Legfrissebb

Ericsson
Forrás: theglobeandmail.com

Még mindig bővül itthon az Ericsson

Idén 200 fővel, a következő 24 hónapban újabb 200 fővel növeli létszámát a magyar leányvállalat. Magasan képzett, friss diplomásokra vadásznak elsősorban.

Idén több mint 200 fővel nőtt az Ericsson Magyarország létszáma. Az újonnan fölvettek magasan képzett szakemberek, zömében friss diplomások. Az értékesítési részlegnél jelenleg 190-en, a globális szolgáltatóközpontban 320-an, a kutatás-fejlesztési részlegnél 800-an dolgoznak. A következő 24 hónapban további 200 fő felvételét tervezik. A többségében fiatal szakemberek részben a szolgáltatóközpontban, részben a kutatás-fejlesztésen dolgoznak majd.

Kulcs a menedzselt szolgáltatás -- forrás: Ericsson
Kulcs a menedzselt szolgáltatás -- forrás: Ericsson
A vállalat négy üzleti területre fókuszál a magyar piacon - tájékoztatott Chris Houghton, az Ericsson Magyarország három hónappal ezelőtt kinevezett vezérigazgatója. Hangsúlyt helyeznek a hálózatok átalakulására, valamint a szélessávú kommunikáció (mind a vezetékes, mind a mobil területen) további terjesztésére. Kiemelten kezelik a menedzselt szolgáltatásokat, valamint a multimédiát.

Chris Houghton kiemelte: nem távközlési szolgáltatóként kívánnak megjelenni, ám az infrastruktúra egyre több elemének üzemeltetését szeretnék átvenni. Világszerte jelentős menedzselt szolgáltatási szerződéseik vannak; globálisan bevételeik 40 százaléka származik ebből a tevékenységből. Magyarországon is vannak ilyen irányú terveik, noha egyelőre komoly eredményeket nem tudnak felmutatni.