Ict

jobs_back_logo
Forrás: wired.com

Mr. Apple feloldotta az orvosi titkot

A marketing hypolás koronázatlan királya, a meglepetés-bejelentések világbajnoka, Steve Jobs feloldotta orvosait a titoktartási kötelezettség alól. Így bizonyosságot nyerhetett, hogy tényleg májátültetése volt nemrég a Macintosh emblematikus vezetőjének.

Igaz, csak múlt pénteken szivárgott ki a hír, Steve Jobs engedélyt adott orvosának, Dr. James D. Easonnak, hogy részleteket közöljön jelenlegi egészségi állapotáról. Legalább is ez jelent meg ma reggel az appleinsider.com-on, s nem sokkal később egy magyar Apple-blogon is.

Munkára készen.     (fotó: chelleburt.com)
Munkára készen. (fotó: chelleburt.com)

A benfentes információkkal rendelkező appleinsider.com azt írta, hogy Mr. Apple valóban májátültetésen esett át, jó ideje várólistán volt korábban, ahol már komoly kockázatnak volt kitéve. A bejegyzés szeirnt most Jobs állapota kitűnő, és a teljes felgyógyulás esélyei is kiválóak.

Jobsot Tennesseeben műtötték meg, a Methodist University Hospitalban, amit a Mac-vezéralakja feltehetően azért válaszott, mert az USA-ban átlagos, közel egy éves várakozási idővel szemben a májátültetésre itt csupán 48 napig kell várni. Az egyetemi kórház ráadásul egyike az ország legnagyobb és legeredményesebb majátültető központjainak.

Az apleblog-on megjelntek szerint Steve Jobsnak nem is volt túl sok ideje várakozni az új szervre, mivel végső stádiumos májrendellenességgel szenvedett. "A műtét okairól nem nyilatkoztak, de szakértők szerint valószínűleg a hasnyálmirigyrák áttétet okozott a májon, és megborította a hormonális egyensúlyt" - írta a forrás.

A műtét után, s hogy a főnök állapota kitűnő, nem is találgatják, tényként kezelik, hogy Jobs a jövő héten visszaül a tavaly időlegesen átadott bársonyszékébe.