Legfrissebb

Kiszervezett informatika -- forrás: www.pgntech.com
Kiszervezett informatika -- forrás: www.pgntech.com
Forrás: www.pgntech.com

Beruházás helyett bérelt alkalmazások

Hatékony csapatmunka, költségcsökkentés, magas rendelkezésreállás. És a háttérben: havidíjért igénybe vehető it-alkalmazások.

Bérelhető it-alkalmazásokat kínál a kis- és középvállalatoknak az Invitel. A cégek így beruházás nélkül, havidíjért juthatnak hozzá a Microsoft alapú megoldásokhoz. A Cap Gemini 12 európai országra kiterjedő felmérése szerint az it-outsourcinggal átlagosan 62 százalékra csökkenthetők a költségek.

Kiszervezett informatika -- forrás: www.pgntech.com
Kiszervezett informatika -- forrás: www.pgntech.com
A felhasználók -- a költségcsökkentés mellett - 99,99 százalékos havi rendelkezésre állást kapnak a szolgáltatással. Az alkalmazásokkal csökkenthető az utazások száma, idő takarítható meg, és számottevően növelhető a csapatmunka hatékonysága.

A négyelemű szolgáltatáscsomag egyszerűsíti a levelezést, lehetővé teszi dokumentumok megosztását, módot ad webkonferenciára, valamint önműködő adatmentésre. Az elemek külön-külön is megvásárolhatók.

Néhány tájékoztató ár: egy Exchange postafiók havi indulóára 2500 forint; 150 órányi webkonferenciáért 6000 forintot kell fizetni havonta. A szolgáltatás igénybevételéhez legalább 8 megabit/másodperces internetkapcsolat ajánlott.

A hazai vállalatok it-helyzetére manapság - többek között - a magas it-üzemeltetési és energiaköltségek, a kockázatos szerverhelyek, a tőkeigényes beruházások, az it-infrastruktúra folyamatos szinten tartásának problémái jellemzőek. A hosztolt szolgáltatások e problémákra szeretnének megoldást nyújtani.