelentette be 2017-es üzleti stratégiáját, melynek lényege, hogy tudásközponttá fejlődik az ITB.

Idén immár 14. alkalommal rendezte meg szezonnyitó fogadását az ITB. Újdonságként idén a hagyományos díjátadó estet megelőzően félnapos szakmai eseményt is szerveztünk. A szakmai nap középpontjába az ICT-menedzserek aktuális tudásvilágát állítottuk, ezzel is segítjük őket felkészülni a 2016-os év végi és a 2017-es év kihívásaira. Egyúttal lehetőséget teremtettünk arra, hogy az ITB innovációs és humán díjaira aspirálók élőszóban is bemutathassák pályázataikat.

A hagyományos Inside díjátadó est is szolgált újdonsággal: a már megszokott innovációs díjunk, az ITBUSINESS AWARD mellett az ITB humánmenedzsment vonalának megfelelően új, human-díjat is alapítottunk, az ITBEHAVIOUR AWARD-ot. Ezen túlmenően megújítottuk a Top 25 szavazási rendszerét, hogy még szakmaibb, még objektívebb legyen a nagy presztízsű díj.

„A díjátadó esten jelentettük be az ITB következő 12 hónapra szóló üzleti stratégiáját is. Vagyis azt, hogy míg kiadóból korábban médiaközponttá alakultunk, most újabb lépcsőfokot lépve médiaközpontból tudásközponttá válunk. Mindebben pedig az új irányt a KKV-k jelentik, primer módon a vidéki, fiatal korosztályba tartozó KKV-k elérése a cél stratégiaépítés, üzletfejlesztés és ICT-fejlesztés témakörökben” – nyilatkozta Sziebig Andrea, az ITB ügyvezető-főszerkesztője.

Az Inside ITB 2016 rendezvényre időzítve jelent meg Az ICT-piac nagykönyve 2016 című évkönyvünk, a már megszokott igényes, prémium kivitelben, a kiadvány egyúttal egyfajta jubileumi lapszámnak is tekinthető, hiszen az ITBUSINESS magazin indulása óta ez 600. lapszám. A Nagykönyvben a kiadó idén is publikálta az ICT-iparág legsikeresebb szakembereinek toplistáját, amely a felkért szakmai zsűri és az olvasók a közösségi médiában és e-mailben leadott szavazatai alapján állt össze. Az év legsikeresebb ICT-menedzsere 2016 díjban Felső Gábor, a 4iG igazgatóságának elnöke a részesült. A Top 25 teljes lista itt érhető el.

Az ITB a humánmenedzsment iránynak megfelelően az ITBEHAVIOUR print magazinhoz, valamint a Human Hungary és DEAL konferenciákhoz kapcsolódóan megalapította az ITBEHAVIOR AWARD szakmai díjat, amelyet üzletfejlesztés kategóriában a Telenor-üzlethálózat digitális élménytérré alakítását bemutató pályázata érdemelte ki, humánmenedzsment témakörben pedig a Green Fox Academy a hogyan képezzünk nem-programozókból programozókat négy hónap alatt témájú pályázata lett a győztes.

Tizenkettedik éve talál gazdára a kiadó által életre hívott innovációs díj, az ITBUSINESS AWARD iparági elismerés. A termékfejlesztés kategória győztese a MOHAnet lett, pályázatuk témája: a távfelügyeleti, logisztikai és telemetriai megoldásokhoz készített, modulárisan bővíthető iMachine M2M hozzáférési pont. Az idei különdíjat a Cellum termékfejlesztése, a QCard mobilfizetési megoldása nyerte el. A projektfejlesztés kategória nyertese pedig a Clarity Consulting lett, ErgonomX módszertani és értékelési rendszerével.