ICT Nagykönyv 2019

03_1.jpg
Forrás: ITB

Üzemmód-váltások: back to business!

Imádom a nyarat, s amikor a vége felé közeledik, egyrészt rettentő szomorú leszek, mert leghatékonyabban napelemmel működöm. Másrészt pont ennek az üzemmódnak köszönhetően tele energiával vetem bele magam a szezonnyitásba. Mert nemcsak az iskolában vagy a színházakban indul az új év(ad), hanem az INSIDE tradicionális időzítésének köszönhetően – immár 17. éve – az ITB-nél is.

De ha jól belegondolok, ez a „back to business” állapot nem is biztos, hogy 1000 százalékig megállja a helyét. Mert a nyár – ami mellesleg irtózatos sebességgel elrepült – idén mintha kis ívben elkerülte volna a hazai ICT-társadalmat. Gondoljunk csak bele, mikor volt utoljára ilyen izgalmas, nagy horderejű változásokat magában foglaló, forró nyara az it-telco közegnek! Gigászi méretű telco cégek, a Vodafone és az UPC hazai leányvállalatainak összeolvadása kapott zöld lámpát; igaznak bizonyultak a korábbi híresztelések az év bejelentéséről, hogy a 4iG megveszi a T-Systemset; lehetett jelentkezni 5G-s frekvenciáért; az ICT-cégek pedig a közelgő határidőre való tekintettel elkezdték összeállítani a DKÜ részére a 2020-as informatikai beszerzési és fejlesztési tervüket. A nyár vége felé megindultak a kormányzatban az ICT-szektort is érintő változások: több minisztériumban már történtek is fejlemények, akár szervezeti szintűek, és sok a kérdőjel a további változ(tat)ással kapcsolatban is. Nem csoda, ha sok szállító a Közlöny átolvasásával indítja még nyáron is a napját.

Ha egy szektorban pár hónap leforgása alatt ennyi minden történik, akkor bizony szép emlékké szelídül, hogy anno a nyarakat milyen jól fel lehetett használni a hosszabb-rövidebb idejű nyaralgatások mellett például üzletfejlesztésre. Hisz a teljesség igénye nélkül kiemelt történések szinte az egész hazai ICT-szektorra hatással vannak: vagy közvetlen érintettként, vagy ügyfélként/partnerként, vagy pedig konkurensként. De szerencsére az üzleti kultúránk azért nem nyaralásellenes, és a munka-üzemmódból kevesen akarnak kizárólag nyaralós üzemmódra váltani: nekik (és a családjuknak is) simán belefér, hogy időnként rá kell nézni az e-mailekre, fel kell venni a telefont, ha a cégtől keresik az embert. Ahogy láttam, ezen a nyáron a klasszikus értelemben véve nem igazán pihentek a menedzserek, még azok sem, akik hozzászoktak ahhoz, hogy a korábbi években akár egy hónapra szabadságolták magukat.

Én mindenesetre gratulálok annak, aki csak a nyaralásra tud(ott) koncentrálni. Nincs bennem egy szemernyi irigység sem, de nekem nem menne! Bevallom, nem is törekszem rá. Mert egyszerűen nem hiszek a sokat hangoztatott work–life balance-ben, lehet megkövezni érte, de üres frázisnak tartom. Sokkal inkább hiszek a life balance-ben! Aminek viszont része a munka is. Így hát idén, amikor kicsit távolabbi desztináció felé vettük az irányt, a plusz hatórás időeltolódás még a kezemre is játszott a digitális kapcsolattartásban. Én így voltam nyugodt, így tudtam sorfolytonosan rákészülni a szezonnyitásra. Ami a nyári történések függvényében az őszre is tartogat még épp elég izgalmat. De leginkább piaci lehetőséget.